open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 468/608/21-ц

2/468/365/21

БАШТАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД

56101 Миколаївська область м. Баштанка вул. Полтавська 43

УХВАЛА

іменемУкраїни

17.05.2021 року суддя Баштанського районного суду Миколаївської області Янчук С.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Новоєгорівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Баштанської міської ради Баштанського району Миколаївської області про визнання дій такими, що порушують колективний договір про співпрацю та призначення покарання у виді штрафу,

ВСТАНОВИВ:

11.05.2021 року в порядку, передбаченомуЦПК України,до суду надійшов позов ОСОБА_1 до Новоєгорівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Баштанської міської ради Баштанського району Миколаївської області, яким вона просила суд визнати дії директора Новоєгорівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Баштанської міської ради Баштанського району Миколаївської області Лук`янчук Нелі Петрівни у відношенні до неї (позивача) такими, що порушують колективний договір про співпрацю між адміністрацією Новоєгорівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та Баштанською районною організацією профспілки працівників освіти і науки України і призначити у відповідності до ст. 41-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, покарання громадянці ОСОБА_2 у виді накладення штрафу в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Розглянувши матеріали заяви, вважаю, що слід відмовити у відкритті провадження у справі виходячи з такого.

Згідно з ч. 1 ст. 19 ЦПК України, суди розглядають у порядку цивільного судочинства справи, що виникають з цивільних, земельних, трудових, сімейних, житлових та інших правовідносин, крім випадків, розгляд яких здійснюється в порядку іншого судочинства.

Суть позовної вимоги ОСОБА_1 зводиться до необхідності встановлення судом факту порушення директором Новоєгорівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Баштанської міської ради Баштанського району Миколаївської області ОСОБА_2 умов колективного договору та притягнення останньої до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 41-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, з накладенням адміністративного стягнення у виді штрафу.

Діючим законодавством України можливість притягнення особи до адміністративної відповідальності передбачена за наслідками розгляду справи про адміністративне правопорушення, порядок розгляду якої передбачено положеннями Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Таким чином, зазначена позовна заява не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства, а вимога, зазначена позивачем ОСОБА_1 в позовній заяві, підлягає розгляду в порядку розгляду справи про адміністративне правопорушення, передбаченому Кодексом України про адміністративні правопорушення.

Положеннями п. 1 ч. 1 ст.186ЦПК України встановлено, що суддя відмовляє у відкритті провадження у справі, якщо заява не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.п.1 ч.1 ст.186 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

У відкритті провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Новоєгорівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Баштанської міської ради Баштанського району Миколаївської області про визнання дій такими, що порушують колективний договір про співпрацю та призначення покарання у виді штрафу - відмовити.

Роз`яснити позивачу, що відмова у відкритті провадження у справі перешкоджає повторному зверненню до суду з тим самим позовом.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана апеляційному суду Миколаївської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Позивач та його представник, яким ухвала суду не була вручена у день її складення, мають право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення їм цієї ухвали.

Суддя:

Джерело: ЄДРСР 97128541
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку