open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

№522/8238/21, 1-кд/522/14/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31.05.2021 року суддя Приморського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 розглянувши доручення Районного суду м. Ілірська Бистриця (Республіки Словенія) про вручення судових документів підсудному ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженцю м. Одеси, громадянину України,

ВСТАНОВИЛА:

12.05.2021 року до Приморського районного суду м. Одеси надійшло доручення про міжнародну правову допомогу на території України щодо вручення судових документів Районного судум.Ілірська Бистриця(РеспублікиСловенія)підсудному ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженцю м. Одеси, громадянину України.

Дослідивши матеріали доручення, суд приходить до наступного.

Так, згідно з вимогамист. 554 КПК України, отримавши запит про міжнародну правову допомогу від запитуючої сторони, уповноважений (центральний) орган України розглядає його на предмет обґрунтованості і відповідності вимогам законів або міжнародних договорів України.

У разі прийняття рішення про задоволення запиту уповноважений (центральний) орган України надсилає запит компетентному органу України для виконання.

Відповідно до порядку виконання запиту (доручення) про міжнародну правову допомогу на території України, який встановленост. 558 КПК України, центральний орган України щодо міжнародної правової допомоги, в даному випадку Міністерство юстиції України, за результатами розгляду запиту компетентного органу іноземної держави про міжнародну правову допомогу вправі прийняти рішення щодо доручення його виконання органу досудового розслідування, прокуратури або суду.

У відповідності до ч.ч.1,2ст. 564 КПК України, за запитом компетентного органу іноземної держави про міжнародну правову допомогу документи та рішення, долучені до такого запиту, вручаються особі, визначеній у запиті, в порядку, встановленому цією статтею. Слідчий, прокурор або суд для виконання запиту компетентного органу іноземної держави про міжнародну правову допомогу викликає особу для вручення документів. Якщо особа не з`явилася без поважних причин, до неї може бути застосовано привід у порядку, передбаченому цим Кодексом.

Згідно до ч.3 ст.564 КПК України орган досудового розслідування, слідчий, прокурор або суд складає протокол про вручення особі документів із зазначенням місця та дати їх вручення. Протокол підписується особою, якій вручено документи, з викладом її заяв або зауважень при отриманні документів. У випадках, передбачених міжнародним договором, згода на обов`язковість якого надана Верховною Радою України, складається також окреме підтвердження, що підписується особою, яка отримала документи, та особою, яка здійснила їх вручення.

З метою виконання судового доручення, судом, а саме секретарем судового засідання ОСОБА_3 , 31.05.2021 року вручено судові документи Районного суду м. Ілірська Бистриця (Республіки Словенія) ОСОБА_2 , а саме вирок від 27.11.2019 року (з перекладом), копія обвинувального акту від 27.07.2018 року (з перекладом), копія клопотання прокуратури від 27.07.2018 року (з перекладом), відповідно до клопотання заступника начальника Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеси) ОСОБА_4 від 29.04.2021 року, про що свідчить підпис ОСОБА_2 у протоколі про отримання, відповідно до вимог ч.3 ст.564 КПК України, а тому доручення Районного суду м. Ілірська Бистриця (Республіки Словенія), можна вважати виконаним.

Керуючись ст.9 Конституції України, ст.ст.6, 8 Конвенції про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних, і кримінальних справах, ст.ст.554, 558, 564 КПК України суддя

УХВАЛИЛА:

Доручення Районного суду м. Ілірська Бистриця (Республіки Словенія) про надання правової допомоги по кримінальній справі стосовно вручення судових документів підсудному ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженцю м. Одеси, громадянину України, - вважати виконаним.

Копію ухвали,протокол провручення підсудному ОСОБА_2 судових документів Районного суду м. Ілірська Бистриця (Республіки Словенія), та копії наданих ОСОБА_2 документів, а саме: копію паспорту, та матеріали, складені при виконанні судового доручення, надіслати начальнику Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеси).

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_1

31.05.2021

Джерело: ЄДРСР 97296629
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку