open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 946/3814/21

Провадження № 1-кп/946/492/21

УХВАЛА

Іменем України

про застосування примусових заходів виховного характеру

15 червня 2021 року місто Ізмаїл

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області у складі:

головуючий суддя ОСОБА_1 ,

за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

учасники судового провадження:

прокурор ОСОБА_3 , ОСОБА_4 ,

особи, щодо яких розглядається клопотання ОСОБА_5 , ОСОБА_6 ,

законні представники осіб, щодо яких розглядається клопотання ОСОБА_7 , ОСОБА_8 ,

захисники ОСОБА_9 , ОСОБА_10 ,

потерпілі ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 ,

представник служби у справах дітей ОСОБА_14 ,

представник ювенальної превенції ОСОБА_15 ,

провівши в залі суду в місті Ізмаїл Одеської області відкрите судове засідання по розгляду клопотання про застосування примусових заходів виховного характеру у кримінальному провадженні, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021162150000280, стосовно неповнолітніх

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець міста Ізмаїл Одеської області, громадянин України, неповної середньої освіти учень 5 класу КЗ «Ізмаїльська спеціалізована загальноосвітня школа № 5 І-ІІ ступенів» міста Ізмаїл Одеської області, проживає за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимий,

за вчинення суспільно небезпечного діяння, яке підпадає під ознаки діяння, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України, -

та

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженець міста Ізмаїл Одеської області, громадянин України, неповної середньої освіти учень 4 класу КЗ «Ізмаїльська спеціалізована загальноосвітня школа № 5 І-ІІ ступенів» міста Ізмаїл Одеської області, проживає за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимий,

за вчинення суспільно небезпечних діянь, які підпадають під ознаки діянь, передбачених ч. 2 ст. 121 та ч. 2 ст. 186 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

До Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області надійшли клопотання про застосування примусових заходів виховного характеру відносно ОСОБА_5 за вчинення суспільно небезпечного діяння, яке підпадає під ознаки діяння, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України, та відносно ОСОБА_6 за вчинення суспільно небезпечних діянь, які підпадають під ознаки діянь, передбачених ч. 2 ст. 121 та ч. 2 ст. 186 КК України. Документами, які обґрунтовують клопотання прокурора є: свідоцтво про народження ОСОБА_5 серії НОМЕР_1 від 19 березня 2008 року, яким підтверджується, що ОСОБА_5 народився ІНФОРМАЦІЯ_3 , свідоцтво про народження ОСОБА_6 серії НОМЕР_2 від 11 жовтня 2016 року, яким підтверджується, що ОСОБА_6 народився ІНФОРМАЦІЯ_4 . Відповідно статті 31Цивільного кодексу Українималолітньою є фізична особа, яка не досяглачотирнадцяти років.

Судом встановлено, що ОСОБА_6 будучи малолітнім, вчинив суспільно-небезпечне діяння при таких обставинах.

07 грудня 2020 року, приблизно о 22 годині, більш точний час не встановлено, малолітній ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який не досяг віку, з якого настає кримінальна відповідальність за вчинення даного злочину, знаходячись біля домоволодіння АДРЕСА_3 , умисно, повторно, з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення шляхом відкритого заволодіння чужим майном, діючи разом з неповнолітнім, відносно якого матеріали виділені в окреме провадження, підійшов до потерпілого ОСОБА_12 та із застосуванням до останнього насильства, яке не є небезпечним для життя та здоров`я потерпілого, яке виразилось у тому, що неповнолітній, відносно якого матеріали виділені в окреме провадження, наніс один удар в область обличчя потерпілого, а ОСОБА_6 також наніс один удар в область обличчя потерпілого, відкрито заволоділи майном потерпілого ОСОБА_12 , а саме: мобільним телефоном торгової марки «LENOVO» модель «А2010-а» вартістю 1026 грн 66 коп. та грошовими коштами у сумі 2700 грн, спричинивши тим самим ОСОБА_12 матеріальні збитки на загальну суму 3726 грн 66 коп., після чого з викраденим майном залишили місце вчинення злочину, розпорядившись викраденим на власний розсуд.

Також судом встановлено, що ОСОБА_5 та ОСОБА_6 будучи малолітніми, вчинили суспільно-небезпечне діяння при таких обставинах.

В період часу з 20 години 30 хвилин 27 березня 2021 року до 01 години 28 березня 2021 року, більш точно час не встановлено, малолітній ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , тобто після досягнення одинадцятирічного віку, але до досягнення віку, з якого може наставати кримінальна відповідальність за ст. 121 КК України, разом з неповнолітнім ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , тобто після досягнення одинадцятирічного віку, але до досягнення віку, з якого може наставати кримінальна відповідальність за ст. 121 КК України, знаходячись на земельній ділянці - пустирі, розташованому за приміщенням диско-клубу «Olimpus» по АДРЕСА_4 , у ході раптово виниклої сварки, на ґрунті особистих неприязних відносин з потерпілим ОСОБА_16 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , маючи умисел на заподіяння останньому тілесних ушкоджень, передбачаючи можливість настання суспільно небезпечних наслідків у результаті своїх дій у вигляді заподіяння потерпілому тяжких тілесних ушкоджень та смерті останнього, умисно спільно нанесли останньому чисельні удари кулаками, ногами у взутті та дерев`яними палками різної довжини та діаметру по різним частинам тіла, а саме: по грудній клітині, голові, обличчю, верхнім та нижнім кінцівкам, в результаті чого спричинили потерпілому ОСОБА_16 тілесні ушкодження у вигляді: закритої травми грудної клітки: синця на передній черевній стінці, крововиливи в м`які тканини грудної клітки, переломи лівих 2- 7-го ребер, та 4-5-го правих ребер з розривами пристінкової плеври та крововиливами під нею; забійні рани на обличчі та лівої завушної ділянки; забійної рана на лівому передпліччі, синці на верхніх кінцівках, синці на передній стінці черевної порожнини по центру з переходом на передню стінку грудної клітки; забійні рани на гомілках з множинними синцями. Множинні переломи лівих та правих ребер з розривами пристінкової плеври у ОСОБА_16 , не викликали небезпечні для життя явища, проте, по відношенню до живих осіб могли спричинити розлад здоров`я строком понад 3 тижні (більш ніж 21 день), і мають ознаки тілесних ушкоджень середньої тяжкості. Забійні рани - на обличчі та лівої завушної ділянки, лівого передпліччя, нижніх кінцівок при звичайному своєму перебігу у живих осіб, спричиняють розлад здоров`я строком понад шість днів, але не більше ніж три тижні (21 день), і за цим критерієм, мають ознаки легких тілесних ушкоджень з короткочасним розладом здоров`я. Синці - на верхніх кінцівках, передньої стінки черевної порожнини з переходом на передню стінку грудної клітки та нижніх кінцівок як у сукупності, так і окремо, при звичайному своєму перебігу у живих осіб, мають незначні, скороминущі наслідки, тривалістю не більше 6 днів, і мають ознаки легких тілесних ушкоджень.

Кожне вищевказане ушкодження у ОСОБА_16 окремо не викликало небезпечних явищ для життя, але в сукупності викликали смерть ОСОБА_16 та по відношенню до живих осіб за критерієм небезпеки для життя мають ознаки тяжких тілесних ушкоджень.

Смерть ОСОБА_16 перебуває в прямому причинному зв`язку з вищевказаною поєднаною травмою: голови (забійні рани обличчя та лівої завушної ділянки), тулуба (синці на передній черевній поверхні з переходом на передню стінку грудної клітки; крововиливів в м`які тканини грудної клітки, множинні переломи ребер), та кінцівок у вигляді множинних синців та забійних ран з подальшим розвитком шоку за даними судово-гістологічного дослідження (порушення реологічних властивостей крові еритроцитарні та лейкоцитарні стази - у просвітах деяких судин, жирова емболія судин легені середнього степеню). Безпосередньою причиною смерті ОСОБА_16 з`явилося ускладнення травми - шок тяжкого ступеня.

Крім того, органами досудового розслідування вказується, що ОСОБА_6 будучи малолітнім, вчинив суспільно-небезпечне діяння при таких обставинах.

06 грудня 2020 року приблизно о 20 годині, більш точний час не встановлено, малолітній ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який не досяг віку, з якого настає кримінальна відповідальність за вчинення даного злочину, знаходячись на АДРЕСА_5 , умисно, з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення шляхом відкритого заволодіння чужим майном, діючи разом з неповнолітнім, відносно якого матеріали виділені в окреме провадження, підійшов до потерпілої ОСОБА_13 та із застосуванням до останньої насильства, яке не є небезпечним для життя та здоров`я потерпілої, яке виразилось у тому, що ОСОБА_6 наніс один удар по нозі потерпілої, а неповнолітній, відносно якого матеріали виділені в окреме провадження, потягнув її за капюшон, в результаті, чого вона впала на землю, вдарившись головою об асфальт, відкрито заволоділи майном потерпілої ОСОБА_13 , а саме: мобільним телефоном торгової марки «Samsung» модель «GT-S5360» вартістю 340 грн та жіночою сумкою вартістю 115 грн 80 коп., спричинивши тим самим ОСОБА_13 матеріальні збитки на загальну суму 455 грн 80 коп., після чого з викраденим майном залишили місце вчинення злочину, розпорядившись викраденим на власний розсуд.

Малолітній ОСОБА_5 свою винуватість у вчиненні суспільно-небезпечного діяння в судовому засіданні визнав повністю, пояснив, що скоїв його за вказаних у клопотанні обставин, причиною побиття потерпілого ОСОБА_16 став конфлікт між ними, щиро розкаявся у вчиненому, пообіцяв, що більше такого не повториться.

Малолітній ОСОБА_6 свою винуватість у вчиненні суспільно-небезпечних діянь в судовому засіданні визнав частково, пояснив що скоїв завдання тілесних ушкоджень ОСОБА_16 та викрадання майна у ОСОБА_12 за вказаних у клопотанні обставин, причиною побиття потерпілого ОСОБА_16 став конфлікт між ними, щиро розкаявся у вчиненому, пообіцяв, що більше такого не повториться. Також пояснив, що викрадання майна у ОСОБА_13 не скоював.

Наступні обставини підтверджують вчинення суспільно небезпечних діянь:

За епізодом відкритого заволодіння майном ОСОБА_12 :

- Витягом з державного реєстру досудових розслідувань № 12021162150000025 від 21 січня 2021 року про вчинене 07 грудня 2020 року відкрите викрадання майна ОСОБА_12 ;

- Заявою ОСОБА_17 від 15 грудня 2020 року про видачу мобільного телефону торгової марки «LENOVO» модель «А2010-а»;

- Протоколом пред`явлення речей для впізнання від 18 грудня 2020 року, згідно до якого ОСОБА_12 впізнав мобільний телефоном торгової марки «LENOVO» модель «А2010-а», виданий ОСОБА_17 згідно заяви від 15 грудня 2020 року, як такий, що був у нього викрадений 07 грудня 2020 року;

- Висновком експерта № СЕ-19/116-20/26466 від 22 грудня 2020 року, згідно якого ринкова вартість мобільного телефону торгової марки «LENOVO» модель «А2010-а» становить 1026 грн 66 коп.

За епізодом нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть ОСОБА_16 :

- Витягом з державного реєстру досудових розслідувань № 12021162150000280 від 29 березня 2021 року про заподіяння тяжких тілесних пошкоджень, що спричинили смерть ОСОБА_16 ;

- Протоколом огляду місця події від 28 березня 2021 року з фото таблицею до нього, згідно якого оглянуто земельну ділянку - пустир, розташований за приміщенням диско-клубу « ІНФОРМАЦІЯ_6 » по АДРЕСА_4 , під час якого виявлено труп ОСОБА_16 , та вилучено: 4 фрагменти деревяних палок, чоловіче взуття - туфлі коричневого кольору, 2 фрагменти тканини схоже на труси, 2 пари штанів (спортивні синього кольору та камуфляжні), бейсболка, 2 фрагменти змивів на марлевий тампон, запальничка;

- Протоколами оглядів відеозаписів від 06 квітня 2021 року, 12 травня 2021 року, 13 травня 2021 року, на яких зафіксовано пересування малолітніх ОСОБА_5 та ОСОБА_6 разом із потерпілим ОСОБА_16 ;

- Протоколом проведення слідчих експериментів від 29 березня 2021 року, в яких зафіксовано, як малолітні ОСОБА_5 та ОСОБА_6 показують та пояснюють обставини нанесення телесних ушкоджень ОСОБА_16 ;

- Висновком експерта № 175 від 30 квітня 2021 року, згідно до якого ОСОБА_16 завдані тілесні пошкодження у вигляді закритої травми грудної клітки: синця на передній черевній стінці, крововиливи в м`які тканини грудної клітки, переломи лівих 2- 7-го ребер, та 4-5-го правих ребер з розривами пристінкової плеври та крововиливами під нею; забійні рани на обличчі та лівої завушної ділянки; забійної рана на лівому передпліччі, синці на верхніх кінцівках, синці на передній стінці черевної порожнини по центру з переходом на передню стінку грудної клітки; забійні рани на гомілках з множинними синцями. Множинні переломи лівих та правих ребер з розривами пристінкової плеври у ОСОБА_16 , не викликали небезпечні для життя явища, проте, по відношенню до живих осіб могли спричинити розлад здоров`я строком понад 3 тижні (більш ніж 21 день), і мають ознаки тілесних ушкоджень середньої тяжкості. Забійні рани - на обличчі та лівої завушної ділянки, лівого передпліччя, нижніх кінцівок при звичайному своєму перебігу у живих осіб, спричиняють розлад здоров`я строком понад шість днів, але не більше ніж три тижні (21 день), і за цим критерієм, мають ознаки легких тілесних ушкоджень з короткочасним розладом здоров`я. Синці - на верхніх кінцівках, передньої стінки черевної порожнини з переходом на передню стінку грудної клітки та нижніх кінцівок як у сукупності, так і окремо, при звичайному своєму перебігу у живих осіб, мають незначні, скороминущі наслідки, тривалістю не більше 6 днів, і мають ознаки легких тілесних ушкоджень. Кожне вищевказане ушкодження у ОСОБА_16 окремо не викликало небезпечних явищ для життя, але в сукупності викликали смерть ОСОБА_16 та по відношенню до живих осіб за критерієм небезпеки для життя мають ознаки тяжких тілесних ушкоджень. Смерть ОСОБА_16 перебуває в прямому причинному зв`язку з вищевказаною поєднаною травмою: голови (забійні рани обличчя та лівої завушної ділянки), тулуба (синці на передній черевній поверхні з переходом на передню стінку грудної клітки; крововиливів в м`які тканини грудної клітки, множинні переломи ребер), та кінцівок у вигляді множинних синців та забійних ран з подальшим розвитком шоку за даними судово-гістологічного дослідження (порушення реологічних властивостей крові еритроцитарні та лейкоцитарні стази - у просвітах деяких судин, жирова емболія судин легені середнього степеню). Безпосередньою причиною смерті ОСОБА_16 з`явилося ускладнення травми - шок тяжкого ступеня.

Що стосується епізоду відкритого заволодіння майном ОСОБА_13 , то в судовому засіданні прокурором не надано жодного доказу причетності ОСОБА_6 до скоєння вказаного суспільно-небезпечного діяння, тому суд виключає вказаний епізод із сукупності суспільно-небезпечних діянь скоєних ОСОБА_6 .

Таким чином, судом встановлено, що малолітній ОСОБА_5 своїми діями вчинив суспільно-небезпечне діяння, що підпадає під ознаки діяння, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України за ознаками умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого.

Також судом встановлено, що малолітній ОСОБА_6 своїми діями вчинив суспільно-небезпечні діяння, що підпадають під ознаки діянь, передбачених ч. 2 ст. 121 КК України за ознаками умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого та ч. 2 ст. 186 КК України за ознаками відкритого викрадення чужого майна (грабіжу), поєднаного із застосуванням насильства, яке не є небезпечним для життя та здоров`я потерпілого.

В судовому засіданні, прокурори, підтримуючи свої клопотання зазначили, що ОСОБА_5 та ОСОБА_6 є малолітнім, вчинили суспільно-небезпечне діяння не досягши віку з якого передбачена кримінальна відповідальність, після вчинення щиро розкаявся. Але їхні дії потягли тяжкі наслідки, а саме загибель людини, тому просили застосувати до малолітніх примусовий захід виховного характеру у вигляді направлення до спеціального навчально-виховного закладу на строк 2 роки.

Законні представники ОСОБА_5 та ОСОБА_6 та їх захисники просила задовольнити клопотання прокурора, але передати ОСОБА_5 та ОСОБА_6 під нагляд законних представників, посилаючись на те, що вони розкаялись, просили вибачення, раніше до ніякого види відповідальності не притягалися.

Потерпілі ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 у судове засідання не з`явилися, про дату, час та місце проведення судового розгляду були повідомлені належним чином. Суд, заслухавши думки учасників судового провадження про можливість за відсутності потерпілої з`ясувати всі обставини судового розгляду, відповідно до ст.325 КПК України прийшов до висновку про проведення судового розгляду без участі потерпілих.

Представник служби у справах дітей ОСОБА_14 та представник ювенальної превенції ОСОБА_15 в судовому засіданні клопотання прокурора підтримали, вирішення віду примусового заходу до малолітніх залишили на розсуд суду.

Заслухавши думки учасників судового провадження, дослідивши матеріали кримінального провадження суд приходить до наступного висновку.

Згідно ст. 498 КПК України кримінальне провадження щодо застосування примусових заходів виховного характеру, передбачених законом України про кримінальну відповідальність, здійснюється внаслідок вчинення особою, яка після досягнення одинадцятирічного віку до досягнення віку, з якого може наставати кримінальна відповідальність, вчинила суспільно небезпечне діяння, що підпадає під ознаки діяння, передбаченого КК України.

Згідно ст. 499 КПК України досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо застосування примусових заходів виховного характеру здійснюється згідно з правилами, передбаченими цим Кодексом.

Примусові заходи виховного характеру, передбачені ч. 2 ст. 105 цього Кодексу, суд застосовує і до особи, яка до досягнення віку, з якого може наставати кримінальна відповідальність, вчинила суспільно-небезпечне діяння, що підпадає під ознаки діяння, передбаченого Особливою частиною цього Кодексу.

Пунктом 7 Постанови Пленуму Верховного Суду України N 2 від 15 травня 2006 року "Про практику розгляду судами справ про застосування примусових заходів виховного характеру" передбачено, що строк нагляду, передбаченого п. 3 ч. 2 ст. 105 КК України, суд встановлює з урахуванням конкретних обставин справи та мети виправлення неповнолітнього.

Відповідно до частини 1 статті 501 КПК України під час постановлення ухвали в кримінальному провадженні щодо застосування примусових заходів виховного характеру суд з`ясовує такі питання: 1) чи мало місце суспільно небезпечне діяння; 2) чи вчинено це діяння неповнолітнім у віці від 11 років до настання віку, з якого настає кримінальна відповідальність за це діяння; 3) чи слід застосувати до нього примусовий захід виховного характеру і якщо слід, то який саме.

Пунктом 2 Постанови Пленуму Верховного Суду України N 2 від 15 травня 2006 року "Про практику розгляду судами справ про застосування примусових заходів виховного характеру" передбачено, що відповідно до чинного законодавства примусові заходи виховного характеру можна застосовувати до особи, яка у віці від 14 до 18 років учинила злочин невеликої або середньої тяжкості, а також до особи, котра у період від 11 років до досягнення віку, з якого може наставати кримінальна відповідальність, учинила суспільно небезпечне діяння, що має ознаки дії чи бездіяльності, передбачених Особливою частиною Кримінального кодексу України. Примусові заходи виховного характеру, зокрема, застосовують: до особи, котра до досягнення віку, з якого може наставати кримінальна відповідальність, вчинила суспільно небезпечне діяння (ч. 2 ст. 97КК України).

Суд ухвалює судове рішення щодо неповнолітнього, керуючись принципом найкращих інтересів дитини, встановленого у ст. 3 Конвенції ООН про права дитини, відповідно до положень глави 29 КПК та розділу XI КК України.

До особи, яка вчинила кримінальне правопорушення після досягнення одинадцятирічного віку, але до досягнення віку, з якого може наставати кримінальна відповідальність, у будь-якому випадку, незважаючи на ступінь тяжкості вчинюваного діяння, згідно зі ст. 498 КПК України мають застосовуватись примусові заходи виховного характеру.

Оцінивши зібрані по кримінальному провадженню докази, суд вважає, що винуватість ОСОБА_5 та ОСОБА_6 в скоєнні наведених вище суспільно-небезпечних діянь, що підпадає під ознаки діянь, передбачених відповідними статтями КК України доведена в повному обсязі.

При цьому, суд враховує, що ОСОБА_5 та ОСОБА_6 свою винуватість визнали та щиро розкаялися у вчиненому, до відповідальності раніше не притягувалися, негативно характеризуються. ОСОБА_5 та ОСОБА_6 вчинили суспільно-небезпечне діяння у віці 11 років, згідно ст. 22 КК України не досягнув віку, з якого передбачена кримінальна відповідальність, отже вони підпадає під критерії зазначені в статті 97 КК України.

При призначенні примусових заходів виховного характеру суд враховує обставини вчиненого, суспільну небезпечність, тяжкі наслідки діяння загибель іншої людини, дані про особи малолітніх, характеристики малолітніх, умови життя, виховання і поведінку, їх ставлення до вчиненого.

З огляду на викладене, суд приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання прокурора про застосування до малолітніх ОСОБА_5 та ОСОБА_6 примусових заходів виховного характеру у вигляді направлення неповнолітніх до спеціальної навчально-виховної установи для дітей і підлітків до їх виправлення на строк2 роки.

Суд також вважає за необхідне в силу ст.124 КПК України стягнути з представника малолітнього ОСОБА_6 ОСОБА_8 на користь держави документально підтверджені витрати на залучення експерта для проведення судової експертизи в сумі 653 грн 80коп.

Вирішуючи питання про речові докази, суд керується положеннями ст. 100 КПК України.

Враховуючи наведене та керуючись ст. ст. 22, 97, 105 КК України, ст. ст. 318, 322, 342-376, 498-501 КПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання про застосування примусових заходів виховного характеру у кримінальному провадженні відносно ОСОБА_5 за ознаками суспільно-небезпечного діяння, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України задовольнити.

Застосувати до ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець міста Ізмаїл Одеської області, громадянин України, неповної середньої освіти учень 5 класу КЗ «Ізмаїльська спеціалізована загальноосвітня школа № 5 І-ІІ ступенів» міста Ізмаїл Одеської області, проживає за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимий, примусовий захід виховного характеру у вигляді направлення до спеціальної навчально-виховної установи для дітей і підлітків до його виправлення строком надва роки.

Строк застосування примусового заходу виховного характеру стосовно ОСОБА_5 обчислювати з дати набрання ухвалою законної сили.

Зарахувати в строк застосування примусового заходу виховного характеру стосовно ОСОБА_5 період знаходження у приймальнику-розподільнику для дітей Головного Управління Національної поліції у місті Києві з 30 березня 2021 року по дату набрання ухвалою законної сили.

До набрання ухвалою законної сили помістити ОСОБА_5 у приймальник-розподільник для дітей Головного Управління Національної поліції у місті Києві.

Клопотання про застосування примусових заходів виховного характеру у кримінальному провадженні відносно ОСОБА_6 за ознаками суспільно-небезпечних діянь, передбачених ч. 2 ст. 121 та ч. 2 ст. 186 КК України задовольнити.

Застосувати до ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженець міста Ізмаїл Одеської області, громадянин України, неповної середньої освіти учень 4 класу КЗ «Ізмаїльська спеціалізована загальноосвітня школа № 5 І-ІІ ступенів» міста Ізмаїл Одеської області, проживає за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимий, примусовий захід виховного характеру у вигляді направлення до спеціальної навчально-виховної установи для дітей і підлітків до його виправлення строком надва роки.

Строк застосування примусового заходу виховного характеру стосовно ОСОБА_6 обчислювати з дати набрання ухвалою законної сили.

Зарахувати в строк застосування примусового заходу виховного характеру стосовно ОСОБА_6 період знаходження у приймальнику-розподільнику для дітей Головного Управління Національної поліції у місті Києві з 30 березня 2021 року по дату набрання ухвалою законної сили.

До набрання ухвалою законної сили помістити ОСОБА_6 у приймальник-розподільник для дітей Головного Управління Національної поліції у місті Києві.

Стягнути з ОСОБА_8 на користь держави документально підтверджені витрати на залучення експерта для проведення судової експертизи в сумі 653 (шістсот п`ятдесят три) грн 80коп.

Скасувати арешт майна, накладений ухвалами слідчих суддів Ізмаїльського міськрайонного суду від 29 березня 2021 року, 30 березня 2021 року, 31 березня 2021 року та 05 квітня 2021 року.

Речові докази по справі:

- DVD-R диск з відеозаписом камери відеоспостереження, виданий ОСОБА_18 , СD-R диск з відеозаписом камери відеоспостереження виданий ОСОБА_19 , CD-R диск з відеозаписом камери відеоспостереження, виданий ОСОБА_20 , CD-R диск з відеозаписом камери відеоспостереження, виданий ОСОБА_21 зберігати в матеріалах справи;

- куртку-ветровку з червоним малюнком, штани зі смугами сірого кольору, кросівки чоловічи з сіткою червоно-синього кольору, які належать малолітньому ОСОБА_5 повернути його законному представнику ОСОБА_7 ;

- куртку чорного кольору з червоними та сірими смугами на рукавах та поясі, штани чорного кольору, гольф сірого кольору з вишивкою серця червоного кольору на рукавах, кросівки чоловічі синього кольору, пару шкарпеток синього кольору, які належать малолітньому ОСОБА_6 повернути його законному представнику ОСОБА_8 ;

- чотири фрагменти дерев`яних палок (гілки), 2 змиву на фрагменти марлевого тампону, чоловіче взуття лівий черевик - туфля коричневого кольору та правий черевик - туфля коричневого кольору, одяг - 2 (два) фрагмента тканини синього кольору зовні схожі на нижню білизну труси, чоловічі штани спортивні синього кольору з лампасами білого кольору та чоловічі штани камуфляжного кольору, чоловічу бейсболку, одну запальничку чорного кольору, одяг, який знаходився на тілі трупу - светр зеленого кольору в нерозбірливий геометричний орнамент в`язаної синтетичної тканини з жіночої сережкою на передній часті светру та майстерка безрукавка - ветровка темно синього кольору, 5 слідів папілярних візерунків пальців рук, які відкопійовано на 5 відрізків прозорої липкої стрічки, гаманець чорного кольору, два мішки, футболка чорного кольору, футболка білого кольору, жакет білого кольору, светр сірого кольору, 10 зрізів нігтьових пластин з 10 пальців рук знищити.

Покласти на Ізмаїльський районний відділ поліції ГУНП в Одеській області обов`язок організувати доставку неповнолітніх ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , відносно яких застосований запобіжний захід у виді тримання у приймальнику-розподільнику для дітей до приймальнику-розподільнику для дітей Головного Управління Національної поліції у місті Києві, на приймальник-розподільник для дітей, в свою чергу, прийняти неповнолітніх ОСОБА_5 та ОСОБА_6 до установи для подальшого утримання до набрання ухвалою законної сили.

Після набрання ухвалою законної сили покласти на уповноважений підрозділ органів Національної поліції обов`язок доставити неповнолітніх ОСОБА_5 та ОСОБА_6 до спеціального навчально-виховного закладу.

На ухвалу може бути подана апеляція до Одеського апеляційного суду через Ізмаїльський міськрайонний суд впродовж 30 діб з моменту її проголошення. Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не буде скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення Одеськім апеляційним судом.

СУДДЯ

Ізмаїльського міськрайонного суду ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 97709395
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку