open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Дата документу 24.05.2021

Справа №937/4414/21

Провадження № 2/937/2586/21

УХВАЛА

24 травня 2021 року Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області у складі судді Урупи І.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , місце проживанняякої адресою: АДРЕСА_1 , доПублічного АкціонерногоТовариства «Запоріжжяобленерго», адреса:69035,м.Запоріжжя,вул.Сталеварів 14,Товариства зобмеженою відповідальністю«Запоріжжяелектропостачання», адреса: 69096, м. Запоріжжя, вул. Каховська 26, про визнання дій протиправними та зобов`язання виконати певні дії

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з позовом, в якому просить визнати дії ПАТ «Запоріжжяобленерго» та НКРЕКП протиправними. Незаконність дій ПАТ«Запоріжжяобленерго» полягаєу невиконаннідоговору,незаконних перевіркахабонента,несанкціонованих фотозйомках,ігноруванні постановКМУ іНКРЕКП,постійних відключеннях електроенергії безпопередження,небажанні платитиорендну платуза дислокаціюта охоронуелектролічильника, фальшуванніакту проне допуск,у зв`язку з цим цей документ є незаконним. Нелегітимність НКРЕКП полягає у неналежному реагуванні на скарги споживачів, ігноруванні норм Конституції України і Цивільного кодексу, ставленні своїх правил і постанов юридично вищими ніж Основний Закон, захисті електрогазопостачальників, а не споживачів, у небажанні штрафувати ТОВ «Запоріжжяелектропостачання» за порушення правил НКРЕ, ігноруванні приписів ст. 30 Конституції України та ст.ст.13, 233 КПК. Також просить Зобов`язати ПАТ «Запоріжжяобленерго» усунути вищевказані порушення; припинити проти нього свавільні дії, усунути дисбаланс у договірних відносинах, шляхом вирішення питання орендної плати за розміщення електролічильника - 20% НДС оплати за спожиту електроенергію; виконувати постанови Кабінету Міністрів України №211, №225, №312; заздалегідь попереджати про перевірки та зняття показників електролічильника; інформувати абонентів про планові відключення електроенергії СМС- повідомленнями; зобов`язати НКРЕКП привести свої постанови №311, №312 та інші нормативні акти у відповідність до Конституції і Законів України; накласти штрафні санкції на ТОВ «Запоріжжяелектропостачання» за невиконання приписів НКРЕ, до Правил роздрібного ринку електроенергії розроблених НКРЕКП додати положення про недоторканість житла громадян, СМС - повідомлення про відключення електроенергії, оренду приладів обліку та газових труб, що належать споживачам,тощо.

Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні, а тому позовну заяву слід прийняти до розгляду тавідкрити провадження у справі.

Згідно положень ч. 6 ст. 19 ЦПК України зазначений спір є малозначним, а тому відповідно до вимог ст. 274 ЦПК України справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч. 5 ст. 279 ЦПК Українисуд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 19, 175, 177, 187, 274, 277 ЦПК України,

у х в а л и в

Прийняти дорозгляду та відкрити провадженняу справіза позовноюзаявою ОСОБА_1 доПублічного АкціонерногоТовариства «Запоріжжяобленерго»,Товариства зобмеженою відповідальністю«Запоріжжяелектропостачання», про визнання дій протиправними та зобов`язання виконати певні дії.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Встановити відповідачам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідачі мають право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачам п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ч. 5 ст. 279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідачі мають право подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву (ч. 7 ст. 279 ЦПК України).

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://ml.zp.court.gov.ua/sud0815//.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Джерело: ЄДРСР 97156411
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку