open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Провадження №11п/824/303/2021 Доповідач у суді 2-ї інстанції ОСОБА_1

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 червня 2021 року м. Київ

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду в складі:

головуючого ОСОБА_1

суддів ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

при секретарі ОСОБА_4 ,

за участю:

прокурорів - ОСОБА_5 , ОСОБА_6 ,

захисника - ОСОБА_7 ,

обвинуваченого - ОСОБА_8 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання голови Шевченківського районного суду м. Києва ОСОБА_9 про вирішення питання про направлення кримінального провадження з Шевченківського районного суду м. Києва до Святошинського районного суду м. Києва, -

ВстАновИЛА :

До Київського апеляційного суду надійшло подання про вирішення питання про направлення кримінального провадження щодо ОСОБА_8 , за ч. 1 ст. 28 ст. 340 КК України (в редакції Закону України № 2341-14 від 05.04.2001), ч. 1 ст. 366 КК України (в редакції Закону України № 2307- VIвід 07.04.2011) з Шевченківського районного суду м. Києва до Святошинського районного суду м. Києва.

Поданнямотивоване тим, що у провадженні Святошинського районного суду м. Києва перебуває кримінальне провадження щодо ОСОБА_8 , відтак, з метою недопущення порушення всього комплексу процесуальних прав обвинуваченого ОСОБА_8 , зокрема і права на судовий розгляд справи у розумні строки, з урахуванням положень ст. 34 КПК України виникла необхідність направити матеріали кримінального провадження з Шевченківського районного суду м. Києва до Святошинського районного суду м. Києва для розгляду.

Заслухавши доповідь судді, пояснення прокурорів, які просили задовольнити подання, думку обвинуваченого та його захисника, які також підтримали подання та просили передати матеріали кримінального провадження до Святошинського районного суду м. Києва, вивчивши доводи подання та матеріали провадження, колегія суддів вважає, що подання голови Шевченківського районного суду м. Києва підлягає задоволенню із наступних підстав.

Згідно з ч.2 ст.34 КПК України питання про направлення кримінального провадження з одного суду до іншого в межах юрисдикції одного суду апеляційної інстанції вирішується колегією суддів відповідного суду апеляційної інстанції за поданням місцевого суду або за клопотанням сторін чи потерпілого не пізніше п`яти днів з дня внесення такого подання чи клопотання, про що постановляється вмотивована ухвала.

Відповідно до ч.1 ст.32 КПК України кримінальне провадження здійснює суд, у межах територіальної юрисдикції якого вчинено кримінальне правопорушення. У разі якщо було вчинено кілька кримінальних правопорушень, кримінальне провадження здійснює суд, у межах територіальної юрисдикції якого вчинено більш тяжке правопорушення, а якщо вони були однаковими за тяжкістю, - суд, у межах територіальної юрисдикції якого вчинено останнє за часом кримінальне правопорушення.

Частиною 1 ст.34 КПК України встановлений вичерпний перелік підстав для передачі кримінального провадження на розгляд іншого суду, до якого не відноситься передача матеріалів кримінального провадження з одного місцевого суду до іншого для об`єднання їх в одне кримінальне провадження.

Відповідно до положень ч.1 ст.334 КПК України,матеріали кримінального провадження можуть об`єднуватись в одне провадження лише ухвалою суду, на розгляді якого вони перебуваютьзгідно з правилами, передбаченими ст.217 КПК України.

Вирішення цього питання відноситься виключно до компетенції суду першої інстанції.

Разом з цим, абзацом 2 ст.34 КПК України передбачено, що до початку судового розгляду у виняткових випадках кримінальне провадження з метою забезпечення оперативності та ефективності кримінального провадження може бути передано на розгляд іншого суду за місцем проживання обвинуваченого, більшості потерпілих або свідків, а також у разі неможливості здійснювати відповідним судом правосуддя (зокрема, надзвичайні ситуації техногенного або природного характеру, епідемії, епізоотії, режим воєнного, надзвичайного стану, проведення антитерористичної операції).

В судовому засіданні апеляційного суду було встановлено, що в провадженні Святошинського районного суду м. Києва перебуває кримінальне провадження № 42015000000002448 від 06.11.2015 року по обвинуваченню ОСОБА_8 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365 КК України (в редакції Закону від 21.02.2014), ч. 1 ст. 366 КК України ( в редакції Закону від 18.04.2013), ч. 2 ст. 384 КК України (в редакції Закону від 16.05.2013), ч. 1 ст. 358 КК України (в редакції Закону від 07.04.2011), ч. 4 ст. 358 КК України (в редакції Закону від 07.04.2011).

З огляду на викладені обставини, з метою забезпечення оперативності та ефективності розгляду кримінальних проваджень, з метою недопущення порушення всього комплексу процесуальних прав обвинуваченого ОСОБА_8 , зокрема і права на судовий розгляд у розумні строки, колегія суддів вважає, що викладені у поданні обставини дають підстави передбачені ст.34 КПК України, для направлення матеріалів кримінального провадження з Шевченківського районного суду м. Києва до Святошинського районного суду м. Києва для розгляду.

Керуючись ст. ст. 34, 419 КПК України, колегія суддів, -

У Х В А Л И Л А:

Подання голови Шевченківського районного суду м. Києва ОСОБА_9 задовольнити.

Направити матеріали кримінального провадження щодо ОСОБА_8 , за ч. 1 ст. 28 ст. 340 КК України (в редакції Закону України № 2341-14 від 05.04.2001), ч. 1 ст. 366 КК України (в редакції Закону України № 2307- VIвід 07.04.2011), до Святошинського районного суду м. Києва для розгляду.

Головуючий:

Судді :

Джерело: ЄДРСР 97574006
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку