open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа номер 237/4001/20

Номер провадження 3-в/237/5/21

П О С Т А Н О В А

Іменем України

24.05.21 м. Курахове

Суддя Мар`їнського районного суду Донецької області Ліпчанський С. М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Курахове клопотання начальника відділу поліції № 2 Покровського РУП ГУНП в Донецькій області Явтушенко В. про заміну адміністративного стягнення у вигляді адміністративного арешту, накладеного постановою Мар`їнського районного суду Донецької області від 28.10.2020 року щодо ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у зв`язку з неможливістю його виконання за станом здоров`я на адміністративне стягнення у вигляді штрафу, -

ВСТАНОВИВ

19.05.2021 року начальник відділу поліції №2 Покровського РУП ГУНП в Донецькій області Явтушенко В. звернувся до суду з клопотанням про заміну адміністративного стягнення у вигляді адміністративного арешту, накладеного постановою Мар`їнського районного суду Донецької області від 28.10.2020 року щодо ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у зв`язку з неможливістю його виконання за станом здоров`я на адміністративне стягнення у вигляді штрафу.

Постановою Мар`їнського районного суду Донецької області від 28.10.2020 року ОСОБА_1 визнано винним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 173-2 КУпАП і накладено на нього адміністративне стягнення у вигляді адміністративного арешту на строк 7 діб.

Виконати постанову Мар`їнського районного суду від 16.10.2020 року за справою № 237/4001/20 від 28.10.2020 року відно ОСОБА_1 , 1986 р.н., мешкає АДРЕСА_1 та помістити його до ізолятору тимчасового тримання для відбування адміністративного арешту не є можливим, у зв`язку з тим, що під час його медичного обстеження було виявлено хронічне захворювання легень, д/з ВДШБ легень. Згідно довідки фтизіатра Курахівської міської лікарні в ізоляторі тимчасового тримання, у зв`язку з захворюванням гр-н ОСОБА_1 знаходитись не може. Також, згідно наказу 60ДСК від 20.01.2005 року, тримання осіб з гострими хронічними захворюванні в ізоляторі тимчасового тримання заборонено.

У зв`язку з викладеним, заявник просить замінити адміністративне стягнення у вигляді адміністративного арешту на адміністративне стягнення у вигляді штрафу.

Суд, дослідивши матеріали даної справи, приходить до наступного висновку.

Згідно з вимогами ч.ч. 1-2ст. 300 КУпАП, постанова про накладення адміністративного стягнення виконується уповноваженим на те органом у порядку, встановленому цим Кодексом та іншими законами України.

Згідно ч. 2ст. 32 КУпАП, адміністративний арешт не може застосовуватись до вагітних жінок, жінок, що мають дітей віком до дванадцяти років, до осіб, які не досягли вісімнадцяти років, до інвалідів першої і другої групи.

Відповідно дост. 304 КУпАП, питання, пов`язані з виконанням постанови про накладення адміністративного стягнення, вирішуються органом (посадовою особою), який виніс постанову.

Постановою Мар`їнського районного суду Донецької області від 28.10.2020 року ОСОБА_1 визнано винним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 173-2 КУпАП і накладено на нього адміністративне стягнення у вигляді адміністративного арешту на строк 7 діб.

Однак дану постанову виконати неможливо, оскільки ОСОБА_1 , відповідно до даних, які містяться в медичних довідках, за станом здоров`я в умовах ІТТ утримуватися не може.

Відповідно до п. 9.5 Правил внутрішнього розпорядку в ізоляторах тимчасового тримання органів внутрішніх справи, затверджених Наказом МВС України № 638 від 02.12.2008 року, не допускається тримати в ІТТ хворих на психічні та інфекційні захворювання, а також осіб з ознаками гострих захворювань, за наявності відповідних медичних документів.

Діючим законодавством не передбачений порядок заміни адміністративного стягнення у виді адміністративного арешту на більш м`який вид стягнення.

Проте,ст.84 КК України,передбачено порядок звільнення від призначеного покарання з підстав неможливості виконання призначеного покарання за станом здоров`я, а тому, суд вважає за можливе застосувати аналогію права.

З оглядуна викладене,суд приходитьдо висновку,що зурахуванням того,що ОСОБА_1 ,за станом здоров`я в умовах ІТТ утримуватися не може, суд вважає за необхідне звільнити останнього від адміністративної відповідальності у виді адміністративного арешту,а тому клопотання начальника відділу поліції №2 Покровського РУП ГУНП в Донецькій області Явтушенко В. підлягає частковому задоволенню.

Керуючись ст.ст.283,284,304,325-4 КУпАП, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання начальника відділу поліції №2 Покровського РУП ГУНП в Донецькій області Явтушенко В. про заміну адміністративного стягнення у вигляді адміністративного арешту, накладеного постановою Мар`їнського районного суду Донецької області від 28.10.2020 року щодо ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у зв`язку з неможливістю його виконання за станом здоров`я на адміністративне стягнення у вигляді штрафу задовольнити частково.

Звільнити ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від адміністративного стягнення, накладеного постановою Мар`їнського районного суду Донецької області від 28.10.2020 року у вигляді адміністративного арешту строком на сім діб, у зв`язку з неможливістю виконання.

В задоволенні решти вимог -відмовити.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя Сергій Миколайович Ліпчанський

Дата документу 24.05.2021

Джерело: ЄДРСР 97167262
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку