open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 459/1742/21

Провадження № 1-кс/459/707/2021

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 червня 2021 року слідчий суддяЧервоноградського міськогосуду Львівськоїобласті ОСОБА_1 ,з участю:секретаря судовихзасідань ОСОБА_2 ,скаржника ОСОБА_3 ,розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі судуу містіЧервонограді скаргузаступника ГО«Правозаконність» ОСОБА_3 на бездіяльністьслідчого ЧервоноградськогоРВП ГУНПу Львівськійобласті щодовнесення доЄРДР відомостейпро вчиненнякримінального правопорушення,

ВСТАНОВИВ:

Скаржник звернувсядо судузі скаргою,у якійпросив зобов`язати слідчого Червоноградського РВП ГУНП у Львівській області внести відомості до ЄРДР за заявою ОСОБА_3 про вчинене кримінальне правопорушення та розпочати слідчі дії. Вимоги обґрунтовані тим, що 02.04.2021 року він звернувся до керівника Червоноградської міської прокуратури із заявою про вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.191, ч.1 ст. 367 КК України. Однак відповідних відомостей до ЄРДР станом на 08.06.2021 року не внесено.

Скаржник у судовому засіданні свою скаргу підтримав та просить задовольнити.

Слідчий до суду не з`явився, про причини неявки суд не повідомив, заяв чи клопотань не подавав, його неявка згідно з частиною 3 статті 306 КПК України не є перешкодою для розгляду скарги.

Дослідивши матеріали справи, вважаю, що скаргу в частині зобов`язання слідчого внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення слід задовольнити з наступних підстав.

02.04.2021 року заступник ГО «Правозаконність» ОСОБА_3 звернувся до керівника Червоноградської окружної прокуратури, про вчинення кримінального правопорушення, а саме, щодо можливих неправомірних дій службових осіб «Підприємства промислової переробки побутових відходів» в м. Червонограді. Вказав, що підприємство не працює, машини зважуються, однак не їдуть на переробку, а на полігон, що підтвердила Державна екологічна інспекція у Львівській області.

Відповідно до листа Державної екологічної інспекції у Львівській області від 10.04.2019 року №03-1631, адресованого депутату ОСОБА_3 , в ході перевірки встановлено, що КП "Комунальник" при експлуатації "Підприємства промислової переробки побутових відходів потужністю до 100 тис. тон на рік для м.Червоноград, Соснівка і смт. Гірник" не проведено в повному обсязі утриття карти №1 ізолюючим шаром інертного матеріалу, що є порушенням п.3.17 "Правил експлуатації полігонів побутових відходів", що затверджені наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 01.12.2010 року №435. За результатами перевірки, відповідно до ст.82-6 КУпАП складено протокол про адміністративне правопорушення на відповідальну посадову особу та на усунення виявленого правопорушення підприємству буде видано відповідний припис.

Державна екологічна інспекція у Львівській області направила заступнику ГО "Правозаконність" ОСОБА_3 відповідь від 07.04.2021 про те, що в період з 08.02. по 19.02.2021 року було проведено планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства КП "Комунальник", в ході якої виявлено порушення вимог законодавства, а саме: на підприємтві промислової переробки відходів здійснюється захоронення неперероблених (необроблених) побутових відходів.

Згідно з копією Листа СУ ГУНП у Львівській області від 28.05.2021 року, адресованого заступнику ГО «Правозаконність» ОСОБА_3 , Червоноградським РВП ГУНП у Львівській області не встановлено обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення у зв`язку з чим відомості до ЄРДР не внесено.

Відповідно до першого речення ч. 1ст. 214 КПК України(даліКПК) слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов`язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування.

Станом на момент розгляду скарги, відомості про вчинення кримінального правопорушення до ЄРДР внесені не були. Орган досудового розслідування протилежного не довів.

За таких обставин, враховуючи дані повідомлені Державною екологічноюінспекцією уЛьвівській області,вважаю, що у слідчого органу досудового розслідування не було підстав для невнесення відповідних відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за заявою ОСОБА_3 від 02.04.2021 року з учиненням подальших, передбачених процесуальним законом дій, тому його слід зобов`язати вчинити такі дії.

Керуючись ст.ст. 303, 306, 307, 372, 376 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Зобов`язати слідчого Червоноградського РВП ГУНП у Львівській області внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення за заявою заступника ГО «Правозаконність» ОСОБА_3 від 02.04.2021 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 97708475
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку