open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/19265/21-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 квітня 2021 року слідчий судя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 з участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , захисника ОСОБА_4 , підозрюваної ОСОБА_5 ,розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_6 у кримінальному провадженні № 12011730000000135 від 16.05.2017 про тимчасове обмеження у користуванні спеціальним правом ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , підозрювану у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, -

В С Т А Н О В И В :

13.04.2021 року до Печерського районного суду м. Києва надійшло клопотання слідчого про тимчасове обмеження підозрюваної ОСОБА_5 у користуванні спеціальним правом - правом керування транспортними засобами категорії (посвідчення водія НОМЕР_1 , виданого Луцьким МРЕВ у Волинській області 28.02.2003) строком на 60 (шістдесят) діб.

Як вбачається з клопотання, 15.05.2017 в світлу пору доби о 19.10 водій ОСОБА_5 керуючи технічно справним автомобілем марки Toyota RAV4, реєстраційний номер НОМЕР_2 , рухалась по сухій прямій асфальтованій проїзній частині вул. Львівської, зі сторони виїзду з міста у напрямку вул. Володимирської в м. Луцьку Волинської області поступово наближаючись до нерегульованого перехрестя з вул. Трутовського.

В цей же час у зустрічному їй напрямку в крайній лівій смузі рухався мотоцикл марки Suzuki GSX-R600, реєстраційний номер НОМЕР_3 , під керуванням водія ОСОБА_7 .

Знаходячись на нерегульованому перехресті з вул. Трутовського водій ОСОБА_5 маючи об`єктивну можливість спостерігати за рухом мотоцикла Suzuki GSX-R600, реєстраційний номер НОМЕР_3 , під керуванням водія ОСОБА_7 , діючи з необережності, легковажно розраховуючи на запобігання дорожньо-транспортної пригоди та не переконавшись в безпечності виконання подальшого маневру, розпочала виконання зміни напрямку руху керованого нею транспортного засобу ліворуч, в напрямку траєкторії руху мотоциклу Suzuki GSX-R600, реєстраційний номер НОМЕР_3 , під керуванням водія ОСОБА_7 , який рухався прямолінійно користуючись перевагою в русі, чим порушила вимоги п.п. 1.3., 1.5., 2.3.б), 2.3.д), 10.1. та 16.13. Правил дорожнього руху України.

Внаслідок порушення зазначених правил безпеки дорожнього руху, ОСОБА_5 на нерегульованому перехресті вулиць Львівської та Трутовського в м. Луцьку Волинської області допустила зіткнення керованого нею автомобіля Toyota RAV4, реєстраційний номер НОМЕР_2 із мотоциклом Suzuki GSX-R600, реєстраційний номер НОМЕР_3 , під керуванням водія ОСОБА_7 при якому останній отримав тілесні ушкодження, які відносяться до тяжких тілесних ушкоджень за ознакою небезпеки для життя та знаходяться в прямому причинному зв`язку з настанням смерті. Смерть ОСОБА_7 настала від поєднаної тупої травми тіла, що супроводжувалась численними зламами кісток скелету із забоями та розривами внутрішніх органів.

04.03.2021 ОСОБА_5 повідомлена про підозру за ч. 2 ст. 286 КК України.

28.02.2003 ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , отримала посвідчення водія серії НОМЕР_1 .

20.02.2013 о 21.45 ОСОБА_5 керуючи автомобілем марки Mitsubishi, реєстраційний номер НОМЕР_4 та рухаючись проїжджою частиною вул. Старицького у м. Луцьку Волинської області, порушуючи вимоги Правил дорожнього руху України виїхала на смугу зустрічного руху де скоїла зіткнення із зустрічним автомобілем.

Слідчий вважає, що з метою запобігання вчинення підозрюваною інших кримінальних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху виникла необхідність у тимчасовому обмеженні користування спеціальним правом керування транспортними засобами категорії "В" строком на 60 (шістдесят) діб.

Прокурор у судовому засіданні клопотання підтримав, просив його задовольнити.

Підозрювана проти задоволення клопотання заперечувала, посилаючись на те, що на даний час вона автомобілем не керує.

Захисник підтримав позицію ОСОБА_5 .

Вислухавши міркування сторін кримінального провадження, дослідивши надані докази, слідчий суддя доходить такого:

Відповідно до ч. 1 ст. 148 КПК України, у разі наявності достатніх підстав вважати, що для припинення кримінального правопорушення чи запобігання вчиненню іншого, припинення або запобігання протиправній поведінці підозрюваного щодо перешкоджання кримінальному провадженню, забезпечення відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, необхідно тимчасово обмежити підозрюваного у користуванні спеціальним правом, слідчий, прокурор, інша уповноважена службова особа мають право тимчасово вилучити документи, які посвідчують користування спеціальним правом, у законно затриманої ними особи в порядку, передбаченому статтею 208 цього Кодексу.

Згідно п. 1 абз. 2 ч. 1 ст. 148 КПК України, тимчасово вилученими можуть бути документи, які посвідчують користування таким спеціальним правом, в тому числі і право керування транспортним засобом або судном.

Слідчим суддею встановлено, що ОСОБА_5 має право керування транспортними засобами категорії В (посвідчення водія серії НОМЕР_1 ).

Під час розгляду клопотання доведена наявність достатніх підстав вважати, що такий захід, як тимчасове обмеження підозрюваноЇ ОСОБА_5 у користуванні правом керування транспортним засобом, необхідний для запобігання вчиненню інших кримінальних правопорушень шляхом керування транспортним засобом.

З урахуванням викладеного, наявні правові підстави для тимчасового обмеження підозрюваної, а тому клопотання підлягає задоволенню.

Документом, який посвідчує право ОСОБА_5 на користування спеціальним правом, є посвідчення водія серії НОМЕР_1 , виданого Луцьким МРЕВ у Волинській області 28.02.2003 підлягає вилученню на строк не більше двох місяців у відповідності до положень ч. 2 ст. 148 КПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 131, 132, 148, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_6 - задовольнити.

Тимчасово обмежити ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_2 , у користуванні правом керування транспортними засобами в межах строку досудового розслідування, а саме до 03.06.2021.

Вилучити у ОСОБА_5 посвідчення водія серії НОМЕР_1 , виданого Луцьким МРЕВ у Волинській області 28.02.2003 та передати його на зберігання до 03.06.2021 р. до УПД ГУ НП у Волинській області.

Виконання ухвали покласти на слідчого ОСОБА_6 .

Ухвала підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 97299688
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку