open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16.06.2021м. ДніпроСправа № 904/3211/21

Господарський суд Дніпропетровської області у складі судді Бєлік В.Г. розглянувши у порядку спрощеного позовного провадження, без повідомлення (виклику) представників сторін, справу:

за позовом Будинкоуправління № 2 Гвардійської квартирно-експлуатаційної частини району, смт. Черкаське, Новомосковський район, Дніпропетровська область

до Відділу освіти Новомосковської районної державної адміністрації, м. Новомосковськ, Дніпропетровська область

про стягнення заборгованості за договором про надання послуг постачання теплової енергії № 160 від 11.02.2020 року у розмірі 71 006,45 грн.

ПРОЦЕДУРА:

Будинкоуправління №2 Гвардійської квартирно-експлуатаційної частини району звернулося до Господарського суду Дніпропетровської області з позовною заявою до Відділу освіти Новомосковської районної державної адміністрації, у якій просить стягнути з останнього заборгованість за договором про надання послуг постачання теплової енергії № 160 від 11.02.2020 року у розмірі 71 006,45 грн..

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 30.03.2021 року позовну заяву залишено без руху та запропоновано позивачу протягом десяти днів з дня вручення ухвали суду усунути недоліки позовної заяви, а саме надати опис вкладення у цінний лист (оригінали або належним чином засвідчених копіях), які підтверджують факт відправлення відповідачу копії позовної заяви і доданих до неї документів.

12.04.2021 року від позивача до канцелярії Господарського суду Дніпропетровської області надійшла заява вих. № б/н про усунення недоліків позовної заяви.

Дослідивши подані позовні матеріали, суд зазначає наступне.

Згідно приписів частини 1 статті 247 Господарського процесуального кодексу України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи.

Відповідно до частин 3 - 4 статті 12 Господарського процесуального кодексу України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Малозначними справами є справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (п. 2 ч. 5 ст. 12 Господарського процесуального кодексу України).

За змістом приписів частин 5 статті 252 Господарського процесуального кодексу України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше.

Згідно положень ч.1 ст. 250 Господарського процесуального кодексу України, питання про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Виходячи із вказаних вище положень Господарського процесуального кодексу України та беручи до уваги ціну позову (71 006,45 грн.), яка не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, тобто поданий позов відноситься до малозначних справ, а також незначну складність характеру спірних правовідносин та обсяг необхідних доказів, що не потребує проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи, суд дійшов висновку про розгляд поданої позовної заяви у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 16.04.2021 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи за наявними у справі матеріалами.

11.05.2021 року від голови ліквідаційної комісії (відповідача) до канцелярії Господарського суду Дніпропетровської області надійшли заперечення на позовну заяву про стягнення боргу вих. № 101 від 05.05.2021 року, у якому позовні вимоги не визнає.

18.05.2021 року від позивача до канцелярії Господарського суду Дніпропетровської області надійшла відповідь на відзив вих. № 335 від 13.05.2021 року, у якій відхиляє усі заперечення наведенні відповідачем у відзиві на позовну заяву.

Згідно з частиною 4 статті 240 Господарського процесуального кодексу України у разі розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи суд підписує рішення без його проголошення.

Розглянувши подані документи і матеріали, всебічно і повно з`ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об`єктивно оцінивши докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, господарський суд, -

АРГУМЕНТИ СТОРІН

Позиція позивача, викладена у позовній заяві

Позовні вимоги обґрунтовані неналежним виконанням відповідачем умов договору про надання послуг постачання теплової енергії № 160 від 11.02.2020 року, а саме в частині повної та своєчасної оплати за надані послуги з постачання теплової енергії.

Позиція відповідача, викладена у запереченнях на позовну заяву

Заперечення відповідача обґрунтовані наступним.

Надання послуг з теплопостачання теплової енергії для Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Новомосковської районної ради Дніпропетровської області здійснювалося на підставі договору № 160 від 11 лютого 2020 року (з врахуванням зміни тарифу з 29 жовтня 2020 року додаткова угода №4 від 12 листопада 2020 року), дія договору з 1 січня по 31 грудня 2020 року. Зазначений пункт в договорі має наступний зміст: 6.1. Замовник зобов`язаний:

6.1.1.Своєчасно та в повному обсязі сплачувати за фактично надані послуги з постачання теплової енергії.

Ліквідаційна комісія вважає, що взяті зобов`язання по тепловій енергії виконані в повному обсязі.

Розрахунки проведені по місяць грудень включно на підставі акту № 491 про фактичне виконання послуг постачання теплової енергії, в вищезазначеному акті зафіксовано послуги надані в повному обсязі та сплачені відділом освіти Новомосковськоі райдержадміністрації платіжним дорученням № 80690 від 28 грудня 2020 року.

На виконання Закону України Про внесення змін до Бюджетного Кодексу України та нової редакції Бюджетного Кодексу України, що здійснення видатків з районного бюджету (ст. 91, зі ст. 89 Кодексу видатки районних бюджетів виключено) не проводиться, а видатки на утримання установ, які передаються зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст у власність територіальних громад відповідно до розмежування видатків між бюджетами, планується та здійснюється з бюджетів таких територіальних громад з 1 січня 2021 року (пункт 39 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу).

На підставі вищевикладеного відділ освіти Новомосковської райдержадміністрації, як юридична особа ліквідується, на поточний рік не має ні планових призначень на здійснення будь-яких зобов`язань, ні правонаступників, майно до стягнення боргу відсутнє.

На даний час відповідно до Цивільного та Господарського Кодексів України, ст. 89 Бюджетного Кодексу України, статей 26, 29, 54, 59, 60 Закону України Про місцеве самоврядування, рішення Новомосковської районної ради від 02 жовтня 2020 року № 3-ЗО/УІІ Про передачу майна зі спільної власності територіальних громад Новомосковського району до комунальної власності Черкаської селищної ради, рішення Черкаської селищної ради від 17 грудня 2020 року № 04-02/ VIII Про прийняття комунального закладу освіти Черкаська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Новомосковської районної ради до комунальної власності Черкаської селищної ради Черкаська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів є самостійною юридичною особою з відкритими рахунками в Державній казначейській службі України. Послуги в 2020 році надавалися по одному закладу - Черкаській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів, яка була у складі відділу освіти і на даний час є фінансово самостійна.

Адміністрація будинкоуправління №2 додатково не розглядала питання про задоволення позову Черкаською загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів, так як відповідальною особою призначеною по закладу та представником Будинкоуправління №2 знімалися показники теплових лічильників та ставилися підписи під актом виконаних робіт.

Позиція позивача, викладена у відповіді на відзив

У відповіді на відзив позивач заперечує проти відзиву та просить задовольнити позовні вимоги в повному обсязі наступними обґрунтуваннями.

На адресу Відповідача до канцелярії Відділу освіти неодноразово надходили акт та рахунок № 535 від 02.01.2021 р. за послуги з постачання теплової енергії на суму 71 006 грн. 45 коп.

Проте, Відповідач не підписав надані йому акти виконаних робіт і не здійснив оплату згідно наданих документів. Зазначені обставини документально підтверджені відповідними доказами, що знаходяться в матеріалах справи.

Порядок розрахунків між Замовником та Виконавцем передбачений пунктом 4.1. Договору, відповідно до якого, розрахунок за фактично надані послуги здійснюється протягом десяти банківських днів від дати надходження оформлених належним чином актів та рахунків надання послуг з постачання теплової енергії.

Таким чином, Відповідачем не виконано свої грошові зобов`язання щодо своєчасної оплати та порушено умови господарського зобов`язання, зокрема вимоги пункту 6.1.1 та 6.1.4 цього Договору.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ ВСТАНОВЛЕНІ СУДОМ ТА ДОКАЗИ, ЩО ЇХ ПІДТВЕРДЖУТЬ

Предметом доказування у даній справі є встановлення обставин, пов`язаних з укладенням договору, встановлення факту постачання теплової енергії, встановлення факту невиконання відповідачем умов договору в частині оплати теплової енергії та правомірності вимоги позивача про стягнення заборгованості за поставлену теплову енергію.

Як вбачається із матеріалів справи, 11 02.2020 року між Будинкоуправлінням №2 Гвардійської квартирно - експлуатаційної частин району (далі - Будинкоуправління, Виконавець, Позивач) та Відділом освіти Новомосковської районної державної адміністрації (далі - Відділ освіти, Замовник, Відповідач) був укладений Договір про надання послуг з постачання водяної пари і гарячої води (надалі - послуги з постачання теплової енергії) № 160 (далі - Договір).

Відповідно до п.1.1. Договору, Виконавець зобов`язується у 2020 році надати Замовникові послуги Пара, гаряча вода та пов`язана продукція (послуги з постачання теплової енергії"), для опалення приміщення Черкаської загальноосвітньої середньої школи в кількості -936 Гкал, а Замовник - прийняти і своєчасно оплатити вартість отриманих послуг.

Найменування предмета закупівлі: код ДК 021:2015 09320000-8 Пара, гаряча вода та пов`язана продукція (послуги з постачання теплової енергії), надалі за текстом - послуги з постачання теплової енергії (п. 1.2. Договору).

Обсяги закупівлі послуг з постачання теплової енергії можуть бути зменшені залежно від реального фінансування видатків Замовника (п. 1.3. Договору).

Виконавець повинен надати Замовнику послуги, якість яких відповідає умовам Закону України Про теплопостачання та згідно інших визначених законодавством нормативних документів (розділ ІІ Договору).

Сума цього Договору становить 1 621 975,68 грн. (без ПДВ) (Один мільйон шістсот двадцять одна тисяча дев`ятсот сімдесят п`ять гривень 68 копійок) (Ціна за 1 Гкал складає 1732,88 грн. без ПДВ). Сума цього Договору може бути змінена за взаємною згодою Сторін в залежності від фактичного фінансування та збільшення регульованих цін (тарифів) на підставі ст.36 п.4 пп.7 Закону Про публічні закупівлі (п.п. 3.1., 3.2. Договору).

Розрахунок за фактично надані послуги здійснюється протягом десяти банківських днів від дати надходження оформлених належним чином актів та рахунків надання послуг з постачання теплової енергії (п. 4.1. Договору).

Оплата проводиться за тарифами, затвердженими рішенням виконкому Черкаської селищної ради №34 від 28 листопада 2019 року (п. 4.2. Договору).

Сторони домовились, що ціна за 1Гкал наданих послуг з постачання теплової енергії встановлюється на рівні тарифів, затверджених уповноваженим державним органом, органом місцевого самоврядування. У разі зміни уповноваженим державним органом, органом місцевого самоврядування тарифів, Сторонами в обов`язковому порядку застосовуються нові тарифи на послуги з постачання теплової енергії (п.4.3. Договору).

Місце надання послуги з постачання теплової енергії:51272, Україна, Дніпропетровська область, Новомосковський район, смт. Черкаське, вул. Лісна, 23 (п. 5.1. Договору).

Термін надання послуг з постачання теплової енергії: від 01 січня 2020 року до 31 грудня 2020 року (п. 5.2. Договору).

Підпунктом 6.1.1. передбачено, що замовник зобов`язаний своєчасно та в повному обсязі сплачувати за фактично надані послуги з постачання теплової енергії.

Приймати надані послуги згідно з актом прийому-передачі; забезпечувати безперешкодний цілодобовий доступ представників Замовника до об`єктів тепло споживання для виконання службових обов`язків; підписувати двосторонні акти приймання-передачі послуг з постачання теплової енергії (пп. 6.1.2., 6.1.3., 6.1.4. Договору).

Договір набирає чинності з моменту підписання та діє до 31.12.2020 року, а в частині розрахунків до повного їх виконання (п. 10.1. Договору).

Цей Договір розповсюджується на відносини, які виникли з 01.01.2020р. (п. 10.2. Договору).

Цей Договір укладається і підписується у двох примірниках, що мають однакову юридичну силу. Строк, у межах якого Сторони можуть звернутися до суду з вимогою про захист своїх прав за цим Договором, у тому числі щодо стягнення основної заборгованості, штрафів, пені, відсотків річних, інфляційних нарахувань, встановлюються тривалістю у 5 (п`ять) років (п.п. 11.1., 11.2. Договору).

В грудні місяці 2020 року між Будинкоуправлінням № 2 та Відділом освіти в межах цього договору Позивач надав послуги з постачання теплової енергії в кількості 154,124 Гкал за ціною 2 213,39 грн. за 1 Гкал. Усього Відповідач отримав послуги з з постачання теплової енергії на суму 341 335,73 грн. (154,124 Гкал х 2 213,39 грн.). Таким чином, свої зобов`язання Будинкоуправління № 2 виконало в повному обсязі.

На підтвердження вказаних обставин до матеріалів справи надані первинні бухгалтерські документи, а саме, акти про фактичне виконання послуг по відпуску теплової енергії № 535 від 02.01.2021 та рахунок № 535 від 02.01.2021 р. за послуги з постачання теплової енергії на суму 71 006 грн. 45 коп.

Зазначені документи, а також претензія про несплату за отриману теплову енергію були відправлені 05.01.2021 р. на адресу Відповідача цінним листом з описом вкладення.

У відповіді на претензію відповідач відмовився від сплати заборгованості, посилаючись на знаходження Відділу освіти у стані припинення, а також, що розрахунки проведені по місяць грудень включно та сплачені Відділом освіти, фінансування Відділу на 2021 рік не передбачено.

На звернення Позивача від 17.02.2021 р. № 140 до голови ліквідаційної комісії відповідача щодо заборгованості останнього та задоволення пред`явлених вимог, Позивачем була отримана відповідь, в якій голова ліквідаційної комісії стверджує, що рахунки проведені по місяць грудень включно та сплачені Відділом освіти.

Викладене стало підставою для звернення позивача з позовом до суду для захисту свого порушеного права.

ОЦІНКА АРГУМЕНТІВ СТОРІН, ВИСНОВКИ СУДУ

Щодо правовідносин сторін

За приписами ст. 901 Цивільного кодексу України за договором про надання послуг одна сторона (виконавець) зобов`язується за завданням другої сторони (замовника) надати послугу, яка споживається в процесі вчинення певної дії або здійснення певної діяльності, а замовник зобов`язується оплатити виконавцеві зазначену послугу, якщо інше не встановлено договором. Положення цієї глави можуть застосовуватися до всіх договорів про надання послуг, якщо це не суперечить суті зобов`язання.

З огляду на наявні в матеріалах справи договори, та обставини справи, між позивачем та відповідачем виникли правовідносини з надання послуг.

Щодо суми основного боргу

Частиною 1 статті 193 Господарського кодексу України передбачено, що суб`єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов`язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов`язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться. До виконання господарських договорів застосовуються відповідні положення Цивільного кодексу України з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до частини 1 статті 509 Цивільного кодексу України, зобов`язанням є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов`язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші тощо) або утриматися від певної дії, а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов`язку.

Частиною 1 статті 612 Цивільного кодексу України зазначено, що боржник вважається таким, що прострочив, якщо він не приступив до виконання зобов`язання або не виконав його у строк, встановлений договором або законом.

В силу статті 526 ЦК України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться. Одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом (ст. 525 ЦК України). Зобов`язання припиняється виконанням, проведеним належним чином (ст. 599 ЦК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 903 Цивільного кодексу України, за договором про надання послуг одна сторона (виконавець) зобов`язується за завданням другої сторони (замовника) надати послугу, яка споживається в процесі вчинення певної дії або здійснення певної діяльності, а замовник зобов`язується оплатити виконавцеві зазначену послугу, якщо інше не встановлено договором.

Статтею 530 Цивільного кодексу України визначено, що якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін). Зобов`язання, строк (термін) виконання якого визначений вказівкою на подію, яка неминуче має настати, підлягає виконанню з настанням цієї події. Якщо строк (термін) виконання боржником обов`язку не встановлений або визначений моментом пред`явлення вимоги, кредитор має право вимагати його виконання у будь-який час. Боржник повинен виконати такий обов`язок у семиденний строк від дня пред`явлення вимоги, якщо обов`язок негайного виконання не випливає із договору або актів цивільного законодавства.

Теплова енергія, несплата вартості якої є предметом позову, отримана відповідачем в грудні 2020, тобто в період дії договору про надання послуг з постачання водяної пари і гарячої води № 160 від 11.02.2020.

В грудні місяці 2020 року між Будинкоуправлінням № 2 та Відділом освіти в межах цього договору Позивач надав послуги з постачання теплової енергії в кількості 154,124 Гкал за ціною 2 213,39 грн. за 1 Гкал. Усього Відповідач отримав послуги з з постачання теплової енергії на суму 341 335,73 грн. (154,124 Гкал х 2 213,39 грн.).

Згідно платіжних доручень, Відповідачем проведені наступні розрахунки:

Відповідно до платіжного доручення від 10.12.2020 року за № 80594 було сплачено 225 685,72 грн. за листопад 2020 р.

Відповідно до платіжного доручення від 28.12.2020 року за № 80690 було сплачено 270 329,28 грн. за грудень 2020 р., але фактично було спожито за грудень 2020 року на суму 341 335,73 грн. (154,124 Гкал х 2 213,39 грн.) - 270 329,28 грн. (сплачена сума) = 71 006,45 грн. (сума боргу).

Отже, матеріалами справи підтверджується зобов`язвння відповідача сплатити вартість отриманої теплової енергії, про що йшлось вище.

Відповідачем докази сплати суми заборгованості за спірним договором не надано. Отже, сума основного боргу підлягає стягненню в розмірі, заявленому позивачем, а саме, 71 006,45 грн.

Як вбачається з Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб та громадських формувань, станом на час розгляду справи, процес ліквідації Відділу освіти Новомосковської районної державної адміністрації не завершено, юридичну особу не припинено.

Кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень (частина 1 статті 74 Господарського процесуального кодексу України).

За частиною 2 статті 74 Господарського процесуального кодексу України у разі посилання учасника справи на невчинення іншим учасником справи певних дій або відсутність певної події, суд може зобов`язати такого іншого учасника справи надати відповідні докази вчинення цих дій або наявності певної події. У разі ненадання таких доказів суд може визнати обставину невчинення відповідних дій або відсутності події встановленою.

Суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів (частина 4 статті 74 Господарського процесуального кодексу України).

Обов`язок доказування, а отже, і подання доказів відповідно до статті 74 Господарського процесуального кодексу України покладено на сторони та інших учасників справи, однак, не позбавляє суд, у випадку, передбаченому статтею 74 Господарського процесуального кодексу України, витребувати у сторони ті чи інші докази.

На підставі статті 86 Господарського процесуального кодексу України суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів. Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності.

Отже, встановивши наявність в особи, яка звернулася з позовом, суб`єктивного матеріального права або охоронюваного законом інтересу, на захист яких подано позов, суд з`ясовує наявність чи відсутність факту порушення або оспорення і, відповідно, ухвалює рішення про захист порушеного права або відмовляє позивачеві у захисті.

За таких обставин вимоги позивача про стягнення заборгованості з оплати за послуги з постачання теплової енергії є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

СУДОВІ ВИТРАТИ.

Щодо судового збору

Відповідно до ст. 129 Господарського процесуального кодексу України судові витрати щодо судового збору у справі покладаються на відповідача.

Керуючись статтями 2, 46, 73, 74, 76, 77-79, 86, 91, 129, 233, 238, 240, 241, 252 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити.

Стягнути з Відділу освіти Новомосковської районної державної адміністрації (51200, Дніпропетровська область, м. Новомосковськ, вул. Радянська, буд. 12 (Гетьманська, 12), код ЄДРПОУ 02142483) на користь Будинкоуправління № 2 Гвардійської квартирно-експлуатаційної частини району (51272, Дніпропетровська область, Новомосковський район, смт. Черкаське, вул. Лісна, буд. 18, код ЄДРПОУ 32062199) заборгованість у розмірі 71 006,45 грн. та витрати по сплаті судового збору у розмірі 2 270,00 грн..

Наказ видати після набрання рішенням законної сили.

Рішення набирає законної сили у відповідності до статті 241 Господарського процесуального кодексу України.

Рішення суду може бути оскаржено до Центрального апеляційного господарського суду протягом двадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Повний текст рішення складено та підписано - 16.06.2021 року.

Суддя В.Г. Бєлік

Джерело: ЄДРСР 97689475
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку