open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

П О С Т А Н О В А

17 травня 2021року м. Київ

Справа № 752/3020/21

Провадження: № 33/824/1745/2021

Суддя судової палати з розгляду цивільних справ Київського апеляційного суду Невідома Т.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу ОСОБА_1

на постанову Голосіївського районного суду міста Києва від 24 лютого 2021 року, винесену під головуванням судді Дмитрук Н.Ю.,

щодо притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянки України, працюючої майстром Південної МЕД підприємства «Київавтошляхміст», проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 , за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 140 КУпАП,

в с т а н о в и л а :

Постановою Голосіївського районного суду міста Києва від 24 лютого 2021 року ОСОБА_1 визнано винною у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 124 КУпАП, та накладено на неї адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 680 грн на користь держави.

Стягнуто з ОСОБА_1 на користь держави судовий збір у розмірі 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 454 грн.

Не погодившись із таким судовим рішенням, ОСОБА_1 подала апеляційну скаргу.

В судовому засіданні потерпіла ОСОБА_2 заявила клопотання про витребування в КП «Київавтошляхміст» документів щодо виду та організації працівниками КП «Київавтошляхміст» робіт на шляхопроводі по вул. Миколи Бойчука в м. Києві 15 грудня 2020 року, посилаючись на те, що такі документи можуть підтвердити чи спростувати факт вчинення ОСОБА_1 правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 140 КУпАП.

ОСОБА_1 в судове засідання з`явилась, про час, дату та місце розгляду справи була повідомлена належним чином.

Вирішуючи порушене питання, суд виходить з наступного.

Згідност. 280 КУпАП, орган (посадова особа) при розгляді справи про адміністративне правопорушення зобов`язаний з`ясувати: чи було вчинено адміністративне правопорушення, чи винна дана особа в його вчиненні, чи підлягає вона адміністративній відповідальності, чи є обставини, що пом`якшують і обтяжують відповідальність, чи заподіяно майнову шкоду, чи є підстави для передачі матеріалів про адміністративне правопорушення на розгляд громадської організації, трудового колективу, а також з`ясувати інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Згідно ізст. 251 КУпАПдоказами в справі про адміністративне правопорушення є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Законом встановлюється певний порядок розгляду справ про адміністративні правопорушення. Орган або посадова особа, що розглядає справу, мають право витребування доказів від підприємств, установ, організацій, посадових осіб і громадян.

Статтями268,271 КУпАПпередбачено право особи, яка притягується до відповідальності і його захисника подавати докази, заявляти клопотання.

Суд за загальним принципом, як орган, до компетенції якого належить розгляд справ даної категорії, має сприяти учасникам провадження у реалізації ними своїх прав.

Ураховуючи викладене, та з метою повного та об`єктивного з`ясування обставин справи, суд вважає необхідним витребувати від КП «Київавтошляхміст» документи щодо виду та організації працівниками КП «Київавтошляхміст» робіт на шляхопроводі по вул. Миколи Бойчука в м. Києві 15 грудня 2020 року та інформацію щодо посадових осіб, які були відповідальні за проведення таких робіт.

Керуючись ст.ст.8,9,251,268,271 КУпАП, суддя,

П О С Т А Н О В И Л А :

Клопотання ОСОБА_2 про витребування доказів задовольнити.

Витребувати від КП «Київавтошляхміст» документи щодо виду та організації працівниками КП «Київавтошляхміст» робіт на шляхопроводі по вул. Миколи Бойчука в м. Києві 15 грудня 2020 року та інформацію щодо посадових осіб, які були відповідальні за проведення таких робіт.

Копію ухвали про витребування доказів невідкладно направити для виконання.

Витребуванні докази надати суду до 11 червня 2021 року.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя Т.О. Невідома

Джерело: ЄДРСР 97197235
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку