open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 456/1530/21

Провадження № 3/456/974/2021

ПОСТАНОВА

іменем України

13 травня 2021 року місто Стрий

Суддя Стрийського міськрайонного суду Львівської області Гула Л. В. , розглянувши матеріали, які надійшли з Управління Служби безпеки України у Львівській області, про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 , непрацюючого,

за ст. 195-5 КУпАП,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 незаконно зберігав спеціальний технічний засіб негласного отримання інформації, а саме: електронний технічний пристрій у вигляді брелока (автомобільного ключа) в корпусі чорного кольору трапецієподібної форми із вмонтованою відеокамерою та мікрофоном, який згідно з протоколом особистого огляду, огляду речей та вилучення речей і документів від 26.02.2021 вилучено в останнього, чим вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ст. 195-5 КУпАП.

ОСОБА_1 на виклик суду не з`явився, подав заяву про розгляд справи за його відсутності, вину у вчиненні адміністративного правопорушення визнав.

Вивчивши протокол про адміністративне правопорушення та дослідивши долучені до нього матеріали, приходжу до висновку, що в діях ОСОБА_1 наявний склад адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 195-5 КУпАП, виходячи з наступного.

Відповідно до диспозиції ст. 195-5 КУпАП адміністративним правопорушенням є незаконне зберігання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.

Вина ОСОБА_1 у вчиненому правопорушенні доведена зібраними по справі доказами: протоколом про адміністративне правопорушення № 62/22/12/154-32 від 26.03.2021; протоколом особистого огляду, огляду речей та вилучення речей і документів від 26.02.2021, відповідно до якого в ОСОБА_1 вилучено електронний технічний пристрій у вигляді брелока (автомобільного ключа) в корпусі чорного кольору трапецієподібної форми із вмонтованою відеокамерою та мікрофоном; висновком експертного дослідження № 53 від 09.03.2021, згідно з яким наданий на дослідження об`єкт у вигляді брелока від автомобільної сигналізації із вбудованим відео-, аудіозаписуючим пристроєм знаходиться в працездатному стані та відноситься до спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.

Вищевикладені докази є належними та допустимими, а в своїй сукупності достатніми.

Таким чином, вважаю доведеним факт незаконного зберігання ОСОБА_1 спеціального технічного засобу негласного отримання інформації, тому його дії вірно кваліфіковані як адміністративне правопорушення, передбачене ст. 195-5 КУпАП.

Призначаючи адміністративне стягнення ОСОБА_1 , враховую характер вчиненого ним правопорушення, ступінь його вини у вчиненому правопорушенні, передбаченому ст. 195-5 КУпАП, яка доведена повністю, а тому відносно ОСОБА_1 слід обрати адміністративне стягнення в межах санкції ст. 195-5 КУпАП у виді штрафу з конфіскацією спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації. Застосоване судом до ОСОБА_1 адміністративне стягнення є необхідним для досягнення мети, визначеної ст. 23 КУпАП.

Речові докази: електронний технічний пристрій у вигляді брелока (автомобільного ключа) в корпусі чорного кольору трапецієподібної форми із вмонтованою відеокамерою та мікрофоном слід конфіскувати.

Керуючись ст. 283, 284 КУпАП,

ПОСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні адмінправопорушення, передбаченого ст. 195-5 КУпАП, і накласти стягнення у виді штрафу в розмірі п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п`ятдесят) гривень.

Стягнути із ОСОБА_1 в дохід держави судовий збір у розмірі 454 (чотириста п`ятдесят чотири) гривні 00 копійок.

Речові докази: електронний технічний пристрій у вигляді брелока (автомобільного ключа) в корпусі чорного кольору трапецієподібної форми із вмонтованою відеокамерою та мікрофоном конфіскувати.

Роз`яснити ОСОБА_1 , що відповідно до вимог ст. 307 КУпАП штраф має бути сплачений порушником не пізніш як через п`ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, крім випадків, передбачених статтею 300-1 КУпАП, а в разі оскарження такої постанови не пізніш як через п`ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги без задоволення. У разі несплати правопорушником штрафу в установлений строк, постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцезнаходженням його майна в порядку, встановленому законом.

Постанова може бути оскаржена до Львівського апеляційного суду протягом десяти днів з дня її винесення через Стрийський міськрайонний суд Львівської області.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги.

Суддя Л.В.Гула

Джерело: ЄДРСР 97117658
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку