open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №523/7176/21

Провадження №1-кс/523/2146/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24.05.2021 Слідчий суддя Суворовського районного суду м.Одеси ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , в присутності підозрюваного ОСОБА_4 розглянувши у відкритому судовому засіданні, в приміщенні суду клопотання ст.слідчогослідчого відділеннявідділу поліції№ 3Одеського районногоуправління поліції№ 1ГУНП вОдеській області ОСОБА_5 ,по матеріаламдосудового розслідуваннявнесеного доЄдиного реєструдосудових розслідуваньза №12021162490000560 про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту у нічний час стосовно:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Одеси, не одруженого, з вищою освітою, дітей на утриманні не маючого офіційно не працюючого, зареєстрованого та фактично мешкаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого, відносно якого обвинувальні акти за ч.3 ст. 185 КК України направлені до Суворовського районного суду м. Одеси,-

підозрюваного у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15, ч.3 ст.185 КК України

ВСТАНОВИВ:

До Суворовського районного суду м.Одеси звернувся ст.слідчийслідчого відділеннявідділу поліції№ 3Одеського районногоуправління поліції№ 1ГУНП вОдеській області ОСОБА_5 , із клопотанням про застосування запобіжного заходу погодженого прокурором Суворовської окружної прокуратури м.Одеси у вигляді домашнього арешту відносно підозрюваного ОСОБА_4 .

Згідно клопотання 19.04.2021, близько о 02 год. 00 хв., точний час в ході досудового розслідування не встановлено, ОСОБА_4 з метою викрадення чужого майна, а саме кабелю який належить ПАТ «Укртелеком» та знаходиться у підземній кабельній каналізації електрозв`язку, вхід до якої здійснюється через підземний колодязь, накритий металевою кришкою, а саме за № С885 та розташований на ділянці по АДРЕСА_2 , озброївшись ножицями для різання металу, прибув до зазначеної адреси, цілеспрямовано вибравши для скоєння злочину нічний час доби, найбільш зручний для реалізації умислу направленого на викрадення чужого майна.

Користуючись тим, що у зазначений час доби поряд відсутні сторонні особи, які б могли спостерігати за його діями та завадити його злочинному наміру, ОСОБА_4 реалізуючи свій єдиний злочинний умисел направлений на таємне викрадення чужого майна, а саме кабелю електрозв`язку з підземної 4 каналізації, належного ПАТ «Укртелеком», доступ до якого здійснюється через підземний колодязь № С885, за допомогою ножиць для різання металу підготовлених заздалегідь відкрив металеву кришку колодязю № С885, тим самим проник до даного приміщення та перерізав кабель електрозв`язку.

Після чого, ОСОБА_4 з місця скоєння кримінального правопорушення пішов та близько о 11 год. 30 хв., з метою доведення свого злочинного наміру до кінця повернувся до тієї ж підземної кабельної каналізації електрозв`язку. Впевнившись, що за його діями ніхто не спостерігає та не може йому завадити, діючи умисно, повторно, з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення таємно викрав з колодязя два відрізки кабелю зв`язку марки ТПП 100x2x0,4 довжиною по 4 метри кожний, вартістю 116 гривень 70 копійок за метр, всього на загальну суму 933 гривень 60 копійок та два відрізки кабелю електрозв`язку марки ТПП 50x2x0,4 довжиною по 4 метри кожний, вартістю 60 гривень 81 копійка за метр, всього на загальну суму 486 гривень 48 копійок, скрутив його та поклав до поліетиленових пакетів^ що а знаходились при ньому.

В результаті чого, ОСОБА_4 виконав всі дії які вважав за необхідними для доведення злочину до кінця, але свій злочинний умисел до кінця не довів, а саме не розпорядився викраденим майном, з причин що не залежали від його волі, у зв`язку з тим, що його дії були припинені перехожими.

Слідчим відділенням відділу поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 ГУНП в Одеській області проводиться досудове розслідування за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру» досудових розслідувань за № 12021162490000560 від 20.04.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 185 КК України

В судовому засіданні прокурор підтримав клопотання, оскільки вважав мету і підстави застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту обґрунтованими, та просив про задоволення клопотання з підстав викладених у ньому.

Підозрюваний Колесник не заперечував проти клопотання слідчого, вважав можливим обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у нічний час.

Вивчивши клопотання та матеріали, які обґрунтовують доводи клопотання, вислухавши думку учасників судового розгляду, слідчий суддя вважає, що клопотання слідчого підлягає задоволенню з наступних підстав.

Так, згідно клопотання, підставою застосування запобіжного заходу є наявність обґрунтованої підозри у вчиненні ОСОБА_6 кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.15, ч.3 ст.185 КК України, а також наявність ризиків, які дають достатні підстави слідчому судді вважати, що підозрюваний може переховуватись від органів досудового розслідування та суду, незаконно впливати на потерпілих, свідків, вчинити інші кримінальні правопорушення, перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

Відповідно до вимог ст.ст.177, 181 КПК України, домашній арешт є винятковим запобіжним заходом, який застосовується у разі, якщо жоден із більш м`яких запобіжних заходів, не зможе запобігти ризикам, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний не виконає покладенні на нього процесуальні обов`язки, а також для запобігання його спробам: переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду; знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення; незаконно впливати на потерпілого, свідка, іншого підозрюваного, обвинуваченого, експерта, спеціаліста у цьому ж кримінальному провадженні; перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином; вчинити інше кримінальне правопорушення.

З урахуванням сукупності викладених обставин, даних про особу підозрюваного, який, не одружений, з вищою освітою, дітей на утриманні не має офіційно не працюючий, маючий постійне місце реєстрації та проживання, раніше до кримінальної відповідальності не притягався, в силу характеру інкримінованого Колеснику діяння та одночасної потреби у проведенні слідчих (розшукових) дій, спрямованих на встановлення всіх обставин кримінального правопорушення, для забезпечення належного виконання підозрюваним покладених на нього процесуальних обов`язків, який надасть можливість запобігти усім вищевказаним ризикам, є запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у нічний час за місцем фактичного проживання ОСОБА_6

Керуючись ст.ст.176, 177, 181, 309, 376, 484 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання ст.слідчого слідчого відділення відділу поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 ГУНП в Одеській області ОСОБА_5 , про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту у нічний час щодо ОСОБА_4 задовольнити.

Застосувати щодо підозрюваного ОСОБА_4 , запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у нічний час та заборонити залишати місце свого фактичного проживання а саме: АДРЕСА_1 з 22г.00хв. до 07г.00хв., наступного дня.

Покласти на підозрюваного ОСОБА_6 наступні обов`язки:

1) прибувати до кабінету слідчого, прокурора та суду за першою вимогою;

2) не відлучатися з будинку АДРЕСА_3 , без дозволу слідчого, прокурора або суду;

3) повідомляти слідчого, прокурора чи суд, залежно від стадії кримінального провадження, про зміну свого місця проживання.

Строк дії ухвали слідчого судді становить 60 (шістдесят) діб і обчислюється з моменту проголошення, тобто з 24.05.2021 року, та припиняє свою дію 12.07.2021 року.

Роз`яснити підозрюваному, що в разі невиконання вищевказаних зобов`язань може бути застосований більш жорстокий запобіжний захід і на нього може бути накладено грошове стягнення в розмірі від 0,25 розміру мінімальної заробітної плати до 2 розмірів мінімальної заробітної плати.

Контроль за виконанням домашнього арешту здійснює слідчий, а якщо справа перебуває в провадженні суду - прокурор.

Апеляційна скарга на ухвалу слідчого судді може бути подана протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 97197037
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку