open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 569/4483/21

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30 березня 2021 року м. Рівне

Суддя Рівненського міського суду Рівненської області Рогозін С.В., з участю представника Поліської митниці Держмитслужби Ступака А.В., розглянувши матеріали про порушення митних правил, які надійшли з Поліської митниці Держмитслужби відносно громадянина України ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , уродженця с. Тинне, Сарненського району Рівненської області, мешканця АДРЕСА_1 , за ст. 484 МК України,

В С Т А Н О В И В:

08 грудня 2020 року у Поліську митницю Держмитслужби надійшов лист від Сарненського ВП ГУНП в Рівненській області № 14479/205-2020 від 04.12.2020 року з копіями матеріалів, щодо дорожньо-транспортної пригоди яка відбулась 27.09.2020 року за участю мотоцикла марки «KAWASAKI», рама № НОМЕР_2 , реєстраційний номер НОМЕР_3 , під керуванням громадянина ОСОБА_1 , реєстраційний номер якого не відповідає даному мотоциклу та на який відсутні реєстраційні документи.

В результаті здійсненої працівниками Поліської митниці Держмитслужби перевірки законності ввезення та перебування на митній території України мотоцикла марки «KAWASAKI», рама № НОМЕР_2 , встановлено, що згідно інформації наявної в Єдиній Автоматизованій Інформаційній Системі та Автоматизованій Системі Митного Оформлення «Інспектор», станом на 26.01.2021 року, відсутні відомості про факт ввезення даного мотоцикла на митну територію України.

Отже, станом на 26.01.2021 року мотоцикл марки «KAWASAKI», рама № НОМЕР_2 , перебуває на території України як такий, що був ввезений на митну територію України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю та знаходиться на митній території України з порушеннями митного законодавства України.

Статтею 318 Митного кодексу України встановлено, що митному контролю підлягають усі товари, транспортні засоби комерційного призначення, які переміщуються через митний кордон України.

На запрошення гр. ОСОБА_1 до Поліської митниці Держмитслужби не з`явився та не надав пояснень, щодо використання на території України мотоцикла марки«KAWASAKI», рама № НОМЕР_2 , який ввезений на митну територію України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю.

Згідно службової записки Управління адміністрування митних платежів, митної вартості та класифікації товарів Поліської митниці Держмитслужби № 7.13-15/вн-36/0257 від 25.01.2021 року митна вартість мотоцикла «KAWASAKI», рама № НОМЕР_2 , станом на 27.09.2020 року становить 52 630,72 гривень.

Таким чином, громадянин ОСОБА_1 використовував мотоцикл «KAWASAKI», рама № НОМЕР_2 , який ввезений на митну територію України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю.

В суд, для надання пояснень ОСОБА_1 не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи про порушення митних правил повідомлявся належним чином.

Суд вважає можливим розглянути справу у його відсутності на підставі наявних матеріалів.

Представник Поліської митниці Держмитслужби в судовому засіданні вказав, що у зв`язку із порушенням митних правил відносно ОСОБА_1 був складений протокол, в якому викладені всі обставини справи, що підтверджують його вину у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 484 МК України та просив застосувати до порушника стягнення, передбачене санкцією вказаної статті.

Суд дійшов до висновку, що своїми діями ОСОБА_1 вчинив правопорушення, передбачене ст. 484 МК України, а саме використання мотоцикла марки мотоцикл «KAWASAKI», рама № НОМЕР_2 , який ввезений на митну територію України поза митним контролем, або з приховуванням від митного контролю.

Вина ОСОБА_1 у вчинені правопорушення підтверджується матеріалами справи, зокрема, протоколом про порушення митних правил № 0013/20400/21 від 26 січня 2021 року та іншими матеріалами справи.

Враховуючи характер вчиненого правопорушення, особу порушника, ступінь його вини, суд дійшов до висновку, що до порушника слід застосувати стягнення у вигляді конфіскації транспортного засобу, передбаченого санкцією ст. 484 МК України.

У відповідностідоп. 5 ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» підлягають стягненню з порушника в прибуток держави 454 грн. судового збору.

Керуючись ст. 484 Митного кодексу України, -

П О С Т А Н О В И В:

Притягнути ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за ст. 484 МК України, застосувавши до нього адміністративне стягнення у виді конфіскації мотоцикла марки «KAWASAKI», рама № НОМЕР_2 , реєстраційний номер НОМЕР_3 .

Стягнути з ОСОБА_1 в прибуток держави 454 (чотириста п`ятдесят чотири) гривні судового збору.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Протягом десяти днів з дня її винесення постанова може бути оскаржена до Рівненського апеляційного суду через Рівненський міський суд Рівненської області особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником, потерпілим та його представником.

Суддя Рівненського міського суду С.В. Рогозін

Джерело: ЄДРСР 97044334
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку