open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Єдиний унікальний номер 725/3005/21

Номер провадження 3/725/1862/21

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25.05.2021 року м. Чернівці

Суддя Першотравневого районного суду м.Чернівці Федіна А.В., розглянувши справу, яка надiйшла вiд Буковинської митниці Держмитслужби, про притягнення до адміністративної відповідальності за ч. 6 cт. 481 МК України громадянина Республіки Молдова ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканця АДРЕСА_1 , паспорт НОМЕР_1 виданий 11.05.2016 року органом ОСОБА_2 , -

ВСТАНОВИВ :

Як вбачається з протоколу про порушення митних правил, 20.03.2021 року о 00 годині 03 хвилин на територію міжнародного автомобільного пункту пропуску «Мамалига-Крива», митного поста «Кельменці» Буковинської митниці Держмитслужби заїхав автобус марки «Mercedes» реєстраційний номер НОМЕР_2 , який слідував з Молдови в Польщу, під керуванням громадянина ОСОБА_3 . В даному транспортному засобі в якості пасажира слідував громадянин Республіки Молдова ОСОБА_1 ( ОСОБА_4 ).

Згідно інформації,яка міститьсяв програмноінформаційному комплексі„Облік транспортнихзасобів впунктах пропускудля автомобільногосполучення"ЄАІС ДМСУбуло встановлено,що 16.07.2017року громадянинРеспубліки Молдова ОСОБА_1 ( ОСОБА_4 )ввіз намитну територіюУкраїни,через пунктпропуску «Кучурган-Первомайськ»,митного поста„Кучурган"Одеської митниціДФС,в режимітимчасового ввезенняавтомобіль марки«Кіа Spektra»,реєстраційний номернийзнак Литви« НОМЕР_3 »,з VIN код № НОМЕР_4 , у термін до одного року, тобто до 16.07.2018 року.

Відповідно до ст.380 Митного кодексу України, тимчасове ввезення громадянами-нерезидентами на митну територію України транспортних засобів особистого користування дозволяється на строк до одного року. Цей строк може бути продовжено органами доходів і зборів з урахуванням дії обставин непереборної сили та особистих обставин громадян, які ввезли такі транспортні засоби, за умови документального підтвердження цих обставин, але не більш як на 60 днів. Обов`язковою умовою допуску зазначених транспортних засобів до тимчасового ввезення на митну територію України є реєстрація цих транспортних засобів в уповноважених органах іноземних держав, що підтверджується відповідним документом.

Під час опитування, 20.03.2021 року, громадянин ОСОБА_1 відмовився від дачі пояснень, жодних підтверджуючих документів про наявність фактів аварії, дій обставин непереборної сили, або протиправних дій третіх осіб, що виключають адміністративну відповідальність за ст. 481 МК України митним органам не надано.

Згідно інформаціїпрограмно-інформаційногокомплексу «Обліктранспортних засобівв пунктахпропуску дляавтомобільного сполучення» ЄАІСДМСУ якв термін до 16.07.2018року так істаном на 20.03.2021 року,транспортний засіб марки «КіаSpektra»,реєстраційний номернийзнак Литви« НОМЕР_3 »,з VIN код № НОМЕР_4 з межі митної території України вивезеним не значиться та продовжує перебувати на території України з перевищенням строку тимчасового ввезення.

Таким чином,враховуючи положеннята норми,що передбаченіч.1ст.31,ч.1ст.33,ст.ст.318,495МК України,громадянином ОСОБА_1 перевищено строк тимчасовоговвезення намитну територіюУкраїни транспортногозасобу особистогокористування,автомобіля марки «Кіа Spektra»,реєстраційний номернийзнак Литви« НОМЕР_3 »,з VIN код № НОМЕР_4 більше ніж на тридцять діб, тим самим останній вчинив правопорушення передбачене ч. 6 ст. 481 МК України.

Громадянин Молдови ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, хоча повідомлявся про час та місце розгляду справи, про що свідчить його підпис у протоколі про ПМП, причини своєї неявки суд не повідомив.

У відповідності до ч. 4 ст. 526 МК України справа про порушення митних правил може бути розглянута за відсутності особи, яка притягується до адміністративної відповідальності за це правопорушення, лише у випадках, якщо є дані про своєчасне її сповіщення про місце і час розгляду справи і якщо від неї не надійшло клопотання про перенесення розгляду справи.

Враховуючи наявні в матеріалах справи відомості щодо належного повідомлення ОСОБА_1 про час та місце розгляду справи, дана справа може бути розглянута за його відсутності.

Диспозицією ч. 6 ст. 481 МК України передбачено відповідальність за перевищення строку тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування та транспортних засобів комерційного призначення на митну територію України більше ніж на тридцять діб, а так само втрата цих транспортних засобів, у тому числі їх розкомплектування.

Вина ОСОБА_1 у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 6 ст. 481 МК України підтверджується протоколом про порушення митних правил, відомостями з програмно-інформаційного комплексу «Облік транспортних засобів в пунктах пропуску для автомобільного сполучення» ЄАІС ДФС, іншими матеріалами справи.

Матеріали справи не містять належних та допустимих доказів того, що ОСОБА_1 звертався із заявою про продовження строку вивезення транспортного засобу, зміни митного режиму або його розмитнення, в митні органи України.

Обставин, які б пом`якшували або обтяжували відповідальність ОСОБА_1 за наслідками розгляду справи не встановлено.

При накладенні на ОСОБА_1 адміністративного стягнення враховується характер вчиненого правопорушення та особа правопорушника.

Санкцією ч.6 ст. 481 МК України передбачено накладення штрафу в розмірі десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або конфіскацію таких транспортних засобів.

Таким чином, на ОСОБА_1 слід накласти адміністративне стягнення у вигляді штрафу, оскільки саме такий вид адміністративного стягнення буде достатнім для його виправлення та попередження вчинення ним нових правопорушень.

Доказів наявності підстав для звільнення від сплати судового збору відповідно до вимог ст. 5 Закону України «Про судовий збір» матеріали справи не містять.

На пiдставi вище викладеного та керуючись ст. 481, ст.ст. 525 - 529 МК України, ст.288 КУпАП, -

ПОСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 визнативинним увчиненні правопорушення,передбаченого ч.6ст.481МК Україниі за йоговчинення накластина нього адміністративнестягнення увигляді штрафу врозмірі 170000грн.(стосімдесят тис.грн.) - в дохід держави.

Стягнути з ОСОБА_1 в дохід держави судовий збір в розмірі 454 (чотириста п`ятдесят чотири) грн.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Апеляційна скарга може бути подана протягом десяти діб з дня винесення постанови до Чернівецького апеляційного суду через Першотравневий районний суд м. Чернівці.

Суддя Першотравневого

районного суду м.Чернівці А. В. Федіна

Джерело: ЄДРСР 97163978
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку