open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/14675/21-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 березня 2021 року слідчий суддяПечерського районногосуду м.Києва ОСОБА_1 ,перевіривши скаргу ОСОБА_2 про зобов`язаннявчинити певнідії,-

В С Т А Н О В И В :

22.03.2021 до Печерського районного суду м. Києва надійшла скарга ОСОБА_3 про зобов`язання вчинити певні дії.

У вимогах даної скарги заявник просить:

- Наказати Генеральному прокурору забезпечити усі матеріали розслідування у кримінальному провадженні 42018000000001318, які були незаконно направлені суб`єкту кримінального розслідування, а саме прокурору Харківської області або будь-якому з його співробітників, негайно повернути до прокуратури генеральний для законного розслідування кримінального провадження, проведеного працівниками генерального прокурора. Це необхідно для того, щоб гарантувати, що кримінальне провадження проти, прокурора Харківської області не контролюється ним або його персоналом.

- Наказати генеральному прокурору розпочати кримінальне провадження проти посадових осіб його канцелярії за порушення статті 364 та статті 367 кримінального кодексу в Єдиному реєстрі досудових розслідувань та вжити належних та ефективних заходів для розслідування, притягнення до відповідальності та арешту корупціонерів чиновники в її службі, які неодноразово беруть участь у незаконних діях, повідомляючи прокурору Харківської області та його співробітникам про триваюче проти них кримінальне провадження, направляюча листи-скарги з проханням про розслідування цих злочинів суб`єкту цих кримінальних справ та ігноруючи серію судових наказів Печерського районного суду з прохання розпочати кримінальне провадження щодо співробітників Генерального прокурора у кримінальній справі № 52018000000000813 з цього питання.

- Наказ генеральному прокурору відновити кримінальну справу № 52018000000000813 проти генеральної прокуратури, яка неодноразово незаконно закривалася без розслідування.

- Наказати генеральному прокурору вимагати через Інтерпол червоного повідомлення про розшук, затримання та арешт ОСОБА_4 / ОСОБА_5 відповідно до вимог Національної поліції та Голови Підкомітету з кримінально-процесуального законодавства та оперативно-розшукової діяльності Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності ОСОБА_6

- Видати судовий наказ Інтерполу про видачу та публікацію червоного повідомлення про затримання та екстрадицію ОСОБА_7 з Росії.

- Наказати прокуратурі забезпечити процесуальне керівництво Державним бюро розслідувань кримінального провадження від 30 серпня 2016 року № 42016220000000787, кримінального провадження від 20 квітня 2017 року № 42017220000000377 та кримінального провадження від 18 квітня № 42018000000001318 Червень 2018 року, кримінальне провадження № 42018220000001422 від 6 листопада 2018 року та кримінальне провадження № 52019000000000715 від 13 серпня 2019 року.

Вивчивши матеріали скарги, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Інститут оскарження рішень, дій чи бездіяльності слідчого чи прокурора є одним з елементів судового контролю за стадією досудового розслідування кримінальних проваджень.

Статтею 24 КПК України кожному гарантується право на оскарження процесуальних рішень, дій чи бездіяльності суду, слідчого судді, прокурора, слідчого в порядку, передбаченому цим Кодексом.

Порядок оскарження рішень, дій, бездіяльності слідчого, прокурора під час досудового розслідування чітко визначено та регламентовано Главою 26 Кримінального процесуального кодексу України.

Відповідно до п. 18 ч. 1 ст. 3 КПК України до повноважень слідчого судді належить здійснення судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні.

Вичерпний перелік рішень, дій чи бездіяльності слідчого або прокурора, які можуть бути оскаржені під час досудового розслідування, визначений ч. 1 ст. 303 КПК України.

Процесуальна дія провадиться, а процесуальне рішення приймається згідно з положеннями кримінально-процесуального закону, чинного на момент початку виконання такої дії або прийняття такого рішення.

Ініціювання стороною захисту, потерпілим проведення слідчих (розшукових) дій здійснюється шляхом подання слідчому, прокурору відповідних клопотань, які розглядаються в порядку, передбаченому ст. 220 цього Кодексу. Постанова слідчого, прокурора про відмову в задоволенні клопотання про проведення слідчих (розшукових) дій, негласних слідчих (розшукових) дій може бути оскаржена слідчому судді.

Згідно ч. 1 ст. 303 КПК України, на досудовому провадженні можуть бути оскаржені такі рішення, дії чи бездіяльність слідчого або прокурора:

1) бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення, у неповерненні тимчасово вилученого майна згідно з вимогами статті 169 цього Кодексу, а також у нездійсненні інших процесуальних дій, які він зобов`язаний вчинити у визначений цим Кодексом строк;

2) рішення слідчого, прокурора про зупинення досудового розслідування;

3) рішення слідчого про закриття кримінального провадження;

4) рішення прокурора про закриття кримінального провадження та/або провадження щодо юридичної особи;

5) рішення прокурора, слідчого про відмову у визнанні потерпілим;

6) рішення, дії чи бездіяльність слідчого або прокурора при застосуванні заходів безпеки;

7) рішення слідчого, прокурора про відмову в задоволенні клопотання про проведення слідчих (розшукових) дій, негласних слідчих (розшукових) дій;

8) рішення слідчого, прокурора про зміну порядку досудового розслідування та продовження його згідно з правилами, передбаченими главою 39 цього Кодексу;

9-1) рішення прокурора про відмову в задоволенні скарги на недотримання розумних строків слідчим, прокурором під час досудового розслідування;

10) повідомлення слідчого, прокурора про підозру після спливу одного місяця з дня повідомлення особі про підозру у вчиненні кримінального проступку або двох місяців з дня повідомлення особі про підозру у вчиненні злочину, але не пізніше закриття прокурором кримінального провадження або звернення до суду із обвинувальним актом;

11) відмова слідчого, прокурора в задоволенні клопотання про закриття кримінального провадження з підстав, передбачених пунктом 9-1 частини першої статті 284 цього Кодексу.

Посилання особи, що подала скаргу на положення ч. 1 ст. 303 КПК України є безпідставним, оскільки вимоги, які порушують у скарзі заявник, не може бути предметом оскарження під час досудового розслідування, виходячи із норм передбачених Главою 26 КПК України.

Слідчий суддя приходить до переконання, що ОСОБА_8 подав скаргу, що не може бути предметом розгляду у порядку оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів досудового розслідування чи прокурора під час досудового розслідування, передбаченого ч. 1 ст. 303 КПК України.

Відповідно до ч. 4 ст. 304 КПК України, слідчий суддя відмовляє у відкритті провадження за скаргою у разі, якщо скарга подана на рішення, дію чи бездіяльність слідчого чи прокурора, що не підлягає оскарженню.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 303, ч. 4 ст. 304, 395 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Відмовити у відкритті провадження за скаргою ОСОБА_2 про зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена протягом п`яти днів з дня її оголошення безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 97125295
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку