open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 404/4279/21

Номер провадження 1-кс/404/1508/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 червня 2021 року Слідчий суддя Кіровського районного суду міста Кіровограда ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Кіровського районного суду міста Кіровограда клопотання слідчого СВ Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_4 , за погодженням з прокурором Кропивницької окружної прокуратури ОСОБА_5 , про надання дозволу на проведення обшуку по матеріалам кримінального провадження 12021121010001152, з попередньою кваліфікацією за ч.1 ст.301-1 КК України,

ВСТАНОВИВ:

10 червня 2021 року слідчий, за погодженням з прокурором, звернувся до слідчого судді Кіровського районного суду міста Кіровограда з клопотанням, про надання дозволу на проведення обшуку квартири АДРЕСА_1 , з метою відшукання та вилучення: речей та предметів, які можуть бути використані, як докази в кримінальному провадженні за фактом розповсюдження дитячої порнографії, що мають ознаки кримінального правопорушення за ч.1 ст.301-1 КК України.

Слідчий підтримав доводи заявленого клопотання. Зазначає, що 21.05.2021 року внесені відомості до ЄРДР про кримінальне правопорушення на підставі матеріалів відділу протидії кіберзлочинам в Кіровоградській області, про те, що користувач мережі Інтернет за допомогою програмного комплексу «Еmule» вчинив умисне одержання доступу до дитячої порнографії з використанням інформаційно-телекомунікаційних систем та розповсюдження дитячої порнографії. З метою встановлення повного кола осіб причетних до кримінального правопорушення, припинення можливих злочинів, а також забезпечення належної процесуальної фіксації доказів у цьому кримінальному провадженні, існує потреба в проведенні такої необхідної слідчої дії, як обшук.

Заслухавши думку слідчого, дослідивши письмові матеріали клопотання, вважаю, клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Додержуючись вимог ст.234 КПК України слідчий, за погодженням з прокурором звернувся з цим клопотанням, в якому правильно зазначив усі необхідні відомості, передбачені частиною третьою цієї статті.

Відповідно до ч.1 статті 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

На підтвердження заявлених вимог, слідчий долучив копії матеріалів, які вказують на необхідність проведення обшуку, зокрема:

- протоколом проведеного огляду предметів, встановлено, що користувач програмного комплексу «Еmule» має унікальний ідентифікатор «369766460C0E093A03C37F6C066E6FA3» та в період з 23.04.2021 року, використовуючи доступ до мережі Інтернет з ІР-адреси « НОМЕР_1 », які надаються провайдером ФОП « ОСОБА_6 », здійснив завантаження файлів, які можуть містити ознаки дитячої порнографії (а.к.10-18).

- відповіддю ФОП « ОСОБА_6 » від 04.06.21 року, встановлено, що послуги доступу до мережі Інтернет за вказаною ІР-адресою надавалися абоненту: ОСОБА_7 за адресою: АДРЕСА_2 , тел. НОМЕР_2 , кінцеве обладнання мас: 4с:5е:0с:5с:38:58. (а.к.23).

Таким чином, правильним буде провести обшук в квартирі АДРЕСА_1 .

Згідно до інформації з Державного реєстру про нерухоме майно, власником квартири АДРЕСА_1 є ОСОБА_7 , де фактично проживає останній, відповідно до форми 1. (а.к.26, 29).

Відповідно до п. 1 ч. 1-2 ст.91 КПК України, подія кримінального правопорушення (час, місце, спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення) підлягають доказуванню у кримінальному провадженні.

Обов`язок доказування обставин, передбачених ст. 91 цього Кодексу, покладається на слідчого, прокурора (ч.1 ст. 92 КПК України).

Згідно з ч. 2 ст. 93 КПК України, сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих дій.

Завданням цього провадження є виявлення та фіксація відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, захист встановленої системи етичних норм, правил поведінки, що склалися у суспільстві на основі традиційних духовних і культурних цінностей, можливість припинити злочинні дії.

Означений перелік завдань має пріоритет і перевагу перед тимчасовим обмеженням особи у недоторканості її житла чи іншого володіння в цьому кримінальному провадженні. Слідчий довів наявність достатніх підстав вважати, що: було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування і можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи, та переконав, що саме обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, а також дієвим заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

Предмети, вилучені законом з обігу, підлягають вилученню незалежно від їх відношення до кримінального провадження. Вилучені речі та документи, які не входять до переліку, щодо якого прямо надано дозвіл на відшукання в ухвалі про дозвіл на проведення обшуку, та не відносяться до предметів, які вилучені законом з обігу, вважаються тимчасово вилученим майном. ( ч.7 ст. 236 КПК України ).

Інформація, зміст кореспонденції, яка міститься в мобільних телефонах може бути вилучена в порядку ч.3 ст. 261 КПК України.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст.206, 233 - 236, 309, 369-372, 376, 532 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВ Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку (один раз) квартири АДРЕСА_1 , власником та фактичним володільцем якої є ОСОБА_7 , з метою відшукання та вилучення:

комп`ютерної техніки, електронних носіїв інформації, на яких може міститися аудіовізуальний контент, що згідно міжнародних норм може бути віднесений до дитячої порнографії.

Роз`яснити, що право на огляд і виїмку змісту кореспонденції з мобільного телефону, - тобто втручання у приватне життя, здійснюється за правилами ч. 3 ст. 261 Кримінального процесуального Кодексу України.

Строк дії даної ухвали встановити по 10 липня 2021 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 97922047
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку