open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 128/1451/21

Провадження №11-кп/801/837/2021

Категорія: крим.

Головуючий у суді 1-ї інстанції: ОСОБА_1

Доповідач : ОСОБА_2

ВІННИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 липня 2021 року м. Вінниця

Суддя Вінницького апеляційного суду ОСОБА_2 , одноособово в порядку підготовки матеріалів судового провадження до апеляційного розгляду, розглянувши клопотання засудженого ОСОБА_3 про залучення захисника для здійснення його захисту у провадженні за клопотанням Державної установи "Стрижавська виправна колонія (№81)" про заміну засудженому ОСОБА_3 невідбутої частини покарання за вироком Калинівського районного суду Вінницької області від 24.10.2019 на більш м`яке покарання у виді виправних робіт, згідно ст.82 КК України,

в с т а н о в и в:

11.06.2021 на розгляд до Вінницького апеляційного суду надійшла апеляційна скарга заступника керівника Вінницької окружної прокуратури Вінницької області ОСОБА_4 на ухвалу Вінницького районного суду Вінницької області від 03.06.2021, якою задоволено клопотання Державної установи "Стрижавська виправна колонія (№81)" про заміну засудженому ОСОБА_3 невідбутої частини покарання за вироком Калинівського районного суду Вінницької області від 24.10.2019 на більш м`яке покарання у виді виправних робіт, згідно ст.82 КК України.

01.07.2021 року до початку судового розгляду на адресу Вінницького апеляційного суду надійшло клопотання від засудженого ОСОБА_3 про призначення йому захисника для захисту його інтересів в апеляційному суді, оскільки він на даний час відбуває покарання в ДУ "Вінницька установа ВП (№81)" і не має можливості самостійно залучити захисника.

У відповідності до положень ст.59Конституції Україникожен маєправо напрофесійну правничудопомогу.У випадках,передбачених законом,ця допомоганадається безоплатно.Кожен євільним увиборі захисникасвоїх прав.

Відповідно до вимог ч. 2 ст.48КПК захисник залучається судом для здійснення захисту за призначенням у випадках та в порядку, визначених статтями 49 та 53 цього Кодексу.

Частиною.1 ст.49 КПК України вмзначено, що слідчий, прокурор, слідчий суддя чи суд зобов`язані забезпечити участь захисника у кримінальному провадженні у випадках, якщо: 1) відповідно до вимог статті 52 цього кодексу участь захисника є обов`язковою, а підозрюваний, обвинувачений не залучив захисника; 2) підозрюваний, обвинувачений заявив клопотання про залучення захисника, але за відсутністю коштів чи з інших об`єктивних причин не може його залучити самостійно; 3) слідчий, прокурор, слідчий суддя чи суд вирішить, що обставини кримінального провадження вимагають участі захисника, а підозрюваний, обвинувачений не залучив його.

Дослідивши клопотання засудженого ОСОБА_3 , а також враховуючи те, що останній позбавлений можливості особисто укласти угоду з захисником, оскільки відбуває покарання в ДУ "Вінницька установа ВП (№81)", вважаю за доцільне задовольнити клопотання засудженого та призначити ОСОБА_3 захисника з числа адвокатів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.42, 49 КПК України,-

у х в а л и в:

Клопотання засудженого ОСОБА_3 - задовольнити.

Доручити Вінницькому обласному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити адвоката для захисту прав та законних інтересів засудженого ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 у вказаному провадженні.

Копію ухвали надіслати директору Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Відповідно до ч.4 ст.532 КПК України судові рішення апеляційної інстанції набирають законної сили з моменту проголошення.

Суддя ОСОБА_2

Джерело: ЄДРСР 97995838
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку