open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

справа №619/740/21

провадження №2/619/597/21

У Х В А Л А

про призначення експертизи

14 червня 2021 року Дергачівський районний суд Харківської області

в складі : головуючого-судді Жорняк О.М.

за участю секретаря судового засідання Герасименко А.С.,

розглянувши упідготовчому засіданніцивільну справуза позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Відділ державної реєстрації актів цивільного стану по Дергачівському та Золочівському районах Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків) про оспорювання батьківства та виключення з актового запису про народження дитини даних про батька дитини,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до Дергачівського районного суду Харківської області з позовом до ОСОБА_2 , третя особа: Відділ державної реєстрації актів цивільного стану по Дергачівському та Золочівському районах Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків) про оспорювання батьківства, а саме: виключення відомостей про його батьківство з актового запису № 192 від 23 грудня 2020 року у відділі державної реєстрації актів цивільного стану по Дергачівському та Золочівському районах Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків), у свідоцтві про народження дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

14 червня 2021 року від позивача ОСОБА_1 надійшло клопотання про проведення судово-біологічної (судово-генетичної експертизи), на розгляд експерта поставити наступні запитання:

-Чи наявне кровне споріднення між батьком ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та донькою ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , матір`ю якої є ОСОБА_4 ;

-Якщо так, то чи являється ОСОБА_1 біологічним батьком ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 на підставі проведеної судово-генетичної експертизи.

В судове засідання сторони не з`явилися, надали суду заяви про розгляд клопотання та призначення експертизи за їх відсутністю.

Суд вважає занеобхідне задовольнитиклопотання позивача та призначити по справі судову молекулярно-генетичну експертизу, так як для з`ясування обставин, що мають значення по справі, потрібні спеціальні знання.

На даний час, відповідно до наказу МВС України від 15.12.2011 року за № 923 зареєстрованого в міністерстві юстиції України 23.02.2012 № 288/20601 в Експертній службі МВС проводяться «молекулярно-генетичні експертизи», що вирішують питання про встановлення батьківства.

Оскільки для проведення експертизи потрібний значний проміжок часу, на час проведення експертизи провадження по справі слід зупинити.

Керуючись ст.ст.222,103,104, п.5,ч.1 ст.252 ЦПК України,суд-

П О С Т А Н О В И В:

Призначити по справі судову молекулярно-генетичну експертизу, проведення якої покласти на експертів сектору молекулярно-генетичних досліджень відділу біологічниї досліджень Харківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України ( 61036, м. Харків, вул. Ковтуна,34).

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст. 384 КК України за завідомо неправдивий висновок та за відмову без поважних причин від виконання покладених на них обов`язків.

На розгляд експертизи поставити наступні запитання::

-Чи наявне кровне споріднення між батьком ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та донькою ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , матір`ю якої є ОСОБА_4 ;

-Якщо так, то чи являється ОСОБА_1 біологічним батьком ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 на підставі проведеної судово-генетичної експертизи.

Сторонам роз`яснити положення ст. 109 ЦПК України про наслідки ухилення від участі в експертизі.

Оплату за проведення експертизи покласти на ОСОБА_1 .

В розпорядження експертів надати матеріали цивільної справи..

На період проведення експертизи провадження по справі зупинити.

Ухвала в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена до судової палати по цивільним справам Апеляційного суду Харківської області протягом п`яти днів з дня її проголошення.

Суддя О. М. Жорняк

Джерело: ЄДРСР 97680576
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку