open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. КИЄВА

ун. № 759/17922/19

пр. № 1-кп/759/224/21

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 травня 2021 року м. Київ

Святошинський районний суд м. Києва в складі колегії суддів:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

суддів ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

за участю секретарів ОСОБА_4 , ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду кримінальне провадження внесене в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 12019100080005203 відносно:

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Переяслав-Хмельницький, Київської області, громадянина України, освіта середня, одруженого, не працюючого, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , судимого 24.04.2019 року вироком Святошинського районного суду м. Києва за ч. 3 ст.309 КК України до 5 років позбавлення волі, на підставі ст. 75 КК України звільненого від відбування покарання строком на 3 роки,

який обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст.307 КК України,

за участю сторін кримінального провадження:

прокурора ОСОБА_7 , ОСОБА_8 ,

обвинуваченого ОСОБА_6 ,

захисника ОСОБА_9 ,

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_6 18.07.2019 приблизно о 13.00 годин, отримав на мобільний телефон повідомлення з місцем розміщення основного пакунку з особливо небезпечною психотропною речовиною РVР, а саме за адресою: м. Київ, пр. Л. Курбаса, 9-В. Після чого використовуючи велосипед, направився за вищевказаною адресою де забрав з відділення ТОВ «Нова Пошта», поліетиленовий пакет у середині якого знаходився поліетиленовий пакет з пазовим замком, в середині якого знаходилась кристалоподібна речовина. Тим самим ОСОБА_6 незаконно придбав та почав зберігати при собі без мети збуту особливо небезпечну психотропну речовину у особливо великих розмірах.

18.07.2019, приблизно о 19.45 годин, ОСОБА_6 , знаходячись за адресою: м. Київ, пр. л. Курбаса, 9-В, був викритий працівниками поліції, які виявили та в подальшому вилучили з білого поліетиленового пакета поліетиленовий пакет з пазовим замком з кристалоподібною речовиною в середині, масою 49,82 г, в якій виявлено особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено - РVР, масою 41,85 г.

Допитаний всудовому засіданніобвинувачений ОСОБА_6 свою вину у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 307 КК України за наведених вище обставин визнав частково та дав суду показання про те, що наміру розповсюджувати психотропну речовину в нього не було, він придбав психотропну речовину для власного вживання.

Він приїхав до поштомату, який знаходився в супермаркеті, де забрав посилку в якій знаходилася психотропна речовина РVР, яку він придбав для власного вживання. Психотропної речовини він замовляв 5 г та заплатив 3000 гривень, але йому чомусь прислали майже 50 г. На виході з супермаркету до нього підійшли працівники поліції, які пред`явили документи, та попросили пройти за ними. Після чого під`їхала патрульна поліція, яка відкрила посилку, яку він отримував в поштоматі. В подальшому його було доставлено до відділу поліції. В нього були ваги, оскільки він сам собі зважував дозу, а поліетиленові пакетики було при ньому, оскільки він їх взяв з собою на риболовлю. Також він інколи купував психотропну речовину через інтернет, через мессенджер «Телеграм», де йому надсилали фотографії з місцем схованки психотропної речовини. На час вчинення злочину він вживав наркотики один раз в день, приблизно по 0,5 1 г.

Крім того вина останнього у вчиненні злочину повністю підтверджується зібраними в ході досудового розслідування та ретельно перевіреними і дослідженими в ході судового розгляду доказами, а саме:

- витягом з Єдиного реєстру досудових розслідувань по кримінальному провадженню № 12019100080005203 від 18.07.2019 року;

- розпискою ОСОБА_6 від 18.07.2019 року щодо добровільної згоди на вилучення психотропної речовини та мобільного телефону;

- протоколом огляду місця події з відеозаписом, який був безпосередньо оглянутий в судовому засіданні, від 18.07.2019 року, відповідно до якого, за участю ОСОБА_6 було оглянуто ділянку місцевості в дворі будинку АДРЕСА_3 , та виявлено і вилучено мобільний телефон майки «Айфон 6-с» imei: НОМЕР_1 , три поліетиленових пакети, кофту синього кольору, спідницю сірого кольору, поліетиленовий пакет з пазовим замком в якому знаходився ще один поліетиленовий пакет з пазовим замком з написом на поверхні «50AFS» з кристалоподібною речовиною всередині;

- висновком експерта Київського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру № 11-2/4144 від 24.07.2019 року з ілюстративною таблицею, відповідно до якого, у наданій на дослідження кристалічній речовині світло-коричневого кольору масою 49,82 г виявлено особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено. У наданій на дослідження кристалічній речовині світло-коричневого кольору виявлено особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено, РVР. Маса РVР в речовині становить 41,85 г;

- протоколом огляду предметів від 23.09.2019 року, відповідно до якого, було оглянуто мобільний телефон марки «Айфон 6-с» imei: НОМЕР_1 , та при огляді месенджера «Телеграм» було вивело переписку з невідомою особою;

Доводи сторони захисту про те, що протокол огляду місця події не є допустимим доказом, оскільки він проведений до внесення відомостей до ЄРДР, не ґрунтуються на вимогах Кримінального-процесуального кодексу України, так як зазначена слідча дія відповідно до вимог ст.214 ПК України може проведена до внесенння відомостей до ЄРДР.

Поряд з цим суд вважає недопустимим доказом відеозапису огляду місця події від 18.07.2019 року, оскільки він не був відкритий стороні захисту відповідно до вимог ст.290 КПК України.

Поряд з цим, як зазначив сам обвинувачений психотропну речовину від придбав для власного вживання, так як на той час вживав психотропні речовини. Зазначені пояснення обвинуваченого підтверджуються і вироком Святошинського районного суду м. Києва від 24.04.2019 року. Будь-який інших доказів, що спростували б версію обвинуваченого, в судовому засіданні не здобуто. А сам розмір психотропної речовини в даному випадку з урахуванням всіх обставин справи, на думку суду не є достатнім доказом для кваліфікації дії обвинуваченого за ст.307 ч.3 КК України

Таким чином,оцінюючи наданісторонами кримінальногопровадження доказикожен зточки зоруналежності,допустимості,достовірності,в їхсукупність -з точкизору достатностіта взаємозв`язку,суд вважає,що винаобвинуваченого ОСОБА_6 повністю доведена, а кваліфікація його дій за ч. 3 ст. 307 КК України не вірна, а тому суд вважає за необхідне перекваліфікувати його дії з ч.3 ст.307 КК України на ч.3 ст.309 КК України та кваліфікувати їх, як незаконне придбання та зберігання без мети збуту психотропну речовину в особливо великих розмірах.

Призначаючи обвинуваченому ОСОБА_6 вид та міру покарання у відповідності до ст. 65 КК України, суд враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, який згідно ст. 12 КК України відноситься до категорії тяжких злочинів, обставини скоєння злочину, враховує особу обвинуваченого, який раніше судимий за злочин у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, вчинив даний злочин в період встановленого йому судом іспитового строку, який характеризується позитивно, на обліку у лікаря-нарколога та лікаря-психіатра не перебуває, його відношення до скоєного, а також його соціальні зв`язки (одружений, має на утриманні малолітню дитину, батька пенсіонера та матір інваліда.).

Згідно ст. 66 КК України обставина, що пом`якшує покарання обвинуваченого ОСОБА_6 ,є щире каяття у вчиненому. Обставин, що обтяжують покарання обвинуваченогго згідно ст.67 КК України, судом не встановлено.

На підставі викладеного, суд приходить до висновку, що обвинуваченому ОСОБА_6 слід обрати міру покарання у виді позбавлення волі , оскільки саме таке покарання, на думку суду, є справедливим, а також необхідним та достатнім для виправлення обвинуваченого та попередження вчинення ним нових злочинів.

При цьому, відповідно до вимог ст. 71 КК України, суд вважає необхідним частково приєднати обвинуваченому ОСОБА_6 невідбуту ним частину покарання за вироком Святошинського районного суду м. Києва від 24.04.2019 року.

Крім того, відповідно до вимог ч.2ст. 124 КПК Українипідлягає стягненню із обвинуваченого ОСОБА_6 на користь держави вартість проведення експертизи № 11-2/4144 від 24.07.2019 року, що становить 1256 гривень 08 копійок.

Питання про речові докази необхідно вирішити відповідно до вимог ч.9 ст. 100 КПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 100, 124, 368, 373-376 КПК України, колегія суддів, -

У Х В А Л И Л А:

ОСОБА_6 визнати винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 309 КК України та призначити покарання у виді 6 (шести) років позбавлення волі .

Згідно ст.71 КК України до призначеного ОСОБА_6 покарання по даному вироку частково приєднати невідбуте ним покарання за вироком Святошинського районного суду м. Києва від 24.04.2019 року та остаточне покарання обвинуваченому ОСОБА_6 призначити у виді 7 (семи) років позбавлення волі .

Запобіжний захід до вступу вироку в законну силу обвинуваченому ОСОБА_6 обрати у виді тримання під вартою в Державній установі «Київський слідчий ізолятор» Міністерства юстиції України, взявши останнього негайно під варту в залі судового засідання.

Строк відбуття покарання обвинуваченому ОСОБА_6 рахувати з 20 травня 2021 року

Зарахувати у строк відбуття покарання обвинуваченому ОСОБА_6 строк його затримання - 19.07.2019 року.

Стягнути з ОСОБА_6 вартість проведення експертизи, що становить 1256 (одна тисяча п`ятдесят шість) гривень 08 (вісім) копійок на користь держави.

Речові доказипісля набраннявироком законноїсили:психотропну речовину-РVР, загальною масою 41,85 г - знищити.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку до Київського апеляційного суду, шляхом подачі апеляції через Святошинський районний суд м. Києва протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Вирок, якщо інше не передбачено цим Кодексом, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку. Обвинуваченому та прокурору копія вироку вручається негайно після його проголошення. Учаснику судового провадження, який не був присутній в судовому засіданні, копія судового рішення надсилається не пізніше наступного дня після ухвалення.

Головуючий: ОСОБА_1

Судді: ОСОБА_2

ОСОБА_3

Джерело: ЄДРСР 97031936
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку