open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
Справа № 147/807/20
Моніторити
emblem
Справа № 147/807/20

Справа № 147/807/20

Провадження № 1-в/147/24/21

УХВАЛА

01 червня 2021 року смт. Тростянець

Суддя Тростянецький районний суд Вінницької області ОСОБА_1 , перевіривши подання старшого інспектора Тростянецького районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» у Вінницькій області, капітана внутрішньої служби ОСОБА_2 про вирішення питання про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу або заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавлення волі відносно засудженого ОСОБА_3 ,

в с т а н о в и в:

До суду надійшло подання старшого інспектора Тростянецького районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» у Вінницькій області капітана внутрішньої служби ОСОБА_2 про вирішення питання про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу або заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавлення волі відносно засудженого ОСОБА_3 .

У клопотанні зазначено, що вирок відносно ОСОБА_3 набрав законної сили 30.04.2021 р. та був направлений на виконання до Тростянецького районного сектору філії ДУ «Центр пробації» у Вінницькій області 06.05.202 р. Станом на 31.03.2021 р. Тростянецький районний сектор не отримував від засудженого квитанції про сплату штрафу.

Дослідивши подане клопотання, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 3ст. 26 КВК Україниу разі несплати засудженим штрафу у строк, передбачений частиною першою цієї статті, суд за поданням кримінально-виконавчої інспекції розглядає питання про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу або заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавлення волі відповідно до закону.

У ч. 3ст. 26 КВК Українипередбачено чотири види подання, з яким повноважна особа кримінально-виконавчої інспекції має можливість звернутися до суду, а саме: 1) про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу; 2) про заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських робіт; 3) про заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді виправних робіт; 4) про заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді позбавлення волі відповідно до закону.

Згідно із ч. 3ст. 26 КПК Українисуд у кримінальному провадженні вирішує лише ті питання, що винесені на його розгляд сторонами та віднесені до його повноважень цим Кодексом.

Однак подання подано без додержання вимог ч. 3ст. 26 КВК України, адже не конкретизовано, яке саме питання у поданні ставиться на вирішення суду: про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу чи питання про заміну несплаченої суми штрафу іншим покаранням.

При цьому, у разі заявлення вимог про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу, до клопотання мають бути додані відомості щодо наявності підстав для розстрочки штрафу засудженому.

Окрім того, суд звертає увагу, що у поданні містяться розбіжності у датах, зокрема вказано, що станом на 31.03.2021 р. Тростянецький районний сектор не отримував від засудженого ОСОБА_3 квитанції про сплату штрафу, однак вирок набрав законної сили 30.04.2021 р., що унеможливлювало подання до органу пробації квитанції про сплату штрафу раніше.

Також, в матеріалах подання міститься копія повідомлення гр. ОСОБА_3 від 18.05.2021 р. №42/21/789, однак відсутні відомості про отримання останнім даного повідомлення.

За таких обставин подання не може бути прийнято до розгляду та підлягає поверненню до відділу пробації для належного оформлення.

При цьому слід звернути увагу заявника, що у разі ініціювання питання відповідно до ч.5 ст.53 КК України, подання подається до суду, який ухвалив вирок, що прямо визначено п.4 ч.2 ст.529 КПК України.

Керуючись ч. 3ст. 26 КВК України, ст.537,539 КПК України, суддя

ухвалив:

Подання старшого інспектораТростянецького районногосектору філіїДержавної установи«Центр пробації»у Вінницькійобласті,капітана внутрішньоїслужби ОСОБА_2 про вирішенняпитання пророзстрочку виплатинесплаченої сумиштрафу абозаміну несплаченоїсуми штрафупокаранням увиді громадських,виправних робітабо позбавленняволі відноснозасудженого ОСОБА_3 - повернути для належного оформлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 97301433
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку