open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

справа №619/3306/21

провадження №3/619/1093/21

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 липня 2021 року суддя Дергачівського районного суду Харківської області Остропілець Є.Р., розглянувши матеріали, які надійшли від відділу прикордонної служби „Дергачі Харківського прикордонного загону Державної прикордонної служби України про притягнення до адміністративної відповідальності:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянки України, яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 , тимчасово не працюючої,

за ч. 1 ст. 2042 КУпАП, -

ВСТАНОВИВ:

05.07.2021 року о 08 годин 00 хвилин, в пункті пропуску «Гоптівка», на вхід в Україну, виявлено громадянку ОСОБА_1 , яка 04.07.2021 близько 15:00 порушила порядок виїзду з тимчасово окупованої території України (далі - ТОТ) в районі пункту пропуску «Успенка» (рух через який припинено) поза визначеними контрольними пунктами в`їзду виїзду (далі - КПВВ).

Згідно протоколу про адміністративне правопорушення громадянка ОСОБА_1 була виявлена прикордонним нарядом «Перевірка документів» 05.07.2021 о 08 годин 00 хвилин, у якому зазначено, що громадянка ОСОБА_1 04.07.2021 близько 15:00 порушила порядок виїзду з тимчасово окупованої території України (далі - ТОТ) в районі пункту пропуску «Успенка» (рух через який припинено) поза визначеними контрольними пунктами в`їзду виїзду (далі - КПВВ), чим порушив вимоги п. 3 Порядку, затвердженого Постановою КМУ від 17.07.2019 №815, відповідно до якого в`їзд або виїзд до/з здійснюється виключно через КПВВ.

У судове засідання ОСОБА_1 , не з`явилася, відповідно до поданої заяви вину свою визнала, просила суд розглядати справу у її відсутність.

Вина ОСОБА_1 у вчиненні адміністративного правопорушення доказана у повному обсязі та підтверджується протоколом про адміністративне правопорушення, матеріалами справи про адміністративне правопорушення.

В`їзд/виїздосіб,у томучислі транспортнихзасобів,за допомогоюяких вонипереміщуються,а такожпереміщення товарівна тимчасовоокуповані територіїта зтаких територійздійснюється виключночерез визначеніконтрольні пунктив`їзду-виїздувідповідно доп.3 Порядку в`їзду осіб, переміщення товарів на тимчасово окуповані території у Донецькій та Луганській областях і виїзду осіб, переміщення товарів з таких територій затвердженого постановою КМУ від 17.07.2019 року №815.

Режимні зони контрольних пунктів в`їзду-виїзду функціонують без вихідних, цілодобово. Пропуск осіб, транспортних засобів та товарів через режимні зони контрольних пунктів в`їзду-виїзду здійснюється відповідно до режиму їх функціонування, встановленого Командувачем об`єднаних сил.

Контрольні пункти в`їзду-виїзду не призначені для перетинання державного кордону.

Рух автомобільного транспорту в межах контрольованої території від контрольних пунктів в`їзду-виїзду до лінії розмежування та у зворотному напрямку здійснюється лише дорожніми коридорами (автомобільними).

Поза визначеними контрольними пунктами в`їзду-виїзду переміщення через лінію розмежування осіб, транспортних засобів та товарів заборонено. Об`їзні шляхи навколо дорожніх коридорів (автомобільних та на залізничному транспорті) за рішенням Командувача об`єднаних сил ліквідуються (перекриваються).

За рішенням Командувача об`єднаних сил у районі здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях у випадках, передбачених законодавством, можуть встановлюватися додаткові обмеження та/або заборони переміщення осіб, не залучених до проведення таких заходів, транспортних засобів та товарів.

Виконання законних вимог уповноважених службових осіб військових формувань, правоохоронних та інших державних органів, яких залучено до здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях та які здійснюють контроль в`їзду/виїзду, є обов`язковим для всіх осіб, які в`їжджають на тимчасово окуповані території та виїжджають з таких територій.

Оскільки громадянка ОСОБА_1 порушила порядок виїзду з ТОТ в районі пункту пропуску «Успенка» (рух через який припинено) поза визначеними контрольними пунктами в`їзду виїзду (далі - КПВВ), що не відповідає зазначеним вище вимогам, у її діях вбачається склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 2042 КУпАП.

Своїми діями ОСОБА_1 вчинила адміністративне правопорушення передбачене ч. 1 ст. 2042 КУпАП, тобто порушення порядку виїзду з тимчасово окупованої території України.

Згідно ст. 33 КУпАП, при накладенні стягнення враховуються характер вчиненого правопорушення, особа порушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом`якшують і обтяжують відповідальність.

Згідно ст. 34 КУпАП, щире розкаяння винного, суддя визнає обставинами, що пом`якшують відповідальність за адміністративне правопорушення.

Згідно ст. 35 КУпАП, обставин, що обтяжують відповідальність за адміністративне правопорушення, суддею не встановлено.

Враховуючи,що ОСОБА_1 скоїла адміністративне правопорушення у віці 17 років, до неї необхідно застосувати захід впливу, що застосовується до неповнолітніх, згідно ст. 24-1 КУпАП.

На підставівикладеного,керуючись ст.ст.24-1,204-2 , 283, 284 КУпАП, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 , визнати винною у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 204-2КУпАП.

Застосувати до неповнолітньої ОСОБА_1 захід впливу у вигляді попередження.

Постанова судді у справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржена особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником, потерпілим, його представником протягом десяти днів з дня винесення постанови. Апеляційна скарга подається до Харківського апеляційного суду через Дергачівський районний суд Харківської області.

Суддя Є. Р. Остропілець

Джерело: ЄДРСР 98130486
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку