open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 711/3175/21

Номер провадження 1-кп/711/331/21

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20 травня 2021 року м. Черкаси

Придніпровський районний суд м. Черкаси в складі:

головуючого: судді ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ,

провівши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Черкаси розгляд обвинувального акта у спрощеному провадженні у кримінальному провадженні за звинуваченням

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Дніпродзержинськ (тепер Кам`янськ) Дніпропетровської області, громадянина України, не одруженого, із неповною середньою освітою, не працюючого, судимого вироком Придніпровського районного суду м. Черкаси від 03.09.2020 за ч.1 ст. 185 КК України до громадських робіт на строк 80 годин, мешканця АДРЕСА_1 ,

в скоєнні кримінального проступку, відповідальність за який передбачена ч.1 ст. 185 КК України,

в с т а н о в и в :

Обвинувачений ОСОБА_3 засуджений вироком Придніпровського районного суду м. Черкаси від 03 вересня 2020 року за ч.1 ст. 185 КК України до громадських робіт на строк 80 годин. Після набрання вироком законної сили він із 20 жовтня 2020 року перебував на обліку Придніпровського районного відділу Державної установи «Центр пробації в Черкаській області» та 27 жовтня 2020 року був ознайомлений з порядком та умовами відбування покарання у виді громадських робіт та письмово попереджений, що у разі ухилення від відбування покарання його може бути притягнуто до кримінальної відповідальності за ч.2 ст. 389 КК України.

Однак ОСОБА_3 , будучи зобов`язаним дотримуватись встановлених у ст. 36 Кримінально-виконавчого кодексу України порядку і умов відбування покарання, сумлінно ставитися до праці, працювати на визначеному для цього об`єкті і відпрацьовувати встановлений судом строк громадських робіт, маючи реальну можливість відбувати призначене судом покарання, у період листопада-грудня 2020 року без поважних причин не виконував у повному обсязі покладені обов`язки, чим ухилився від відбування покарання, оскільки станом на 29.04.2021 відпрацював у комунальному підприємстві «ЧЕЛУАШ» лише 4 години з призначених вказаним вироком суду 80 годин громадських робіт.

Цими умисними діями ОСОБА_3 вчинив кримінальний проступок, передбачений ч.2 ст. 389 КК України ухилення засудженого від відбування покарання у виді громадських робіт.

Зазначені обставини встановлені органом досудового розслідування і викладені в обвинувальному акті, який затверджено прокурором, котрий звернувся до суду з клопотанням про його розгляд у спрощеному порядку, не оспорюються обвинуваченим, про що ним подана відповідна заява за участю захисника.

Суд, вивчивши обвинувальний акт та додані до нього матеріали кримінального провадження, дійшов до висновку про доведеність вини ОСОБА_3 у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.2 ст. 389 КК України.

При призначанні покарання обвинуваченому суд враховує ступінь тяжкості кримінального правопорушення, особу винного.

Обвинувачений ОСОБА_3 вчинив умисне кримінальне правопорушення, яке згідно із ст. 12 КК України є кримінальним проступком, він не працює, під наглядом у психіатра чи нарколога не перебуває.

Пом`якшує покарання обвинуваченого визнання ним своєї вини.

При обранні виду та міри покарання обвинуваченому суд враховує те, що він повністю визнав свою винуватість, має постійне місце проживання, де характеризується посередньо. Частина друга статті 389 КПК України передбачає покарання у виді арешту чи обмеження волі. З урахуванням того, що обвинувачений визнав свою вину, а обставини, що обтяжують його покарання, відсутні, суд призначає йому покарання у виді, що сприятимевиправленню обвинуваченогота попередженнюнових кримінальнихправопорушень.

Остаточне покарання суд призначає на підставі ст. 71 КК України за сукупністю вироків з урахуванням положень п. 4 ч. 1 ст. 72 вказаного Кодексу про те, що одному дню арешту відповідають вісім годин громадських робіт.

Цивільний позов у кримінальному провадженні не заявлено, процесуальні витрати і речові докази відсутні.

Керуючись ст. ст. 373, 374, 382 КПК України, суд

у х в а л и в :

ОСОБА_3 визнати винним у пред`явленому обвинуваченні у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.2 ст. 389 КК України, і призначити йому покарання у виді арешту на строк 2 (два) місяці.

На підставі ст. 71 КК України з урахуванням положень п. 4 ч. 1 ст. 72 КК України про те, що одному дню арешту відповідають вісім годин громадських робіт, шляхом часткового приєднання невідбутої частини покарання у виді громадських робіт за попереднім вироком Придніпровського районного суду м. Черкаси від 03 вересня 2020 року остаточно призначити ОСОБА_3 покарання у виді арешту на строк 2 (два) місяці 7 (сім) днів.

Строк покарання обчислювати з дати поміщення засудженого до арештного дому.

Копію вироку не пізніше дня, наступного за днем його ухвалення, надіслати прокурору і обвинуваченому. На рішення суду може бути подана апеляційна скарга до Черкаського апеляційного суду через Придніпровський районний суд м. Черкаси в установленому законодавством порядку з урахуванням особливостей, передбачених ст. 394 КПК України, протягом 30 днів з дня ухвалення вироку.

Головуючий: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 97045084
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку