open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 209/1354/21

Провадження № 2-н/209/253/21

СУДОВИЙ НАКАЗ

20 травня 2021 року м. Кам`янське

Суддя Дніпровського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області Лобарчук О.О., розглянувши заяву Комунального підприємства Кам`янської міської ради "Кам`янська теплопостачальна компанія" про видачу судового наказу на стягнення заборгованості по оплаті за теплопостачання з ОСОБА_1 , дійшов висновку щодо видачі судового наказу про таке:

Стягувач - Комунальне підприємство Кам`янської міської ради "Кам`янська теплопостачальна компанія" , ЄДРПОУ 32130551, р/р НОМЕР_1 в АТ "А-Банк", МФО 307770, юридична адреса - 51914, м. Кам`янське, вул. Тритузна, 168 (інші відомості суду невідомі).

Боржник - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_2 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 (інші відомості суду невідомі).

В обґрунтування заяви про видачу судового наказу зазначено, що боржник має заборгованість за послуги централізованого опалення в квартирі за місцем своєї реєстрації, яка в централізованому порядку забезпечується теплопостачанням.

Пунктами 3, 9 - 23, 29, 31 «Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 року № 630, передбачена плата за використання теплової енергії, водопостачання, яка вноситься за затвердженими в установленому порядку тарифами на послуги з централізованого опалення.

Квартира, яка розташована за адресою: АДРЕСА_2 , в центарізованому порядку забезпечується теплопостачанням, відповідно встановлених норм та умов укладеного між сторонами Договору про надання послуг з централізованого опалення та постачання гарячої води №б/н від 23.11.2007 року.

Заборгованість за послуги по оплаті за теплопостачання за місцемреєстрації боржника нарахована за період з листопада 2018 року по вересень 2020 року в розмірі 8578,96 грн., 3% річних в сумі 377,90 грн., індекс інфляції в сумі 409,29 грн.

В пункті 7 частини 1 статті 168 ЦПК України передбачено, що під час розгляду вимог у порядку наказного провадження та видачі судового наказу суд не розглядає обґрунтованість заявлених стягувачем вимог по суті.

Відповідно до п. 3 ч.1 ст.161 ЦПК України судовий наказ може бути видано, якщо заявлено вимогу про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та 3 відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості.

Згідно пункту 2 частини 1 ст. 5 Закону України«Про житлово-комунальніпослуги» від 09 листопада 2017 року № 2189 - VIII до житлово-комунальних послуг належать комунальні послуги-послуги зпостачання тарозподілу природногогазу,постачання тарозподілу електричноїенергії,постачання тепловоїенергії,постачання гарячоїводи,централізованого водопостачання,централізованого водовідведення,поводження зпобутовими відходами.

Відповідно п. 5 ч. 2 ст. 7 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» індивідуальний споживач зобов`язаний оплачувати надані житлово-комунальні послуги за цінами/тарифами, встановленими відповідно до законодавства, у строки, встановлені відповідними договорами.

Згідно ч. 1 ст. 9 Закону України«Про житлово-комунальніпослуги» споживач здійснює оплату за спожиті житлово-комунальні послуги щомісяця, якщо інший порядок та строки не визначені відповідним договором. Споживач не звільняється від оплати житлово-комунальних послуг, отриманих ним до укладення відповідного договору.

Відповідно до вимог п. 10 ч.1 ст. 7 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» співвласники багатоквартирного будинку зобов`язані своєчасно сплачувати за спожиті житлово-комунальні послуги.

Відповідно до ст. 526 ЦК України, зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог Цивільного кодексу України, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог що звичайно ставляться.

Згідно підпункту 4-1 п. 1 ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір», за подання до суду заяви про видачу судового наказу встановлена ставка судового збору в розмірі 0,1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Керуючись статтями 141, 161, 167, 168ЦПК України,

НАКАЗУЮ:

Стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_2 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 (інші відомості суду невідомі) на користьКомунального підприємстваКам`янськоїміської ради"Кам`янськатеплопостачальна компанія",ЄДРПОУ 32130551,р/р НОМЕР_1 в АТ"А-Банк",МФО 307770, юридичнаадреса -51914,м.Кам`янське,вул.Тритузна,168(іншівідомості суду невідомі)-заборгованість заза послугицентралізованого опаленняза періодз листопада2018року повересень 2020року урозмірі 8578,96грн.,3%річних всумі 377,90грн.,індекс інфляціїв сумі409,29грн., а всього 9366,15 гривень (дев`ять тисяч триста шістдесят шість гривень 15 коп.)

Стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_2 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 (інші відомості суду невідомі) на користьКомунального підприємстваКам`янськоїміської ради"Кам`янськатеплопостачальна компанія",ЄДРПОУ 32130551,р/р НОМЕР_1 в АТ"А-Банк",МФО 307770, юридичнаадреса -51914,м.Кам`янське,вул.Тритузна,168(іншівідомості суду невідомі)суму сплаченогосудового збору в розмірі 227,00 гривень.

Копію цього наказу, заяву стягувача про видачу судового наказу разом з доданими до неї документами направити боржнику та роз`яснити йому, що він, згідно ч. 1, 2 ст. 170 ЦПК України, має право протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії судового наказу та доданих до неї документів подати письмову заяву про його скасування до суду, який його видав. Заява про скасування судового наказу може також бути подана органами та особами, яким законом надано право захищати права, свободи та інтереси інших осіб.

Згідно ч. 1 ст.172 ЦПК України, уразі ненадходження до суду заяви від боржника про скасування судового наказу протягомп`яти днів після закінчення строку на її подання судовий наказ набирає законної сили.

Судовий наказ протягом п`яти днів з дня набрання ним законної сили надіслати стягувачу.

Судовий наказ (його текст) розміщений у Єдиному державному реєстрі судових рішень за веб-адресою: http://dn.dp.court.gov.ua/sud0409/.

Суддя О.О.Лобарчук

Судовий наказ набрав чинності "___" _______________ 20_____ року.

Суддя _________________________ О.О.Лобарчук

(підпис)

Місце печатки суду

Судовий наказ видано стягувачу "___" _______________ 20_____року.

Строк пред`явлення судового наказу до виконання - три роки з наступного дня після набрання наказом законної сили.

Джерело: ЄДРСР 97038265
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку