open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 758/6119/21

У Х В А Л А

20 травня 2021 року слідчий суддя Подільського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданніклопотання клопотання дізнавача сектору дізнання ВП в річковому порту Київ ГУ НП в м. Києві ОСОБА_3 про дозвіл на утилізацію продукції,

ВСТАНОВИВ:

Дізнавач СД УП в річковому порту Київ ГУНП у м. Києві ОСОБА_3 звернулася до Подільського районного суду м. Києва з клопотанням, погодженим прокурором Подільської окружної прокуратури м. Києва ОСОБА_4 про дозвіл на утилізацію продукції в межах кримінального провадження №12021105160000003 від 30.04.2021.

В обґрунтування клопотання зазначила, що Дізнанням сектору дізнання відділу поліції в річковому порту Київ ГУНП у м. Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12021105160000003 від 30.04.2021, за ознаками кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 249 КК України.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у вказаному кримінальному провадженні здійснюється Подільською окружною прокуратурою міста Києва.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 30.04.2021 року до відділу поліції в річковому порту Київ надійшло повідомлення від Київського Рибоохоронного патруля, що 30.04.2021 року приблизно 09 год 49 хв в Голосіївському районі, на березі річки Дніпро Канівського водосховища, в районі затоки Галерка, вул. Набережно- Корчуватська, 94, було виявлено гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючого: АДРЕСА_1 , який за допомогою забороненого знаряддя лову трьох сіток (з ліски) на металевому човні, зеленого кольору, з рулем, з червоним сидінням, одним веслом, дві каністри червоного кольору, підвісним двигуном на човні з № НОМЕР_1 , здійснив вилов водних біоресурсів риби різних видів у кількості 131 шт., а саме: лящ - 46 шт., плітка - 77 шт., окунь- 1шт., карась - 1 шт., синець - 1 шт., судак- 5 шт (ЄО № 65 від 30.04.2021).

30.04.2021 року протоколом огляду місця події оглянуто та вилучено:

- сітки з ліски три штуки;

- риба у кількості- 131 шт., а саме: лящ- 46 шт., плітка - 77 шт., окунь- 1 шт., карась- 1 шт., синець- 1 шт., судак- 5 шт.,

- металевий човен, зеленого кольору, з рулем,

- червоне сидіння( 1 шт.);

- одне весло;

- дві каністри червоного кольору;

- підвісний двигун з № НОМЕР_1 , які передані на зберігання до камери схову речових доказів відділу поліції в річковому порту Київ ГУНП у м. Києві.

Згідно правил перевезення швидкопсувних вантажів, затверджених наказом Міністерства транспорту України № 873 від 09.12.2002 року, та санітарних вимог риба відноситься до швидкопсувних продуктів.

В пункті 29 Порядку зберігання речових доказів стороною обвинувачення, їх реалізації, технологічної переробки, знищення, здійснення витрат, пов`язаних з їх зберіганням і пересиланням, схоронності тимчасово вилученого майна під час кримінального провадження затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.11.2012 №1104 «Про реалізацію окремих положень Кримінального процесуального кодексу України» зазначено, що речові докази у вигляді предметів, що належать до вилучених з обігу, а також якщо їх тривале зберігання небезпечне для життя чи здоров`я людей або довкілля, на підставі відповідного рішення слідчого судді, суду передаються для їх технологічної переробки або знищуються.

Просить надати дізнавачу сектору дізнання ВП в річковому порту Київ ГУ НП у м. Києві капітану поліції ОСОБА_3 дозвіл на проведення утилізації свіжо виловлених водних біоресурсів (риби) різних видів в кількості 131 екземплярів, а саме: риби лящ - 46 шт., плітка - 77 шт., окунь - 1 шт., карась - 1 шт., синець - 1 шт., судак - 5 шт., які були вилучені 30.04.2021 працівниками державної інспекції Рибоохоронного патруля та поміщенні на зберігання до камери схову речових доказів відділу поліції в річковому порту Київ ГУНП у м. Києві.

Дізнавач у судове засідання не з`явилася, подала до суду заяву, у якій просила розглянути клопотання за її відсутності.

Слідчий суддя ухвалив розглядати клопотання за відсутності дізнавача.

Вивчивши клопотання та додані до нього документи, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Відповідно до вимог ч. 6ст. 100 Кримінального процесуального кодексу України(далі -КПК) речові докази, що не містять слідів кримінального правопорушення, у вигляді предметів, великих партій товарів, зберігання яких через громіздкість або з інших причин неможливо без зайвих труднощів або витрати по забезпеченню спеціальних умов зберігання яких співмірні з їх вартістю, а також речові докази у вигляді товарів або продукції, що піддаються швидкому псуванню:

1) повертаються власнику (законному володільцю) або передаються йому на відповідальне зберігання, якщо це можливо без шкоди для кримінального провадження;

2) передаються за письмовою згодою власника, а в разі її відсутності - за рішенням слідчого судді, суду для реалізації, якщо це можливо без шкоди для кримінального провадження;

3) знищуються за письмовою згодою власника, а в разі її відсутності - за рішенням слідчого судді, суду, якщо такі товари або продукція, що піддаються швидкому псуванню, мають непридатний стан;

4) передаються для їх технологічної переробки або знищуються за рішенням слідчого судді, суду, якщо вони відносяться до вилучених з обігу предметів чи товарів, а також якщо їх тривале зберігання небезпечне для життя чи здоров`я людей або довкілля.

Поряд з цим, згідно положеньПостанови Кабінету Міністрів України від 13.09.2017 № 685майно, у вигляді товарів або продукції, до закінчення строку придатності якого залишилося менше шести місяців вважається таким, що піддається швидкому псуванню.

Водночас, згідно положеньст. 333 Цивільного кодексу Україниособа, яка зловила рибу є її власником, якщо вона діяла відповідно до закону, місцевого звичаю або загального дозволу власника відповідної земельної ділянки.

Слідчий суддя відзначає, що продукція, стосовно якої подано клопотання про утилізацію, не містить слідів кримінального правопорушення, підлягає швидкому псуванню, не є власністю особи, яка її зловила з порушенням вимог законодавства та не може бути передана для реалізації, внаслідок відсутності даних щодо її належної якості, а відтак підлягає знищенню.

Керуючись ст.ст.100,309 КПК, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання дізнавача сектору дізнання ВП в річковому порту Київ ГУ НП в м. Києві ОСОБА_3 про дозвіл на утилізацію продукції - задовольнити.

Надати дізнавачу сектору дізнання ВП в річковому порту Київ ГУ НП у м. Києві капітану поліції ОСОБА_3 дозвіл на проведення утилізації свіжо виловлених водних біоресурсів (риби) різних видів в кількості131 екземплярів, а саме: риби лящ - 46 шт., плітка - 77 шт., окунь - 1 шт., карась- 1 шт., синець- 1 шт., судак- 5 шт., які були вилучені 30.04.2021 працівниками державної інспекціі Рибоохоронного патруля та поміщенні на зберігання до камери схову речових доказів відділу поліції в річковому порту Київ ГУНП у м. Києві.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Cлідчий суддя

Подільськогорайонного суду м. Києва ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 97046095
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку