open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 386/482/21

Провадження № 1-кс/386/104/21

УХВАЛА

про відкриття провадження

01 червня 2021 року смт. Голованівськ

Слідчий суддя Голованівського районного суду

Кіровоградської області ОСОБА_1

розглянувши скаргу Приватного підприємства «Новий Світ» (далі - ПП «Новий Світ») на бездіяльність посадових осіб СПД №3 (смт. Новоархангельськ) Голованівського РВП ГУНП в Кіровоградській області, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви про кримінальне правопорушення, -

встановив:

ПП «Новий Світ» звернулось до слідчого судді зі скаргою на бездіяльність посадових осіб СПД №3 (смт. Новоархангельськ) Голованівського РВП ГУНП в Кіровоградській області, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви про кримінальне правопорушення, шляхом направлення 27.05.2021 скарги поштою, яка надійшла до суду 01.06.2021 о 16 год. 00 хв. Скаргу обґрунтовує тим, що 25.05.2021 ПП «Новий Світ» до СПД №3 (смт. Новоархангельськ) Голованівського РВП ГУНП в Кіровоградській області подано заяву про вчинення кримінального правопорушення, в якій скаржник просив: внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань; визнати ПП «Новий Світ» потерпілим у кримінальному провадженні та вручити пам`ятку про процесуальні права та обов`язки потерпілого; після внесення відомостей до ЄРДР, отримавши відповідні матеріали, направити ПП «Новий Світ» повідомлення про початок досудового розслідування, відповідно до вимог ст. 111 Кримінального процесуального кодексу України (далі - КПК України). Скаржник вказав, що 26.05.2021 від посадової особи СПД №3 (смт. Новоархангельськ) Голованівського РВП ГУНП в Кіровоградській області стало відомості про те, що відомості про кримінальне правопорушення, про яке зазначено в заяві, не були внесені до ЄРДР, а лише внесені в Журнал єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події під №1306. Таким чином, посадовими особами СПД №3 (смт. Новоархангельськ) Голованівського РВП ГУНП в Кіровоградській області, інформацію по заяві про вчинення кримінального правопорушення не внесено до ЄРДР, чим було порушено порядок, який встановлений нормами КПК України при проведенні перевірки заяви про вчинення кримінального правопорушення. Скаржник зазначив, що про факт невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР йому стало відомо 26.05.2021, тому строк оскарження вказаного рішення не пропущений. Враховуючи викладене, ПП «Новий Світ» просить визнати бездіяльність посадових осіб СПД №3 (смт. Новоархангельськ) Голованівського РВП ГУНП в Кіровоградській області у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР після отримання заяви про вчинення кримінального правопорушення незаконною; зобов`язати службових осіб СПД №3 (смт. Новоархангельськ) Голованівського РВП ГУНП в Кіровоградській області внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення за його заявою від 25.05.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 197-1 Кримінального кодексу України (далі - КК України).

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 303 КПК України, на досудовому провадженні можуть бути оскаржені рішення, дії чи бездіяльність слідчого, дізнавача або прокурора, зокрема бездіяльність слідчого, дізнавача, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення.

Згідно з ч. 1 ст. 304 КПК України, скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого, дізнавача чи прокурора, передбачені частиною першою статті 303 цього Кодексу, можуть бути подані особою протягом десяти днів з моменту прийняття рішення, вчинення дії або бездіяльності. Якщо рішення слідчого, дізнавача чи прокурора оформлюється постановою, строк подання скарги починається з дня отримання особою її копії.

Як вбачається з доданої до скарги копії талону-повідомлення від 25.05.2021 ПП «Новий Світ» звернулось із зазначеною заявою до СПД №3 (смт. Новоархангельськ) Голованівського РВП ГУНП в Кіровоградській області 25.05.2021, тобто строк звернення із зазначеною скаргою скаржником не пропущений.

Відповідно до ст. 218 КПК України дана скарга підсудна слідчому судді Голованівського районного суду Кіровоградської області.

Підстави для повернення скарги чи відмови у відкритті провадження, відповідно до ст. 304 КПК України відсутні.

Згідно з ч. 2 ст. 306 КПК України, скарги на рішення, дії чи бездіяльність під час досудового розслідування розглядаються не пізніше сімдесяти двох годин з моменту надходження відповідної скарги, крім скарг на рішення про закриття кримінального провадження, які розглядаються не пізніше п`яти днів з моменту надходження скарги..

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. частин 1, 2 110, 303, 304, 306 КПК України, слідчий суддя -

постановив:

Відкрити провадження з розгляду скарги ПП «Новий Світ» на бездіяльність посадових осіб СПД №3 (смт. Новоархангельськ) Голованівського РВП ГУНП в Кіровоградській області, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви про кримінальне правопорушення.

Розгляд скарги призначити у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Голованівського районного суду Кіровоградської області на 13 годину 30 хвилин 03 червня 2021 року.

В судове засідання викликати скаржника.

Про розгляд скарги повідомити Голованівський РВП ГУНП в Кіровоградській області та Голованівську окружну прокуратуру Кіровоградської області.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 97369986
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку