open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/16609/20-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 квітня 2020 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю: прокурора: ОСОБА_3 , захисника-адвоката: ОСОБА_4 , особи, щодо якої вирішується клопотання: ОСОБА_5 , розглянувши у відритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання виконувача обов`язків прокурора міста Києва ОСОБА_6 про продовження строку дії покладених на громадянина Російської Федерації ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , обов`язків для забезпечення видачі особи на запит іноземної держави, -

В С Т А Н О В И В :

До провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання виконувача обов`язків прокурора міста Києва ОСОБА_6 про продовження строку дії покладених на громадянина Російської Федерації ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , обов`язків для забезпечення видачі особи на запит іноземної держави.

Обґрунтовуючи подане клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що старшим оперуповноваженим ОКП Шевченківського УП ГУ НП в м.Києві ОСОБА_7 23.03.2018 о 15.15 годин (фактичне затримання о 14:55), в приміщенні Шевченківського УП ГУ НП в м.Києві, в порядку ст.ст. 208, 582 КПК України затримано громадянина Російської Федерації ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який розшукується правоохоронними органами Російської Федерації для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 33, ч. 3 ст. 30 п. «ж» ч. 2 ст. 105 (Пособництво в замаху на вбивство, тобто умисне заподіяння смерті іншій людині групою осіб за попередньою змовою, якщо при цьому злочин не було доведено до кінця з незалежних від цієї особи обставин) КК Російської Федерації.

Встановлено, що Старшим слідчим з особливо важливих справ слідчого управління Слідчого комітету Російської Федерації по Краснодарському Краю 30.06.2017, винесено постанову про притягнення як обвинуваченого ОСОБА_5 за ч. 5 ст. 33, ч. 3 ст. 30 п. «ж» ч. 2 ст. 105 КК Російської Федерації.

ОСОБА_5 20.10.2017 оголошено в міжнародний розшук.

Постановою судді Жовтневого районного суду міста Краснодара від 01.02.2018 щодо ОСОБА_5 обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Прокуратурою міста Києва 21.03.2018 з Генеральної прокуратури України отримано запит Генеральної прокуратури Російської Федерації про видачу громадянина Російської Федерації ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з дорученням про проведення екстрадиційної перевірки, яка в даний час не закінчена.

Інкримінований ОСОБА_5 злочин, передбачений ч. 5 ст. 33, ч. 3 ст. 30 п. «Ж» ч. 2 ст. 105 КК Російської Федерації відповідає злочину, передбаченомуч. 1 ст. 15, ч. 2 п. 12 ст. 115 КК України.

Також встановлено, що ухвалою Шевченківського районного суду міста Києва від 24.03.2018 до ОСОБА_5 застосований екстрадиційний арешт, який в подальшому продовжувався судом.

У зв`язку із закінченням максимального строку перебування ОСОБА_5 під вартою, за клопотанням прокурора ухвалою слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва від 25.01.2019 щодо останнього застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту та визначено місце проживання: АДРЕСА_1 .

Генеральною прокуратурою України 04.03.2019 проведення екстрадиційної перевірки доручено прокуратурі Полтавської області.

Під час екстрадиційної перевірки встановлено, що вироком Дарницького районного суду міста Києва від 12.03.2019 ОСОБА_5 засуджено за вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 309 КК України до 3 років позбавлення волі, на підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з іспитовим строком 3 роки.

Крім того, наказом УДМС України в Київській області від 13.09.2018 ОСОБА_5 відмовлено в оформленні документів для вирішення питання про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту. Дане рішення ОСОБА_5 оскаржено до суду. На даний час кінцеве рішення у справі не прийнято.

Компетентними органами Російської Федерації надано додаткову інформацію до запиту про видачу ОСОБА_5 . Дії останнього було перекваліфіковано на ч. 2 ст. 209 (участь у стійкій озброєній групі та у скоєних нападах), п. «а», ч. 3, ст. 111 (умисне заподіяння тяжкої шкоди здоров`ю,небезпечного для життя людини, із застосуванням зброї або предметів, які використовувались в якості зброї, організованою групою) КК Російської Федерації.

Вказані злочини також є екстрадиційними оскільки відповідають кримінальним правопорушенням, передбаченим ч. 2 ст. 121, ст. 257 КК України.

Крім того, ухвалою слідчого судді Октябрського районного суду міста Полтави від 27.02.2020 щодо ОСОБА_5 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , продовжено строк дії покладених обов`язків, передбачених ч. 5 ст. 194 КПК України, а саме: прибувати за кожною вимогою до суду або прокурора; не відлучатися з населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу прокурора або суду; повідомляти прокурора або суд про зміну свого місця проживання та місця роботи, на строк 60 днів.

У судовому засіданні прокурор підтримав клопотання, просив задовольнити з підстав наведених у ньому.

У судовому засіданні адвокат та особа відносно якої подано клопотання проти задоволення клопотання не заперечували.

Слідчий суддя, вислухавши думки сторін кримінального провадження, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується внесене клопотання, приходить до наступних висновків.

Так, виходячи з вимог статей 584, 585 КПК України, застосована до особи, щодо якої проводиться екстрадиційна перевірка і вирішується питання про фактичну передачу, запобіжний захід повинен гарантувати запобігання втечі і забезпечити в майбутньому його видачу.

Встановлено, що розшукується правоохоронними органами Російської Федерації для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 33, ч. 3 ст. 30 п. «ж» ч. 2 ст. 105(Пособництво в замаху на вбивство, тобто умисне заподіяння смерті іншій людині групою осіб за попередньою змовою, якщо при цьому злочин не було доведено до кінця з незалежних від цієї особи обставин) КК Російської Федерації.

Враховуючи, що екстрадиційна перевірка не завершена, слідчий суддя вважає доведеними у кримінальному провадженні обставини, що свідчать про наявність підстав для продовження строку дії обов`язків відносно ОСОБА_5 до вирішення питання про його видачу та фактичну передачу (екстрадицію) компетентним органам Російської Федерації.

Відповідно до ст. 17 Конвенції про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах від 1993 року, у відношенні один з одним при виконанні Конвенції сторони користуються державними мовами Договірних Сторін або російською мовою.

Слідчий суддя, проаналізувавши всі надані сторонами докази та дані про особу підозрюваного, його процесуальну поведінку, приходить до висновку про задоволення клопотання сторони обвинувачення про продовження строку дії покладених на підозрюваного обов`язків.

На підставі викладеного, керуючись ст. 29 Конституції України, ст.ст. 177, 178, 179, 194, 583-585 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Продовжити громадянину Російської Федерації ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , строк дії покладених на нього обов`язків, передбачених ч. 5 ст. 194 КПК України, для забезпечення видачі особи на запит іноземної держави до 21.06.2020 року включно або до вирішення питання про його видачу та фактичну передачу (екстрадицію), а саме:

- прибувати за кожною вимогою до суду або прокурора;

- не відлучатися з населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу прокурора або суду;

- повідомляти прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи.

Ухвала слідчого судді підлягає негайному виконанню та оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали буде оголошено о 13 год. 50 хв. 28.04 .2020 року.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 97188984
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку