open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 638/9944/21

Провадження № 2-н/638/2447/21

Дзержинський районний суд м.Харкова

СУДОВИЙ НАКАЗ

06 липня 2021 року м. Харків

Суддя Дзержинського районного суду м. Харкова Поволяєва О.В., розглянувши заяву ОСОБА_1 про видачу судового наказу про стягнення нарахованої, але не виплаченої працівникові суми заробітної плати з Державного підприємства Український державний проектний інститут «Укрміськбудпроект»,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 (далі заявник) звернулася до суду з заявою про видачу судового наказу про стягнення з Державного підприємства Український державний проектний інститут «Укрміськбудпроект» (далі боржник) на її користь нарахованої, але не виплаченої заробітної плати за січень 2021 року у розмірі 24766,86 грн.

Згідно з ч. 5 ст. 97 КЗпП України оплата праці працівників здійснюється в першочерговому порядку.

Частиною 1 ст. 115 КЗпП України передбачено, що заробітна плата виплачується працівникам регулярно в робочі дні у строки, встановлені колективним договором або нормативним актом роботодавця, погодженим з виборним органом первинної профспілкової організації чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом (а в разі відсутності таких органів - представниками, обраними і уповноваженими трудовим колективом), але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата.

Згідно п. 1 ч. 1 ст. 161 ЦПК України судовий наказ може бути видано, якщо заявлено вимогу про стягнення нарахованої, але не виплаченої працівникові суми заробітної плати та середнього заробітку за час затримки розрахунку.

Відповідно до ч. 1 ст. 160 ЦПК України судовий наказ є особливою формою судового рішення, що видається судом за результатами розгляду вимог, передбачених статтею 161 цього Кодексу.

Враховуючи вказані положення законодавства України, суд приходить до висновку щодо наявності підстав для задоволення заявлених вимог.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 5 Закону України «Про судовий збір» від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях звільняються позивачі - у справах про стягнення заробітної плати та поновлення на роботі.

У зв`язку з тим, що заявник звільнений від сплати судового збору за подання заяви про видачу судового наказу, сума судового збору у розмірі 227,00 грн. підлягає стягненню з боржника на користь держави.

Керуючись ст. 141, 160, 161, 167-169 ЦПК України, -

НАКАЗУЮ:

Стягнути з Державного підприємства Український державний проектний інститут «Укрміськбудпроект» (м. Харків, вул. Космічна, буд. 21-А, код ЄДРПОУ 02497980) на користь ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , суму нарахованої, але не виплаченої заробітної плати за січень 2021 року у розмірі 24766,86 грн. (двадцять чотири тисячі сімсот шістдесят шість гривень вісімдесят шість копійок).

Стягнути з Державного підприємства Український державний проектний інститут «Укрміськбудпроект» (м. Харків, вул. Космічна, буд. 21-А, код ЄДРПОУ 02497980) на користь держави судовий збір в розмірі 227,00 грн. (двісті двадцять сім гривень нуль копійок).

Повідомити учасників справи, що під час розгляду вимог у порядку наказного провадження та видачі судового наказу суд не розглядає обґрунтованість заявлених стягувачем вимог по суті, а також, що розгляд заяви про видачу судового наказу проводиться без судового засідання і повідомлення заявника і боржника.

Копію судового наказу разом із копією заяви стягувача про видачу судового наказу та доданими до неї документами надіслати боржникові рекомендованим листом із повідомленням.

Копія (текст) судового наказу розміщено у Єдиному державному реєстрі судових рішень, веб-адреса reyestr.court.gov.ua

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: http://dg.hr.court.gov.ua.

Боржник має право протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування до Дзержинського районного суду м. Харкова. Вимоги до форми і змісту заяви про скасування судового наказу визначені статтею 170 Цивільного процесуального кодексу України.

У разі ненадходження до суду заяви від боржника про скасування судового наказу протягом п`яти днів після закінчення строку на її подання судовий наказ набирає законної сили.

Суддя О.В. Поволяєва

Дата набрання судовим наказом законної сили «____» _______________ 20___ року.

Строк пред`явлення судового наказу до виконання протягом ____________ років з наступного дня після набрання ним законної сили.

Дата видачі судового наказу «____» _______________ 20___ року.

Суддя О.В. Поволяєва

Відмітки про виконання судового наказу

Дата надходження судового наказу на виконанняПовне найменування установи,ю підприємства, організації, у якому знаходився судовий наказ на виконанніЗагальна сума, відрахована за судовим наказомДата повернення судового наказу до органу державної виконавчої служби чи стягувачевіПідстава повернення судового наказуПідпис керівника установи, підприємства, організації (з прикладанням печетки)Примітка

Інші відмітки _____________________________________________________________

Джерело: ЄДРСР 98130500
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку