open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/10148/21

провадження № 3/753/4637/21

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"25" травня 2021 р. суддя Дарницького районного суду м. Києва Комаревцева Л.В., розглянувши матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , працюючого керівником ТОВ «Київ Інвест Груп», за ч. 1 ст. 185-14 КУпАП,

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до протоколу про адміністративне правопорушення від 20.05.2021 року серії КИ № 028350/151, 20.05.2021 о 12 год. 00 хв. керівник ТОВ «Київ Інвест Груп» ОСОБА_1 не допустив до проведення перевірки головного інспектора відділу запобігання надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту Дарницького РУ ГУ ДСНС України у м. Києві Гірченка А.К. , так, як не з`явився та не забезпечив присутність уповноваженої особи, що передбачено ст. 11 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», чим створив перешкоду у діяльності уповноважених посадових осіб центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань державного нагляду (контролю), який повинен здійснюватися з 06.05.2021 року по 20.05.2021 року за адресою: м. Київ, вул. Є. Харченка, муж вул. 1-го Травня та вул. Автотранспортна, стосовно ТОВ «Київ Інвест Груп» на підставі наказу ГУ ДСНС України у м. Києві від 12.04.2021 року № 377 та посвідчення на проведення заходу державного нагляду (контролю) від 30.04.2021 року № 3062, чим скоїв адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч. 1 ст. 185-14 КУпАП.

Вивчивши матеріали справи, суд прийшов до висновку про неможливість розгляду в судовому засіданні справи про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за ч. 1 ст. 185-14 КпАП України, з наступних підстав.

Згідно п. 4 ст. 129 Конституції України однією із засад судочинства є змагальність сторін і закон не покладає на суд обов`язок збирати докази винуватості чи невинуватості особи.

Так, відповідно до ч. 2 ст. 7 КУпАП, провадження у справах про адміністративні правопорушення здійснюється на основі суворого додержання законності.

В порушення вимог ст. 256 КУпАП, у протоколі про адміністративне правопорушення стосовно особи яка притягується до адміністративної відповідальності - ОСОБА_1 відсутні відомості, про особу, яка притягається до адміністративної відповідальності (а саме: про число, місяць і рік народження, громадянство, місце проживання), прізвища, адреси свідків, якщо такі є.

Відповідно до ст. 245 КУпАП, завданнями провадження в справах про адміністративні правопорушення є: своєчасне, всебічне, повне і об`єктивне з`ясування обставин кожної справи, вирішення її в точній відповідності з законом.

Статтею 278 КУпАП передбачено, що орган (посадова особа) при підготовці до розгляду справи про адміністративне правопорушення вирішує такі питання:

1) чи належить до його компетенції розгляд даної справи;

2) чи правильно складено протокол та інші матеріали справи про адміністративне правопорушення;

3) чи сповіщено осіб, які беруть участь у розгляді справи, про час і місце її розгляду;

4) чи витребувано необхідні додаткові матеріали;

5) чи підлягають задоволенню клопотання особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілого, їх законних представників і адвоката.

За таких обставин, справа про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 підлягає поверненню до Дарницького районного управління ГУ ДСНС України у м. Києві для доопрацювання, в ході якого необхідно виконати вимоги постанови суду та привести протокол у відповідність до вимог ст. 256 КУпАП.

Одночасно, суд звертає увагу на те, що відповідно до положень ст. 256 КУпАП, не передбачено внесення змін, доповнень або уточнень безпосередньо у тому ж самому бланку протоколу про адміністративне правопорушення або складання нового (додаткового) протоколу за те ж саме адміністративне правопорушення.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст. 245, 254, 256, 278, 280, 283, 284 Кодексу України про адміністративні правопорушення, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний матеріал про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , за ст. 185-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення повернути до Дарницького районного управління ГУ ДСНС України у м. Києві- для доопрацювання.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя: Л.В. Комаревцева

Джерело: ЄДРСР 97164974
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку