open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Єдиний унікальний номер 341/665/21

Номер провадження 3/341/484/21

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 травня 2021 року місто Галич

Суддя Галицького районного суду Івано-Франківської області Гаполяк Т.В., розглянувши справу про адміністративне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 1631 КУпАП щодо

ОСОБА_1 ,

ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстроване місце проживання якої за адресою: АДРЕСА_1 ,

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 , працюючи головним бухгалтером ТОВ «Агро-Галич-ІФ» вчинила порушення порядку ведення податкового обліку, за наступних встановлених обставин.

09 квітня 2021 року ОСОБА_1 порушила встановлений законом порядок ведення податкового обліку. Порушення полягає у завищені від`ємного значення з ПДВ, що зараховується до складу наступного звітного періоду за січень 2021 на суму 50043 грн., чим порушено підпункти 14. 1. 36, пункт 14. 1 статті 14, пункт 185. 1 статті 185, пункт 187.1 статті 187, пункт 188. 1 статті 188, п. 189. 1 статті 189, пункт 198.5 статті 198 Податкового кодексу України від 02 грудня 2012 № 2755-VI (із змінами та доповненнями).

В суді вину у скоєному ОСОБА_1 визнала, пояснила і підтвердила обставини, викладені у протоколі про адміністративне правопорушення.

Завданням провадженнявсправахпро адміністративніправопорушення,відповіднодостатті245КУпАП є всебічне, повне і об`єктивне з`ясування обставин кожної справи з дотриманням процесуальної форми її розгляду.

Об`єктивна сторона правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 163-1 КУпАП полягає, зокрема, у порушенні правил ведення обліку.

Оскільки ОСОБА_1 порушила порядок ведення податкового обліку, що полягало у завищені від`ємного значення з ПДВ, що зараховується до складу наступного звітного періоду, її дії слід кваліфікувати за частиною 1 статті 163-1 КУпАП.

Винуватість у вчиненні адміністративного правопорушення, вчиненому при вище викладених обставинах повністю доведена дослідженими в судовому засіданні доказами у справі, що ретельно перевірені та оцінені суддею з точки зору їх належності, допустимості, достовірності, достатності кожен окремо та у взаємозв`язку для ухвалення даного рішення, а саме:

- змістом протоколу про адміністративне правопорушення № 168 від 09 квітня 2021 року;

- поясненнями ОСОБА_1 , даними при розгляді справи;

- актом документальної позапланованої виїзної перевірки.

Оцінюючи здобуті у справі та досліджені в судовому засіданні докази, визнаю їх належними та допустимими для використання в процесі доказування, оскільки ці докази містять у собі фактичні дані, які логічно пов`язані з тими обставинами, які підлягають доказуванню в справі та становлять предмет доказування, зібрані у порядку, встановленому КУпАП.

Зазначені докази є узгодженими між собою та іншими доказами у справі та сумніву у своїй належності та допустимості не викликають.

Вважаю, що під час складення протоколу інспектором повністю дотримано вимоги статті 256 КУпАП, такий протокол складено уповноваженою особою, його форма та зміст повністю відповідають законодавству.

Зазначені вище докази винуватості ОСОБА_1 у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 163-1 КУпАП є такими, що доповнюють одне одного, є повними, безсумнівними, належними та допустимими, оскільки у відповідності до статей 251, 252 КУпАП, прямо підтверджують існування обставин, що підлягають доказуванню у справі про адміністративне правопорушення, а також є такими, що зібрані в порядку, встановленому законом.

Підстав для закриття провадження у зв`язку з відсутністю в діях ОСОБА_1 складу адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 163-1 КУпАП не вбачаю.

Відповідно до статті 33КУпАП при накладенні стягнення враховуються характер вчиненого правопорушення, особа правопорушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом`якшують і обтяжують відповідальність.

Враховуючи характер вчиненого правопорушення, особу правопорушника, який вину визнав, однак не розкаюється у вчиненому, вважаю за необхідне застосувати до ОСОБА_1 адміністративне стягнення у виді штрафу.

Відповідно до частини 5 статті 4 Закону України "Про судовий збір", у разі ухвалення судом постанови про накладення адміністративного стягнення, до спеціального фонду Державного бюджету України підлягає стягненню судовий збір в розмірі 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 454 грн.

Керуючись статтями 33, 283, 284 КУпАП,

п о с т а н о в и в :

ОСОБА_1 визнати винуватою у вчиненому правопорушенні, передбаченому частиною 1 статті 163-1 КУпАП та накласти на неї адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі 5 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 85 (вісімдесят п`ять) грн.

Стягнути з ОСОБА_1 в дохід держави судовий збір в розмірі 454 (чотириста п`ятдесят чотири) гривні.

Постанова може бути оскаржена до Івано-Франківського апеляційного суду протягом десяти днів з дня її винесення через Галицький районний суд Івано-Франківської області.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги.

Суддя: Т. В. Гаполяк

Джерело: ЄДРСР 97039929
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку