open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Придніпровський районний суд м.Черкаси

Справа № 711/2964/21

Провадження № 1-кс/711/909/21

У Х В А Л А

14.05.2021 м. Черкаси

Слідчий суддя Придніпровського районного суду м. Черкаси ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання - ОСОБА_2 ,

за участю:

прокурора - ОСОБА_3 ,

слідчого - ОСОБА_4 ,

підозрюваного - ОСОБА_5 ,

захисника - ОСОБА_6 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м. Черкаси клопотання старшого слідчого в ОВС слідчого управління Головного управління національної поліції в Черкаській області ОСОБА_4 , погодженого прокурором відділу Черкаської обласної прокуратури ОСОБА_3 , що винесене у кримінальному провадженні №12020250000000030, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 24.01.2020 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 190, ч.3 ст. 204, ч. 3 ст. 229 КК України, про застосування запобіжного заходу у вигляді застави, відносно:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Сміла, Черкаської області, українця, громадянина України, зареєстрованого та фактично проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 ,

підозрюваного у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 229 КК України, -

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчийв ОВСслідчого управлінняГоловного управліннянаціональної поліціїв Черкаськійобласті ОСОБА_4 звернувся дослідчого суддіПридніпровського районногосуду м.Черкасиз клопотанням,за погодженнямпрокурора відділуЧеркаської обласноїпрокуратури ОСОБА_7 ,що винесенеу кримінальномупровадженні №12020250000000030,відомості прояке внесенодо Єдиногореєстру досудовихрозслідувань 24.01.2020за ознакамикримінальних правопорушень,передбачених ч.3ст.190,ч.3ст.204,ч.3ст.229КК України,в якомупросить застосуватищодо ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , підозрюваного у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 229 КК України, запобіжний захід у вигляді застави.

В обґрунтування клопотання зазначено, що ОСОБА_8 , зареєстрований як суб`єкт підприємницької діяльності - фізична особа-підприємець з основним видом діяльності: оптова торгівля хімічними продуктами (код 46.75), порушуючи регламентований законодавством України порядок охорони і використання знаків для товарів і послуг, як засобів індивідуалізації учасників господарського обороту та законні інтереси споживачів, діючи в порушення вимог ст.ст.424, 426, 427, 495 Цивільного кодексу України, Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг», Правил складання, подання та розгляду заявки на видачу свідоцтва України на знак для товарів і послуг, затвердженихнаказом Державного патентного відомства України №116 від 28.07.1995 із змінами від 20.08.1997, Паризької конвенції про охорону промислової власності від 20.03.1883 (із змінами та доповненнями), усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх протиправних дій, передбачаючи настання суспільно небезпечних наслідків, маючи можливість систематично здійснювати незаконне виготовлення та реалізацію засобів для прання із зображенням на цих засобах незаконно використаних знаків для товарів і послуг, з метою одержання прибутку від незаконної діяльності та незаконного збагачення, тобто одержання коштів, здобутих злочинним шляхом, в кінці 2019 на початку 2020 року, більш точної дати, часу та місця в ході досудового розслідування встановити не вдалося, діючи умисно та цілеспрямовано, організував та очолив стійку організовану групу для спільного вчинення злочинів корисливої спрямованості протягом тривалого часу, яка спеціалізувалася на незаконному, без відповідного дозволу власника, використанні знаків для товарів і послуг: торгової марки «Persil», право власності на яку відповідно до свідоцтва на знак для товарів і послуг № НОМЕР_1 належить ІНФОРМАЦІЯ_2 та торгової марки «Tide», право власності на яку відповідно до свідоцтв на знак для товарів та послуг № НОМЕР_2 та № НОМЕР_3 належить The Procter & Gamble Company. Таке незаконне використання здійснювалося шляхом наклеювання етикетки із зображенням вказаних вище знаків на упаковку, в яку була розлита незаконно виготовлена пральна продукція під зазначеними торговельними марками, зберігання такого товару із зазначеним нанесенням знаків з метою пропонування для продажу, транспортування цієї продукції з метою пропонування для продажу і власне продажу, а також безпосередньо продажу за гроші на території України та Черкаської області, зокрема, незаконно виготовлених засобів для прання із незаконним зображенням на етикетці таких знаків.

До складуорганізованої такерованої ОСОБА_8 групи вкінці 2019року напочатку 2020року,більш точноїдати,часу тамісця вході досудовогорозслідування встановитине вдалося,добровільно увійшлизалучені ниммешканці м.Сміла Черкаськоїобласті ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ,який виконувавфункції співорганізатората виконавцязлочинів, ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 і ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , які виконували функції виконавців злочинів.

Створюючи організованугрупу, ОСОБА_8 врахував той факт, що знайомі йому ОСОБА_10 та ОСОБА_5 не працевлаштовані та потребували матеріального заробітку, а тому був переконаний, що останні будуть готові виконувати його вказівки, спрямовані на налагодження процесу виготовлення та збуту на території України пральних засобів під торговельними марками «Persil» та «Tide» з метою одержання доходу.

ОСОБА_8 користувався авторитетом у ОСОБА_9 , ОСОБА_5 та ОСОБА_10 і сам довіряв їм, оскільки з останніми був знайомий протягом тривалого часу.

ОСОБА_8 , будучи керівником та організатором групи, здійснював загальне керівництво групою, координував і погоджував діяльність учасників групи, розробив єдиний план, функції членів групи та розподілив їхні ролі, які були спрямовані на досягнення єдиного злочинного плану.

Згідно з розробленим ОСОБА_8 планом вчинення злочинів, доведеним до відома усіх учасників організованої ним групи та ними схваленим, який передбачав розподіл функцій кожного її учасника, спрямованих на досягнення цього плану, ОСОБА_8 надавав приміщення для незаконного виготовлення та зберігання незаконно виготовлених пральних засобів під торговельними марками «Persil» та «Tide», в якому забезпечив ОСОБА_10 та ОСОБА_5 умови для виготовлення таких пральних засобів; організував придбання спеціального обладнання, сировини (миючих гелів для прання), упакування (каністри, пляшки, кришки, стрейч плівка тощо), поліграфічної продукції (етикетки) з незаконно нанесеними фірмовими найменуваннями «Persil» і «Tide» для використання при незаконному виготовленні, упакуванні та маркуванні пральних засобів під торговельними марками «Persil» і «Tide»; автотранспорту для їх транспортування, а також способу реалізації незаконно виготовлених засобів для прання.

Організатор розподілив функції кожного співучасника злочину, безпосередньо керував діями кожного члена організованої групи, надаючи відповідні вказівки.

ОСОБА_8 , при цьому врахував потребу групи в окремому приміщенні для незаконного виготовлення та зберігання незаконно виготовлених пральних засобів під торговельними марками «Persil» та «Tide», спеціальному обладнанні, сировині, пакувальному матеріалі, поліграфічній продукції з фірмовими найменуваннями «Persil» і «Tide» для незаконного нанесення на незаконно виготовлену продукцію, автотранспорту для транспортування такої продукції, а також у визначенні способу збуту, тобто продажу за гроші, незаконно виготовлених засобів для прання під торговельними марками «Persil» та «Tide» серед громадян по території України.

ОСОБА_9 , ОСОБА_5 та ОСОБА_10 , залежно від розподілу організатором функцій при вчиненні злочинів, повинні були привозити до місця незаконного виготовлення засобів для прання під торговельними марками «Persil» та «Tide» речі та предмети, необхідні для такого виготовлення, зокрема сировину, пакувальну та поліграфічну продукцію та інше. За вказівкою організатора групи ОСОБА_5 та ОСОБА_10 безпосередньо незаконно виготовляли засоби для прання під торговельними марками «Persil» та «Tide», а саме: в каністри із полімерного матеріалу ємністю 5,1 л та 4,65 л за допомогою насосу та шлангів розливали сировину (миючі гелі для прання), після чого наклеювали на каністри поліграфічну продукцію (етикетки) із незаконно зображеними на них торговельними марками «Persil» та «Tide», закривали спеціальними кришками та за допомогою спеціального обладнання упаковували зверху стрейч плівкою, таким чином готуючи їх до продажу. Підготовлену у такий спосіб до збуту незаконно виготовлену пральну продукцію під торговельними марками «Persil» та «Tide» ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_5 та ОСОБА_10 зберігали за місцем її виготовлення, або перевозили в спеціально орендоване для цього приміщення, розташовані за адресами: АДРЕСА_2 та АДРЕСА_3 .

З метою пропонування для продажу та власне продажу, виготовлені пральні засоби під торговельними марками «Persil» та «Tide» ОСОБА_8 на автомобілі VOLKSWAGEN д.н.з. НОМЕР_4 , ОСОБА_9 на автомобілях VOLKSWAGENLTд.н.з. НОМЕР_5 , VOLKSWAGENLT35 д.н.з НОМЕР_6 і PEUGEOTBOXERд.н.з НОМЕР_7 та ОСОБА_5 на автомобілі RENAULTTRAFIC, д.н.з. НОМЕР_8 , перевозили до місць безпосереднього збуту.

Крім цього, ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та ОСОБА_5 незаконно виготовлені пральні засоби під торговельними марками «Persil» та «Tide» надсилали покупцям на території України, користуючись логістичними послугами, які надають компанії «Нова пошта», «Укрпошта», «Делівері», та отримували оплату за товар як готівкою, так і в безготівковій формі на карткові рахунки, відкриті в АТ КБ «Приватбанк».

Також, для реалізації на території України пральної продукції під незаконно використаними торговельними марками «Persil» та «Tide» ОСОБА_8 та ОСОБА_9 залучили осіб, які не були обізнані із злочинними намірами групи, а саме: ОСОБА_11 ІНФОРМАЦІЯ_5 , ОСОБА_12 ІНФОРМАЦІЯ_6 , ОСОБА_13 ІНФОРМАЦІЯ_7 , ОСОБА_14 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , ОСОБА_15 ІНФОРМАЦІЯ_9 , ОСОБА_16 ІНФОРМАЦІЯ_10 , ОСОБА_17 ІНФОРМАЦІЯ_11 , ОСОБА_18 , ІНФОРМАЦІЯ_12 , ОСОБА_19 , ІНФОРМАЦІЯ_13 , які підшуковували покупців, домовлялися з ними про продаж пральних засобів під торговельними марками «Persil» та «Tide», передавали покупцям їх ТОВ«Нова пошта» та розвозили безпосередньо на власних та/чи орендованих транспортних засобах, отримуючи від них грошові кошти, які в подальшому готівкою чи в безготівковій формі на карткові рахунки, відкриті в АТ КБ «Приватбанк», передавали ОСОБА_8 чи ОСОБА_9 .

Зустрічі з покупцями та безпосередній продаж засобів під торговельними марками «Persil» та «Tide», як правило, відбувалися на вулицях чи у громадських місцях населених пунктів України і Черкаської області зокрема.

Граничну мінімальну ціну, за якою організована група продавала засоби для прання складала: під торговельною маркою «Persil» 145-165 грн за одиницю товару, під торговельною маркою «Tide»- 200-220грн. за одиницю товару. Ціну на пральні засоби визначав ОСОБА_8 .

Грошові кошти від незаконної реалізації засобів для прання під торговельними марками «Persil» та «Tide» від покупців під час безпосереднього продажу отримувалися готівкою, як членами групи так і реалізаторами, в залежності від того хто здійснював продаж, а в разі реалізації такої продукції шляхом пересилання з використанням логістичних послуг - шляхом переказів на карткові рахунки продавців, відкриті в АТ КБ «Приватбанк». В подальшому грошові кошти від незаконної реалізації засобів для прання під торговельними марками «Persil» та «Tide» реалізаторами та членами групи передавалися ОСОБА_8 готівкою чи в безготівковій формі, шляхом перерахування коштів на його розрахунковий рахунок відкритий в АТ КБ «Приватбанк».

Прибуток між членами групи розподілявся або безпосередньо ОСОБА_8 , який надавав учасникам групи їхні частки від продажу незаконно виготовленої продукції, або самі члени групи отримували прибуток, шляхом продажу отриманої від ОСОБА_8 продукції із націнкою від мінімально визначеної ОСОБА_8 вартості, у такий спосіб залишаючи собі вказану націнку, як прибуток.

Ініціатор клопотання вказує, що у ході досудового розслідування не встановлено загальної кількості пральних засобів під торговельними марками «Persil» та «Tide», яку організована та керована ОСОБА_8 група за вищевказаних обставин незаконного виготовила і продала, як і не встановлено загального розміру доходу (прибутку), одержаного організованою групою за період її діяльності, а також відсоток та розмір доходу (прибутку), одержаного безпосередньо ОСОБА_9 , ОСОБА_5 та ОСОБА_10 .

Зв`язок між членами організованої групи підтримувався за допомогою мобільного зв`язку, тобто кожен член організованої ОСОБА_8 групи мав особистий мобільний телефон та SIM-картку з відповідним абонентським номером, відомим кожному із учасників групи. За допомогою такого зв`язку ОСОБА_8 координував дії групи у цілому та кожного учасника окремо.

Зустрічі членів організованої групи відбувалися зазвичай в місці незаконного виготовлення пральних засобів під торговельними марками «Persil» та «Tide», що за адресою: АДРЕСА_4 .

Кожен із співучасників достовірно знав свою роль та функції, спрямовані на виконання єдиного для всіх плану злочинної діяльності, усвідомлював незаконність своїх дій та дій інших співучасників, бажав настання злочинних наслідків та своїми діями сприяв їх настанню, тобто діяв з прямим умислом.

Так, згідно з розробленим ОСОБА_8 планом вчинення злочинів, в якості місця для безпосереднього виготовлення пральних засобів із незаконно зображеними на них торговельними марками «Persil» та «Tide» та їхнього зберігання з метою пропонування для продажу та подальшого продажу, в невстановлений в ході досудового розслідування час, надав гаражне приміщення, розташоване за місцем його проживання за адресою: АДРЕСА_4 , яке на праві власності належить ОСОБА_20 (мати ОСОБА_8 ), в якому фактично був облаштований цех, де зберігалася сировина - гелі для прання, пакувальна та поліграфічна продукція етикетки із незаконно нанесеними на них зображеннями торговельних марок «Persil» та «Tide», інші речі і предмети, необхідні для незаконного виготовлення пральних засобів із незаконно зображеними на них торговельними марками «Persil» та «Tide», встановлено обладнання для фасування, пакування та маркування такої продукції, і в якому зберігалася з метою подальшого продажу незаконно виготовлена продукція.

Крім цього, ОСОБА_8 разом з ОСОБА_9 , згідно з розробленим планом вчинення злочинів, в невстановлений в ході досудового розслідування час, але не пізніше 11.02.2020, орендували складські приміщення, розташовані за адресою: АДРЕСА_2 , які на праві власності належать ОСОБА_21 , а також, в невстановлений в ході досудового розслідування час, ОСОБА_8 надав складське приміщення, розташоване за адресою: АДРЕСА_3 , належне його батькові ОСОБА_22 , де також зберігалася пакувальна та поліграфічна продукція (етикетки) і сировина (миюча основа) для незаконного виготовлення пральних засобів, а також готові до продажу пральні засоби із незаконно зображеними на них торговельними марками «Persil» та «Tide».

Для організації стабільної, безперервної і прибуткової злочинної діяльності створеної ним групи, ОСОБА_8 знайшов суб`єктів підприємницької діяльності, у яких придбавав сировину, пакувальну та поліграфічну продукцію, які використовувалися для виготовлення пральних засобів з незаконно нанесеними на них торговельними марками Persil та Tide.

Так, з метою придбання сировини для незаконного виготовлення пральних засобів під торговельними марками «Persil» та «Tide», ОСОБА_8 уклав ряд договорів на придбання засобів мийних для прання рідких торгової марки «Brilias», а саме:

-02.01.2020 між ТОВ «Легіон Хімгруп» як Постачальником та фізичною особою ОСОБА_8 як Покупцем укладений договір поставки № 02012020;

-02.01.2020 між ТОВ «Легіон Хімгруп» як Постачальником та фізичною особою-підприємцем ОСОБА_8 як Покупцем, укладений договір поставки № 02012020;

-21.12.2019 між фізичною особою ОСОБА_23 як Продавцем та фізичною особою ОСОБА_8 як Покупцем, укладений договір купівлі-продажу № 21/12. У свою чергу, попередньо 27.11.2019 між фізичною особою ОСОБА_23 як Покупцем та ТОВ «Легіон Хімгруп» як Постачальником укладений договір поставки засобів мийних для прання рідких №11/19.

Відповідно до зазначених вище договорів, у період часу з 01.01.2020 до 03.10.2020, ТОВ«Легіон Хімгруп» на підставі видаткових накладних відпустив ОСОБА_8 засоби мийні для прання рідкі торгової марки «Brilias», а саме: гель для прання Universal 42550 кг, гель для прання Universal подвійна сила 23 250 кг, гель для прання COLOR 35250кг, гель для прання White 5400кг, гель для прання Black 1950кг, які були відвантажені ОСОБА_8 відповідно до товарно-транспортних накладних та за які останній шляхом безготівкового перерахування коштів на розрахунковий рахунок ТОВ «Легіон Хімгруп» сплатив кошти в сумі 74 850,00 грн. та на рахунок фізичної особи ОСОБА_23 сплатив кошти в сумі 986240,00 грн., а всього за вказаний період сплатив кошти в загальній сумі 1061090,00 грн. (без ПДВ).

З метою придбання упакувань, виготовлених із полімерного матеріалу (каністри та кришки), для розфасування незаконно виготовленої пральної продукції з незаконним використанням торговельних марок « ІНФОРМАЦІЯ_14 » та «Tide», ОСОБА_8 , як фізична особа, в невстановлений досудовим розслідуванням час, уклав усний договір з фізичною особою-підприємцем ОСОБА_24 ( АДРЕСА_5 , інд. код НОМЕР_9 ) на виготовлення та придбання упакувань, виготовлених із полімерного матеріалу, а саме: каністр пластикових ємністю 5,6л та ємністю 4,32 л із прозорого матеріалу і в білому кольорі та кришок до них різних кольорів.

На підставі усної домовленості між ними ФОП ОСОБА_24 протягом 2020 року виготовив та відвантажив ОСОБА_8 близько 6000 каністр ємністю 5,6 л, вартістю 13, 35грн. за штуку, та близько 2000 каністр ємністю 4,32 л., вартістю 17 грн. за штуку, за які ОСОБА_8 розрахувався з ФОП ОСОБА_24 готівкою, однак точну кількість придбаних ОСОБА_8 каністр і кришок до них, а так само і суму сплачених ним коштів встановити в ході проведення досудового розслідування не вдалося.

Також, ОСОБА_8 у невстановлений в ході досудового розслідування час та у невстановленому в ході досудового розслідування місці придбавав поліграфічну продукцію (етикетки) із незаконно нанесеними знаками для товарів і послуг «Persil» і «Tide», які в подальшому використовувалися членами групи для наклеювання на упаковки з незаконно виготовленими пральними засобами під торговельними марками «Persil» і «Tide».

Крім того, ОСОБА_8 , в невстановлені досудовим розслідуванням час та місці, діючи як організатор та керівник організованої групи, умисно придбав обладнання для незаконного виготовлення пральної продукції під торговельними марками «Persil» і «Tide», що забезпечує масове виробництво таких товарів, а саме: термо-усадочний механізм модель ЕКН455 серійний номер: Н 1512030551, насосну станцію, дозуючий шланг та пристрій для розмотування бабіни, а також стрейч плівку.

Зазначене обладнання за вказівкою ОСОБА_8 інші учасники організованої групи, яка діяла під його керівництвом, розмістили та налаштували в наданому ним гаражному приміщенні за місцем його фактичного проживання в будинку АДРЕСА_4 , створивши таким чином технічну можливість незаконного виготовлення пральних засобів з незаконним використанням для їх маркування торговельних марок «Persil» і «Tide».

У клопотанні також зазначено, що у процесі незаконного виготовлення пральної продукції під торговельними марками «Persil» і «Tide», ОСОБА_8 організовував і забезпечував систематичне постачання сировини (гелів для прання), пакувальної (каністри, кришки стрейч плівку та інше) та поліграфічної продукції етикеток із незаконно нанесеними на них торговельними марками «Persil» і «Tide», інших речей та предметів, необхідних для незаконного виготовлення пральних засобів під торговельними марками «Persil» і «Tide».

Для перевезення сировини, пакувального матеріалу та поліграфічної продукції від місць закупки до складських приміщень та гаража, де здійснювалося незаконне виготовлення продукції під торговельними марками «Persil» і «Tide», та з метою доставки готової продукції, незаконно маркованої знаками для товарів і послуг «Persil» і «Tide» до місць безпосереднього зберігання, ОСОБА_8 використовував в інтересах злочинної групи автомобіль VOLKSWAGEN д.н.з. НОМЕР_4 , який на праві власності належить його кумі ОСОБА_25 , і яким він особисто постійно користувався на підставі доручення.

Крім цього, ОСОБА_9 з тією ж метою і намірами надав власні автомобілі VOLKSWAGENLTд.н.з. НОМЕР_5 і VOLKSWAGENLT35 д.н.з НОМЕР_6 , а також автомобіль PEUGEOTBOXERд.н.з НОМЕР_7 , який на праві власності належить ОСОБА_26 , яким він особисто постійно користувався, а ОСОБА_5 - власний автомобіль RENAULTTRAFIC, д.н.з. НОМЕР_8 .

Згідно з розробленим ОСОБА_8 планом вчинення злочинів, доведеним до відома учасників організованої групи ОСОБА_9 , ОСОБА_5 та ОСОБА_10 та ними схваленим, який передбачав розподіл функцій кожного її учасника, спрямованих на досягнення цього плану, ОСОБА_8 замовляв у зазначених вище суб`єктів підприємницької діяльності сировину та пакувальну продукцію, яку особисто на автомобілі VOLKSWAGEN д.н.з. НОМЕР_4 , або за його вказівкою ОСОБА_9 на автомобілі VOLKSWAGENLTд.н.з. НОМЕР_5 протягом січня 2020року 3 жовтня 2020 року, точніших дати та часу у ході досудового розслідування не встановлено, перевозили до місця її зберігання та фактичного виготовлення пральних засобів з незаконно нанесеними на них торговельними марками «Persil» і «Tide», а саме: до гаражного приміщення, розташованого за адресою: АДРЕСА_4 , де разом з ОСОБА_5 та/чи ОСОБА_10 здійснювали її розвантаження.

У подальшому, в період часу з кінця 2019 року по 03.10.2020, більш точних дати та часу досудовим розслідуванням не встановлено, із придбаної сировини, пакувальної та поліграфічної продукції ОСОБА_5 та ОСОБА_10 за вказівкою ОСОБА_8 та на виконання єдиного для всіх плану вчинення злочинів, розробленого організатором групи, виготовляли пральні засоби, незаконно використовуючи при цьому для їх маркування торговельні марки «Persil» і «Tide», а саме: із бочок ємністю 150 л, придбаних у ТОВ «Легіон Хімгруп», за допомогою насосу та шлангів розливали (фасували) засоби мийні для прання рідкі торгової марки «Brilias» в каністри, із зазначеною на упаковках ємністю 5,1 л та 4,65 л, закривали каністру кришкою відповідного кольору, після чого на кожну каністру з двох боків наклеювали етикетки з незаконно нанесеними зображеннями торговельних марок «Persil» чи «Tide», після чого, за допомогою спеціального обладнання, огортали каністру з миючим засобом стрейч плівкою, готуючи у такий спосіб продукцію для продажу.

Надалі, з метою пропонування для продажу і безпосереднього продажу виготовленої у такий спосіб пральних засобів з незаконним використанням найменувань торговельних марок «Persil» і «Tide», ОСОБА_8 особисто, а також ОСОБА_9 та ОСОБА_5 за вказівкою останнього, підшукували покупців для реалізації незаконно виготовленої фальсифікованої продукції, домовлялися з ними про продаж, а також ОСОБА_8 на автомобілі VOLKSWAGEN д.н.з. НОМЕР_4 , ОСОБА_9 на автомобілі VOLKSWAGENLTд.н.з. НОМЕР_5 , а ОСОБА_5 на автомобілі RENAULTTRAFIC, д.н.з. НОМЕР_8 , безпосередньо доставляли незаконно виготовлені пральні засоби під торговельними марками «Persil» і «Tide» покупцям чи надсилали їх, користуючись логістичними послугами компаній «Нова пошта», «Укрпошта», «Делівері» та отримували оплату за товар як готівкою, так і в безготівковій формі шляхом перерахування покупцями коштів на їхні карткові рахунки, відкриті в АТ КБ «Приватбанк».

Для реалізації на території України незаконно виготовлених пральних засобів під торговельними марками «Persil» і «Tide» ОСОБА_8 та ОСОБА_9 залучили осіб, які не були обізнані із злочинними намірами групи, а саме: ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , які, фактично виконуючи функції реалізаторів, підшукували покупців, домовлялися з ними про продаж таких пральних засобів під виглядом виготовлених офіційними виробниками, для чого слугувало незаконне нанесення на етикетки продукції зображень торговельних марок «Persil» і «Tide», і безпосередньо продавали з рук у руки чи передавали їх покупцям каналами ТОВ«Нова пошта», або розвозили безпосередньо на власних та/чи орендованих транспортних засобах зазначені пральні засоби, отримуючи від покупців грошові кошти, які в подальшому готівкою чи в безготівковій формі, шляхом перерахування коштів на карткові рахунки в АТ КБ «Приватбанк», передавали ОСОБА_8 чи ОСОБА_9 .

Зустрічі з покупцями та безпосередній продаж пральних засобів під торговельними марками «Persil» і «Tide», як правило, відбувались на вулицях та громадських місцях в населених пунктах України і на території Черкаської області зокрема.

Крім того, для реалізації пральних засобів під торговельними марками «Persil» і «Tide» по території України членами групи використовувалися логістичні послуги компаній «Нова пошта», «Укрпошта», «Делівері».

Грошові кошти за продаж незаконно виготовлених пральних засобів під торговельними марками «Persil» і «Tide» ОСОБА_8 спільно із іншими членами організованої групи отримували різними сумами, по мірі розрахунку замовників («покупців») за отриманий товар, при безпосередніх зустрічах чи за відправлений накладним платежем вантаж, в разі користування логістичними послугами компаній «Нова пошта», «Укрпошта», «Делівері».

Дохід, одержаний від збуту незаконно виготовлених пральних засобів під торговельними марками «Persil» і «Tide», ОСОБА_9 і ОСОБА_5 передавали ОСОБА_8 , який розподіляв його між членами групи у невстановлених досудовим слідством частках.

Злочинні дії організованої ОСОБА_8 групи у складі ОСОБА_9 , ОСОБА_5 та ОСОБА_10 припинені 03.10.2020, шляхом проведення обшуків за місцем проживання учасників групи, місцем виготовлення та зберігання продукції з незаконно нанесеними знаками для товарів і послуг «Persil» і «Tide».

Так, за описаними вище обставинами організована ОСОБА_8 група у складі ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та ОСОБА_5 , умисно, з корисливих спонукань, порушуючи регламентований порядок здійснення господарської діяльності та відносин, які передбачені ст.ст.424, 426, 427, 495 Цивільного кодексу України та Законом України «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг», якими встановлено виключне право власника користуватися і розпоряджатися за своїм розсудом зареєстрованим у встановленому порядку знаком для товарів і послуг, забороняти іншим особам використовувати знак без його дозволу, в період часу з кінця 2019 року до 3.10.2020, більш точний час в ході досудового розслідування встановити не вдалося, незаконно використовувала для маркування виготовленої ними продукції для прання знаки для товарів і послуг «Tide», виключне право на використання яких за свідоцтвами України № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 належить компанії The Procter & Gamble Company, чим заподіяла зазначеній юридичній особі значних збитків та знак для товарів і послуг «Persil», виключне право на використання якого за свідоцтвом України № НОМЕР_1 , належить компанії Henkel AG&Co KGaA, чим заподіяла зазначеній юридичній особі збитків у великому розмірі та в ході проведення досудового розслідування було задокументовано протиправну діяльність організованої ОСОБА_8 групи у складі ОСОБА_9 , ОСОБА_5 та ОСОБА_10 за наступних обставин.

Зокрема, залучений до проведення контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки як покупець ОСОБА_27 02.07.2020, близько 18.42 години, в ході телефонної розмови з ОСОБА_11 за номером НОМЕР_10 замовив одну каністру прального гелю під торговельною маркою «Tide» та одну каністру прального гелю під торговою маркою «Persil», які ОСОБА_28 цього ж дня, близько 18.46години, неподалік перехрестя вул. Перемоги та вул. Мічуріна в м. Сміла з автомобіля Volkswagen LT35 д.н.з. НОМЕР_11 продав ОСОБА_27 за 200 грн. та 180 грн. відповідно і які останній в подальшому цього ж дня добровільно видав працівникам поліції.

Залучений до проведення контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки як покупець ОСОБА_29 05.07.2020, близько 10.58 години, в ході телефонної розмови з ОСОБА_12 за номером НОМЕР_12 замовив дві каністри прального гелю під торговельною маркою «Tide», які цього ж дня, близько 13 години біля буд. АДРЕСА_6 , з автомобіля PEUGEOT д.н.з. НОМЕР_7 були продані ОСОБА_9 . ОСОБА_29 за 440 грн. і які останній цього ж дня добровільно видав працівникам поліції.

Також, залучений до проведення контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки як покупець ОСОБА_29 06.07.2020, близько 13.41 години, біля магазину «Фуршет», що в м. Сміла, з автомобіля «Славута» придбав у ОСОБА_13 три каністри прального гелю під торговою маркою «Persil», сплативши 450 грн., які цього ж дня добровільно видав працівникам поліції.

Залучений допроведення контролюза вчиненнямзлочину уформі контрольованоїзакупки якпокупець ОСОБА_30 07.07.2020близько 14.45години біляприміщення Черкаськогообласного психоневрологічногодиспансеру,що повул.Кавказькій вм.Черкаси,з автомобіляRENAULTTRAFIC,д.н.з. НОМЕР_8 за 190грн.придбав у ОСОБА_5 одну каністру прального гелю під торговою маркою «Tide» та за 150 грн. одну каністру прального гелю під торговою маркою «Persil», які цього ж дня добровільно видав працівникам поліції.

Залучений до проведення контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки як покупець ОСОБА_31 , ІНФОРМАЦІЯ_15 , в період часу з 14.58 години до 15.29 години, біля складського приміщення, що по АДРЕСА_7 , придбав у ОСОБА_18 за приблизну суму в 165 грн., більш точної суми не встановлено, одну каністру прального гелю під торговою маркою «Persil», яку цього ж дня добровільно видав працівникам поліції.

Залучений до проведення контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки як покупець ОСОБА_30 08.07.2020, у період часу з 10.00 години до 10.15 години, в ході телефонної розмови з ОСОБА_15 та ОСОБА_16 за номером НОМЕР_13 замовив одну каністру прального гелю під торговою маркою «Tide» та одну каністру прального гелю під торговою маркою «Persil», які ОСОБА_16 (дружина ОСОБА_15 ) 18.08.2020 через відділення №1 ТОВ «Нова пошта» в смт.Покровське Дніпропетровської області відправила ОСОБА_32 та який 10.07.2020 в період часу з 09.53 години до 09.58 години у відділенні №9 ТОВ «Нова пошта» в м.Черкаси отримав зазначену пральну продукцію, сплативши 250 грн. та 200 грн. відповідно, і які цього ж дня добровільно видав працівникам поліції.

Залучена до проведення контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки як покупець ОСОБА_33 14.07.2020, в період часу з 18.19 години до 18.23 години, в ході телефонної розмови з ОСОБА_8 за номером НОМЕР_14 замовила дві каністри прального гелю під торговою маркою «Tide», які ОСОБА_8 15.07.2020 через відділення №5 в м.Сміла ТОВ«Нова пошта» відправив ОСОБА_34 . Остання 16.07.2020, в період часу з 16.09години до 16.21години, у відділенні №15 м.Черкаси ТОВ «Нова пошта» отримала зазначену пральну продукцію, сплативши 440 грн., яку цього ж дня добровільно видала працівникам поліції.

Залучений до проведення контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки як покупець ОСОБА_27 16.07.2020 в період часу з 18.33 години до 18.34 години, в ході телефонної розмови з ОСОБА_9 за номером НОМЕР_15 замовив одну каністру прального гелю під торговою маркою «Tide» і одну каністру прального гелю під торговою маркою «Persil» та цього ж дня в період часу з 19.48години до 20.06 години на території складського приміщення, що по АДРЕСА_2 , ОСОБА_9 продав ОСОБА_27 одну каністру прального гелю під торговою маркою «Tide» за 220грн. та одну каністру прального гелю під торговою маркою «Persil» за 200 грн., які останній цього ж дня добровільно видав працівникам поліції

Залучена до проведення контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки як покупець ОСОБА_33 29.07.2020, в період часу з 17.45 години до 17.48 години, в ході телефонної розмови з ОСОБА_8 за номером НОМЕР_14 замовила дві каністри прального гелю під торговою маркою « ІНФОРМАЦІЯ_16 » та одну каністру прального гелю під торговою маркою «Persil», які ОСОБА_8 передав 31.07.2020 через ОСОБА_5 , який цього дня, близько 19 години, на автостоянці біля ТРЦ «Любава», що за адресою: м. Черкаси, бул. Шевченка, 208/1, з автомобіля RENAULTTRAFIC, д.н.з. НОМЕР_8 , продав ОСОБА_35 дві каністри прального гелю під торговою маркою «Tide» за 440 грн. і одну каністру прального гелю під торговою маркою «Persil» за 180грн. та які остання цього ж дня добровільно видала працівникам поліції.

Залучений до проведення контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки як покупець ОСОБА_27 03.08.2020, в період часу з 15.36 години до 15.37 години, у телефонній розмові з ОСОБА_9 за номером НОМЕР_15 замовив одну каністру прального гелю під торговою маркою «Tide» та цього ж дня, близько 15.41 години, біля станції технічного обслуговування автомобілів «Дизель-Сервіс», що по вул. Ржевська, 9 в м. Сміла, ОСОБА_9 продав ОСОБА_27 одну каністру прального гелю під торговою маркою «Tide», за приблизну суму в 220грн., яку останній цього ж дня добровільно видав працівникам поліції.

Залучений до проведення контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки як покупець ОСОБА_30 19.08.2020 в період часу з 12.09 години до 12.11 години, в ході телефонної розмови з ОСОБА_14 за номером НОМЕР_16 замовив дві каністри прального гелю під торговою маркою «Tide», які цього ж дня, близько 16.23 години, біля буд. АДРЕСА_8 ОСОБА_14 за 440 грн продав ОСОБА_32 , а той у свою чергу цього ж дня добровільно видав їх працівникам поліції.

Залучений до проведення контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки як покупець ОСОБА_30 17.08.2020, в період часу з 17.52 години до 17.55 години, в ході телефонної розмови з ОСОБА_15 за номером НОМЕР_13 замовив одну каністру прального гелю під торговою маркою «Tide» та одну каністру прального гелю під торговою маркою «Persil», які ОСОБА_16 (дружина ОСОБА_15 ) 18.08.2020 через відділення №1 в с. Іркліїв ТОВ«Нова пошта» відправила ОСОБА_36 . У свою чергу останній 20.08.2020, в період часу з 11.30години до 12.02години у відділенні №9 м. Черкаси ТОВ «Нова пошта» отримав зазначену пральну продукцію, сплативши 450 грн. і які цього ж дня добровільно видав працівникам поліції.

Залучений до проведення контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки як покупець ОСОБА_30 20.08.2020, в період часу з 12.12 години до 12.15 години, в ході телефонної розмови з ОСОБА_5 за номером НОМЕР_17 замовив одну каністру прального гелю під торговою маркою «Tide» і одну каністру прального гелю під торговою маркою «Persil» та які 25.08.2020 близько 16.38 години, біля приміщення Черкаського обласного психоневрологічного диспансеру, що по вул.Кавказькій в м. Черкаси, ОСОБА_5 продав ОСОБА_32 за 330грн. та які останній цього ж дня добровільно видав працівникам поліції.

Залучений до проведення контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки як покупець ОСОБА_30 20.08.2020, в період часу з 17.02 години до 17.07 години, в ході телефонної розмови з ОСОБА_16 за номером НОМЕР_18 замовив одну каністру прального гелю під торговою маркою «Tide» і одну каністру прального гелю під торговою маркою «Persil», які остання 21.08.2020 близько 12.26 год. через відділення №2 в м. Приморськ Запорізької області ТОВ«Нова пошта» відправила ОСОБА_32 , а він, у свою чергу, 25.08.2020, в період часу з 16.57години до 17.08 години у відділенні №9 м. Черкаси ТОВ «Нова пошта» отримав зазначену пральну продукцію, сплативши 450 грн. і цього ж дня добровільно видав її працівникам поліції.

Залучений до проведення контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки як покупець ОСОБА_30 21.08.2020, близько 18.48 години, біля приміщення Черкаського обласного психоневрологічного диспансеру, що по вул. Кавказькій в м. Черкаси, з автомобіля Mersedes-Bens Sprinter, д.н.з. НОМЕР_19 у ОСОБА_37 придбав за приблизну суму в 220 грн. одну каністру прального гелю під торговою маркою «Tide» та за приблизну суму в 180 грн. одну каністру прального гелю під торговою маркою «Persil», які цього ж дня добровільно видав працівникам поліції.

Залучений до проведення контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки як покупець ОСОБА_29 21.08.2020, в період часу з 17.06 години до 17.07 години, в ході телефонної розмови з ОСОБА_12 за номером НОМЕР_12 замовив одну каністру прального гелю під торговою маркою «Tide», яку цього ж дня, близько 17.11 години, біля буд. № 3 по вул. П. Орлика в м.Сміла з автомобіля PEUGEOT д.н.з. НОМЕР_7 ОСОБА_12 за приблизну суму в 220 грн., більш точної суми не встановлено, продав ОСОБА_29 , а останній придбану каністру цього ж дня добровільно видав працівникам поліції.

Залучений до проведення контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки як покупець ОСОБА_27 21.08.2020 в період часу з 14.50 години до 14.52 години, в ході телефонної розмови з ОСОБА_11 за номером НОМЕР_10 замовив дві каністри прального гелю під торговою маркою «Tide», які ОСОБА_28 цього ж дня, близько 16.24 години біля буд. АДРЕСА_9 з автомобіля Volkswagen LT35 д.н.з. НОМЕР_11 , продав ОСОБА_27 за 440 грн, а той у свою чергу цього ж дня добровільно видав їх працівникам поліції.

Залучений до проведення контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки як покупець ОСОБА_27 21.08.2020, в період часу з 15.31 години до 15.32 години, в ході телефонної розмови з ОСОБА_17 за номером НОМЕР_20 , замовив одну каністру прального гелю під торговою маркою «Tide» та одну каністру прального гелю під торговою маркою «Persil», які ОСОБА_17 24.08.2020 в 10 год. 50 хв. через відділення №4 в м. Сміла ТОВ «Нова пошта» відправив ОСОБА_27 , а той, 26.08.2020, в період часу з 13.34 години до 13.39 години, у відділенні №2 м.Золотоноша ТОВ «Нова пошта» отримав зазначену пральну продукцію, сплативши 380 грн, і цього ж дня добровільно видав її працівникам поліції.

Залучений до проведення контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки як покупець ОСОБА_31 , 26.08.2020, в період часу з 20.32 години до 20.43 години, біля складського приміщення, що по АДРЕСА_7 , придбав у ОСОБА_18 за 165грн. одну каністру прального гелю під торговою маркою «Tide» та за 145 грн. одну каністру прального гелю під торговою маркою «Persil», які ОСОБА_38 цього ж дня добровільно видав працівникам поліції.

Залучений до проведення контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки як покупець ОСОБА_30 29.08.2020, в період часу з 13.20 години до 13.21 години, в ході телефонної розмови з ОСОБА_14 за номером НОМЕР_16 замовив дві каністри прального гелю під торговою маркою «Tide», які цього ж дня, близько 17.35 години, біля буд. АДРЕСА_8 ОСОБА_39 (співмешканка ОСОБА_14 ) за 440 грн продала ОСОБА_32 , а останній у свою чергу цього ж дня добровільно видав їх працівникам поліції.

Залучений допроведення контролюза вчиненнямзлочину уформі контрольованоїзакупки якпокупець ОСОБА_30 29.08.2020,в періодчасу з17.44години до17.45години,в ходітелефонної розмовиіз ОСОБА_40 за номером НОМЕР_21 замовив одну каністру прального гелю під торговою маркою «Tide» та одну каністру прального гелю під торговою маркою «Persil», які цього ж дня, близько 18.05 години, біля буд. АДРЕСА_10 ОСОБА_41 за приблизну суму в 400 грн. продав ОСОБА_32 , а останній цього ж дня добровільно видав її працівникам поліції.

Залучений до проведення контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки як покупець ОСОБА_30 29.08.2020, в період часу з 13.45 години до 13.46 години, в ході телефонної розмови з ОСОБА_16 за номером НОМЕР_18 замовив одну каністру прального гелю під торговою маркою «Tide» і одну каністру прального гелю під торговою маркою «Persil», які остання 31.08.2020, близько 11.03 години на парковці біля магазину «Бонжур», що по вул. Гоголя в м.Черкаси, з автомобіля Volkswagen LT35 д.н.з. НОМЕР_6 , продала за 250 грн. кожну та які ОСОБА_30 цього ж дня добровільно видав працівникам поліції.

Крім того, 03.10.2020, на підставі ухвал слідчих суддів проведено обшуки:

- за місцемпроживання ОСОБА_8 в домоволодінні,що заадресою: АДРЕСА_4 ,де вгаражному приміщеннібезпосередньо підчас процесувиготовлення пральнихгелів звикористанням обладнання,що забезпечуєвиробництво такихтоварів,викритий членорганізованої ОСОБА_8 групи - ОСОБА_10 та виявленомісце длянезаконного виготовленняпральних гелівз використаннямобладнання,що забезпечуємасове виробництвотакої продукції.Крім цього,серед іншогобуло виявленота вилучено:пластикові каністрибілого кольорузаповнені пральнимгелем,на якихзазначена місткість 4,65л зетикеткою «Tide»в кількості81одиниця;пластикові каністризаповнені гелемдля пранняна якихзазначено місткість5,1л зетикеткою «Persil»в кількості 269одиниць,тара длярозфасування приблизноюємкістю 5л білогокольору -655шт.;термо-усадочниймеханізм модельЕКН455серійний номер:Н 1512030551,насосна станція-1шт.,дозуючий шланг-1шт.,пристрій длярозмотування бобін,етикетки «Persil»-5коробок;бобіни зетикетками «Tide»-2шт.;коробка зетикетками «Tide»; бочки ємністю 150 л з гелем для прання - 22 шт., та інші предмети та документи, які свідчать про злочинну діяльність;

- у складському приміщенні, розташованому за адресою: АДРЕСА_2 , що використовувалось для зберігання незаконно виготовленої пральної продукції, з-з-поміж іншого було виявлено та вилучено: пластикові каністри білого кольору заповнені пральним гелем на яких зазначено місткість 4,65 л з етикеткою «Tide» в кількості 7 одиниць та пластикові каністри заповнені гелем для прання, на яких зазначено місткість 5,1 л з етикеткою «Persil» в кількості 5 одиниць;

- в автомобілі «WV LT 35» д.н.з. НОМЕР_22 , який належить ОСОБА_9 , що використовувався для транспортування незаконно виготовленої транспортної продукції від місця її виготовлення до покупців, з-з-поміж іншого було виявлено та вилучено: пластикові каністри білого кольору заповнені пральним гелем на яких зазначена місткість 4,65 л з етикеткою «Tide» в кількості 11одиниць;

- в автомобілі Peugeot Boxer д.н.з. НОМЕР_23 , що використовувався ОСОБА_12 , з-з-поміж іншого було виявлено та вилучено: пластикові каністри білого кольору заповнені пральним гелем на яких зазначено місткість 4,65 л з етикеткою «Tide» в кількості 12 одиниць;

- в складському приміщенні, розташованому за адресою: АДРЕСА_3 , що використовувалось для зберігання сировини, пакувальної та поліграфічної продукції для незаконно виготовленої пральної продукції, з-поміж іншого було виявлено та вилучено: пластикові каністри приблизною місткістю 5 111шт., коробки з наклейками «Persil» - 3 шт.

08.10.2020 під час проведення обшуку в належному ОСОБА_5 автомобілі VolkswagenTRAFIC, д.н.з. НОМЕР_8 , який використовувався для транспортування незаконно виготовленої транспортної продукції від місця її виготовлення до покупців, серед іншого було виявлено та вилучено пластикові каністри заповнені гелем для прання на яких зазначено місткість 5,1 л з етикеткою «Persil» в кількості 8 одиниць та наклейки (етикетки) «Persil» в кількості 6 шт.

Відповідно до висновків експертиз в сфері інтелектуальної власності, проведених по кожній пральній продукції, придбаних під час проведення контролів за вчиненням злочину та вилучених під час проведення обшуків, встановлено, що знаки для товарів і послуг за свідоцтвом України № НОМЕР_1 та позначення, що містяться на пластикових каністрах білого кольору місткістю 5,1 л з етикеткою «Persil» є схожими настільки, що їх можна сплутати та знаки для товарів і послуг за свідоцтвами України № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 та позначення, що містяться на пластикових каністрах білого кольору місткістю 4,65 л. з етикеткою «Tide», є схожими настільки, що їх можна сплутати.

Таким чином, за вищевикладених обставин, слідчий вважає, що організована ОСОБА_8 група у складі ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та ОСОБА_5 , умисно, з корисливих мотивів, порушуючи регламентований порядок здійснення господарської діяльності та відносин, які передбаченіст. ст. 424, 426, 427, 495 Цивільного кодексу України та Законом України «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг», якими встановлено виключне право власника користуватися і розпоряджатися за своїм розсудом зареєстрованим у встановленому порядку знаком для товарів і послуг, забороняти іншим особам використовувати знак без його дозволу, в період часу з кінця 2019року до 03.10.2020, більш точний час в ході проведення досудового розслідування встановити не вдалося, шляхом продажу гелів для прання, розфасованих в каністри з етикетками, що містять незаконно нанесену торговельну марку «Tide», незаконно використала знак для товарів і послуг «Tide», виключне право на використання якого за свідоцтвами України № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 , належить компанії The Procter & Gamble Company, що, відповідно до висновку експертизи в сфері інтелектуальної власності СЕ-19/124-21/1733 від 12.03.2021, заподіяло правовласнику знаку для товарів і послуг «Tide» в результаті його незаконного використання у період з 02.07.2020 по 03.10.2020 збитки в сумі 86082,78 грн, що більше ніж у 81,9 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, установлений на 01.01.2020, і є значним розміром та повторно незаконно використала знаки для товарів і послуг ««Persil», виключне право на використання якого за свідоцтвом України № НОМЕР_1 , належить компанії Henkel AG&Co KGaA, чим, відповідно до висновку експертизи в сфері інтелектуальної власності СЕ-19/124-21/1734-ІВ від 12.03.2021, заподіяла правовласнику знаку для товарів і послуг «Persil» в результаті його незаконного використання у період з 02.07.2020 по 03.10.2020 збитки в сумі 226396,82 грн., що більше ніж у 215,4 рази перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, установлений на 01.01.2020, і є великим розміром.

З урахуваннямзібраних уході досудовогорозслідування доказів,07.05.2021повідомлено пропідозру ОСОБА_5 у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.229 КК України незаконне використання знака для товарів і послуг, що завдало матеріальної шкоди у значному розмірі, вчинене організованою групою та у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 229 КК України незаконне використання знака для товарів і послуг, що завдало матеріальної шкоди у великому розмірі, вчинене повторно, організованою групою.

Як зазначено у клопотанні, обґрунтованість підозри ОСОБА_5 повністю підтверджується зібраними у кримінальному провадженні доказами:

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж №1119т/55/122/01-2020 від 16.04.2020, згідно з яким зафіксовано розмови ОСОБА_8 з ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та ОСОБА_5 з приводу придбання сировини, виготовлення та реалізації засобів для прання під торговими марками Persil та Tide;

- данимипротоколу зарезультатами проведеннянегласної слідчої(розшукової)дії увигляді зняттяінформації зтранспортних телекомунікаційнихмереж №1205т/55/122/01-2020від 23.04.2020,згідно зяким зафіксованорозмови ОСОБА_9 з ОСОБА_8 з приводупридбання сировини,виготовлення тареалізації засобівдля пранняпід торговимимарками Persilта Tide,а такожнадання ОСОБА_9 вказівок ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_19 з приводуздійснення поїздокпо різнимрегіонам Україниз метоюзбуту продукції;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж №4734т/55/122/01-2020 від 25.11.2020, згідно з яким зафіксовано розмови ОСОБА_12 з ОСОБА_8 і ОСОБА_9 з приводу реалізації засобів для прання під торговими марками Persil та Tide;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж №4745т/55/122/01-2020 від 26.11.2020, згідно з яким зафіксовано розмови ОСОБА_17 з ОСОБА_8 з приводу замовлення та реалізації засобів для прання під торговими марками Persil та Tide;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж №4746т/55/122/01-2020 від 26.11.2020, згідно з яким зафіксовано розмови ОСОБА_15 з ОСОБА_19 , ОСОБА_14 з приводу реалізації засобів для прання під торговими марками Persil та Tide;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж №3994т/55/122/01-2020 від 13.10.2020, згідно з яким зафіксовано розмови ОСОБА_16 з ОСОБА_9 з приводу реалізації засобів для прання під торговими марками Persil та Tide;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж №3995т/55/122/01-2020 від 13.10.2020, згідно з яким зафіксовано розмови ОСОБА_15 з ОСОБА_8 з приводу реалізації засобів для прання під торговими марками Persil та Tide;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж №2453т/55/122/01-2020 від 16.07.2020, згідно з яким зафіксовано розмови ОСОБА_15 з ОСОБА_9 з приводу реалізації засобів для прання під торговими марками Persil та Tide;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж №3996т/55/122/01-2020 від 13.10.2020, згідно з яким зафіксовано розмови ОСОБА_18 з ОСОБА_8 з приводу реалізації засобів для прання під торговими марками Persil та Tide;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж №2607т/55/122/01-2020 від 28.07.2020, згідно з яким зафіксовано розмови ОСОБА_18 з ОСОБА_8 з приводу реалізації засобів для прання під торговими марками Persil та Tide;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж №3997т/55/122/01-2020 від 13.10.2020, згідно з яким зафіксовано розмови ОСОБА_5 з ОСОБА_8 з приводу виготовлення та реалізації засобів для прання під торговими марками Persil та Tide;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж №4000т/55/122/01-2020 від 13.10.2020, згідно з яким зафіксовано розмови ОСОБА_42 з ОСОБА_8 з приводу замовлення сировини, яку в подальшому буде використовувати для виготовлення засобів для прання під торговими марками Persil та Tide;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж №4733т/55/122/01-2020 від 25.11.2020, згідно з яким зафіксовано розмови ОСОБА_9 з ОСОБА_8 , ОСОБА_10 з приводу виготовлення та реалізації засобів для прання під торговими марками Persil та Tide, а також з ОСОБА_12 , ОСОБА_11 , ОСОБА_16 з приводу реалізації засобів для прання;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж №4136т/55/122/01-2020 від 20.10.2020, згідно з яким зафіксовано розмови ОСОБА_10 з ОСОБА_8 та ОСОБА_5 з приводу виготовлення та реалізації засобів для прання під торговими марками Persil та Tide;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж №4028т/55/122/01-2020 від 15.10.2020, згідно з яким зафіксовано розмови ОСОБА_12 з ОСОБА_9 з приводу реалізації засобів для прання;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж №2457т/55/122/01-2020 від 16.07.2020, згідно з яким зафіксовано розмови ОСОБА_12 з ОСОБА_9 з приводу реалізації засобів для прання;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж №2376т/55/122/01-2020 від 14.07.2020, згідно з яким зафіксовано розмови ОСОБА_11 з ОСОБА_9 з приводу реалізації засобів для прання;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж №2456т/55/122/01-2020 від 16.07.2020, згідно з яким зафіксовано розмови ОСОБА_14 з ОСОБА_8 та ОСОБА_13 з приводу реалізації засобів для прання;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж №4025т/55/122/01-2020 від 15.10.2020, згідно з яким зафіксовано розмови ОСОБА_17 з ОСОБА_8 з приводу реалізації засобів для прання під торговими марками Persil та Tide, а також з ОСОБА_19 з приводу реалізації засобів для прання;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж №2375т/55/122/01-2020 від 14.07.2020, згідно з яким зафіксовано розмови ОСОБА_17 з ОСОБА_8 , ОСОБА_9 з приводу реалізації засобів для прання під торговими марками Persil та Tide, а також з ОСОБА_19 та ОСОБА_13 з приводу реалізації засобів для прання;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж №4026т/55/122/01-2020 від 15.10.2020, згідно з яким зафіксовано розмови ОСОБА_11 з ОСОБА_9 з приводу реалізації засобів для прання під торговими марками Persil та Tide, а також з ОСОБА_12 з приводу реалізації засобів для прання;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж №3998т/55/122/01-2020 від 13.10.2020, згідно з яким зафіксовано розмови ОСОБА_19 з ОСОБА_17 з приводу реалізації засобів для прання під торговими марками Persil та Tide, а також з ОСОБА_12 з приводу реалізації засобів для прання;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж №3999т/55/122/01-2020 від 13.10.2020, згідно з яким зафіксовано розмови ОСОБА_14 з ОСОБА_8 з приводу реалізації засобів для прання під торговими марками Persil та Tide;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж №4699т/55/122/01-2020 від 24.11.2020, згідно з яким зафіксовано розмови ОСОБА_5 з ОСОБА_8 , ОСОБА_10 . ОСОБА_9 з приводу виготовлення та реалізації засобів для прання під торговими марками Persil та Tide;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж №2609т/55/122/01-2020 від 28.07.2020, згідно з яким зафіксовано розмови ОСОБА_5 з ОСОБА_8 , ОСОБА_10 з приводу виготовлення та реалізації засобів для прання під торговими марками Persil та Tide;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж №4700т/55/122/01-2020 від 24.11.2020, згідно з яким зафіксовано розмови ОСОБА_13 з ОСОБА_8 з приводу реалізації засобів для прання під торговими марками Persil та Tide;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж №2608т/55/122/01-2020 від 28.07.2020, згідно з яким зафіксовано розмови ОСОБА_13 з ОСОБА_8 з приводу реалізації засобів для прання під торговими марками Persil та Tide;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж №3993т/55/122/01-2020 від 13.10.2020, згідно з яким зафіксовано розмови ОСОБА_13 з ОСОБА_8 з приводу реалізації засобів для прання під торговими марками Persil та Tide;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж №4733т/55/122/01-2020 від 25.11.2020, згідно з яким зафіксовано розмови ОСОБА_8 з ОСОБА_9 , ОСОБА_5 та ОСОБА_10 з приводу виготовлення та реалізації засобів для прання під торговими марками Persil та Tide, а також з ОСОБА_13 , ОСОБА_17 , ОСОБА_16 з приводу реалізації засобів для прання;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж №4701т/55/122/01-2020 від 24.11.2020, згідно з яким зафіксовано розмови ОСОБА_8 з ОСОБА_9 , ОСОБА_5 та ОСОБА_10 з приводу виготовлення та реалізації засобів для прання під торговими марками Persil та Tide, а також з ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_19 , ОСОБА_17 , ОСОБА_11 , ОСОБА_16 з приводу реалізації засобів для прання;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж №4239т/55/122/01-2020 від 28.10.2020, згідно з яким зафіксовано розмови ОСОБА_8 з ОСОБА_9 , ОСОБА_5 та ОСОБА_10 з приводу виготовлення та реалізації засобів для прання під торговими марками Persil та Tide, а також з ОСОБА_13 , ОСОБА_14 з приводу реалізації засобів для прання та з поставниками з приводу придбання сировини;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж №4270т/55/122/01-2020 від 29.10.2020, згідно з яким зафіксовано розмови ОСОБА_9 з ОСОБА_8 , ОСОБА_10 з приводу виготовлення та реалізації засобів для прання під торговими марками Persil та Tide, а також з ОСОБА_17 , ОСОБА_12 , ОСОБА_11 , ОСОБА_16 , ОСОБА_15 з приводу реалізації засобів для прання;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж №4271т/55/122/01-2020 від 29.10.2020, згідно з яким зафіксовано розмови ОСОБА_9 з ОСОБА_8 з приводу виготовлення та реалізації засобів для прання під торговими марками Persil та Tide, а також з ОСОБА_11 та ОСОБА_16 з приводу реалізації засобів для прання;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді спостереження за місцем №1258т/55/122/01-2020 від 27.04.2020, згідно з яким було зафіксовано як до гаражного приміщення домоволодіння, в якому мешкає ОСОБА_8 , приїхав ОСОБА_5 і де знаходився ОСОБА_10 і разом вони розвантажували коробки;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді спостереження за місцем №1809т/55/122/01-2020 від 02.06.2020, згідно з яким було зафіксовано як до гаражного приміщення домоволодіння, в якому мешкає ОСОБА_8 , приїхав ОСОБА_5 і де ОСОБА_10 , ОСОБА_17 та ОСОБА_5 та ОСОБА_11 завантажили автомобілі коробками;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки №2977т/55/122/01-2020 від 14.08.2020, згідно з яким ОСОБА_33 16.07.2020 придбала у ОСОБА_8 засіб для прання під торговою маркою Tide;

-даними протоколу про результати проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді аудіо-, відеоконтроль особи ОСОБА_8 №3062т/55/122/01-2020 від 20.08.2020, згідно з яким задокументовано на носій інформації збут 16.07.2020 та 31.07.2020 засіб для прання під торговою маркою Tide та Persil;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді спостереження за особою №3168т/55/12203-2020 від 28.08.2020, згідно з яким було зафіксовано зустріч ОСОБА_5 та ОСОБА_8 за місцем проживання останнього;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки №3061т/55/122/01-2020 від 20.08.2020, згідно з яким задокументовано на носій інформації збут 31.07.2020 засіб для прання під торговою маркою Tide;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки №2976т/55/122/01-2020 від 14.08.2020, згідно з яким ОСОБА_27 16.07.2020 придбав у ОСОБА_9 засоби для прання під торговими марками Tide та Persil;

-даними протоколу про результати проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді аудіо-, відеоконтроль особи ОСОБА_9 №3155т/55/122/01-2020 від 26.08.2020, згідно з яким задокументовано на носій інформації збут 16.07.2020 та 03.08.2020 засіб для прання під торговою маркою Tide;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді спостереження за особою №3170т/55/122/01-2020 від 28.08.2020, згідно з яким було зафіксовано зустріч між ОСОБА_9 та ОСОБА_12 та завантаження ними автомобіля із складського приміщення по АДРЕСА_2 ;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки №3151т/55/122/01/2020 від 26.08.2020, згідно з яким ОСОБА_27 03.08.2020 придбав у ОСОБА_9 засоби для прання під торговими марками Tide;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки №2939т/55/122/01-2020 від 11.08.2020, згідно з яким ОСОБА_30 07.07.2020 придбав у ОСОБА_5 засоби для прання під торговими марками Tide та Persil;

-даними протоколу про результати проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді аудіо-, відеоконтроль особи ОСОБА_5 №2936т/55/122/01-2020 від 11.08.2020, згідно з яким задокументовано на носій інформації збут 07.07.2020 засобів для прання під торговими марками Tide та Persil;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки №4055т/55/122/01-2020 від 25.08.2020, згідно з яким ОСОБА_30 25.08.2020 придбав у ОСОБА_5 засоби для прання під торговими марками Tide та Persil;

-даними протоколу про результати проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді аудіо-, відеоконтроль особи ОСОБА_5 №4132т/55/122/01-2020 від 20.10.2020, згідно з яким задокументовано на носій інформації збут 20.08.2020 засобів для прання під торговими марками Tide та Persil;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки №3260т/55/122/01-2020 від 07.09.2020,, згідно з яким ОСОБА_27 26.08.2020 придбав у ОСОБА_17 засоби для прання під торговими марками Tide та Persil;

-даними протоколу про результати проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді аудіо-, відеоконтроль особи ОСОБА_17 №4269/55/122/01-2020 від 29.10.2020, згідно з яким задокументовано на носій інформації збут 26.08.2020 засобів для прання під торговими марками Tide та Persil;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки №3250/55/122/01-2020 від 04.09.2020, згідно з яким ОСОБА_30 21.08.2020 придбав у ОСОБА_19 засоби для прання під торговими марками Tide та Persil;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки №3251/55/122/01-2020 від 04.09.2020, згідно з яким ОСОБА_30 29.08.2020 придбав у ОСОБА_19 засоби для прання під торговими марками Tide та Persil;

-даними протоколу про результати проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді аудіо-, відеоконтроль особи ОСОБА_19 №4238т/55/122,01-2020 від 28.10.2020, згідно з яким задокументовано на носій інформації збут 21.08.2020 та 29.08.2020 засобів для прання під торговими марками Tide та Persil;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки №2736т/55/122/01-2020 від 04.088.2020, згідно з яким ОСОБА_29 06.07.2020 придбав у ОСОБА_13 засоби для прання під торговою маркою Persil;

-даними протоколу про результати проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді аудіо-, відеоконтроль особи ОСОБА_13 №2737т/55/122/01-2020 від 04.08.2020, згідно з яким задокументовано на носій інформації збут 06.07.2020 засобів для прання під торговими марками Tide та Persil;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки №3262/55/122/01-2020 від 0709.2020, згідно з яким ОСОБА_30 19.08.2020 придбав у ОСОБА_14 засоби для прання під торговою маркою Tide;

-даними протоколу про результати проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді аудіо-, відеоконтроль особи ОСОБА_14 №4133/55/122/01-2020 від 20.10.2020, згідно з яким задокументовано на носій інформації збут 19.08.2020 та 29.08.2020 засобів для прання під торговими марками Tide та Persil;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки №4018т/55/122/01-2020 від 15.10.2020, згідно з яким ОСОБА_30 29.08.2020 придбав у ОСОБА_14 засоби для прання під торговими марками Tide та Persil;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки №2941т/55/122/01-2020 від 11.08.2020, згідно з яким ОСОБА_30 10.07.2020 придбав у ОСОБА_15 засоби для прання під торговими марками Tide та Persil;

-даними протоколу про результати проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді аудіо-, відеоконтроль особи ОСОБА_15 №2904т/55/122/01-2020 від 11.08.2020, згідно з яким задокументовано на носій інформації збут 10.07.2020 засобів для прання під торговими марками Tide та Persil;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки №4024т/55/122/01-2020 від 15.10.2020, згідно з яким ОСОБА_30 20.08.2020 придбав у ОСОБА_15 засоби для прання під торговими марками Tide та Persil;

-даними протоколу про результати проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді аудіо-, відеоконтроль особи ОСОБА_15 №4155т/55/122/01-2020 від 21.10.2020, згідно з яким задокументовано на носій інформації збут 20.08.2020 засобів для прання під торговими марками Tide та Persil;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки №3254т/55/122/01-2020 від 04.09.2020, згідно з яким Кудринецький 25.08.2020 придбав у ОСОБА_16 засоби для прання під торговими марками Tide та Persil;

-даними протоколу про результати проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді аудіо-, відеоконтроль особи ОСОБА_16 №4237т/55/122/01-2020 від 28.10.2020, згідно з яким задокументовано на носій інформації збут 21.08.2020 та 29.08.2020 засобів для прання під торговими марками Tide та Persil;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки №4020т/55/122/01-2020 від 15.10.2020, згідно з яким ОСОБА_30 31.08.2020 придбав у ОСОБА_16 засоби для прання під торговими марками Tide та Persil;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки №2734т/55/122/01-2020 від 04.08.2020, згідно з яким ОСОБА_29 05.07.2020 придбав у ОСОБА_43 засоби для прання під торговими марками Tide;

-даними протоколу про результати проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді аудіо-, відеоконтроль особи ОСОБА_12 №4154т/55/12201-2020 від 21.10.2020, згідно з яким задокументовано на носій інформації збут 21.08.2020 засобів для прання під торговими марками Tide та Persil;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки №4054т/55/122/01-2020 від 16.10.2020, згідно з яким ОСОБА_29 21.08.2020 придбав у ОСОБА_12 засоби для прання під торговими марками Tide та Persil;

-даними протоколу про результати проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді аудіо-, відеоконтроль особи ОСОБА_12 №2733т/55/122/01-2020 від 04.08.2020, згідно з яким задокументовано на носій інформації збут 05.07.2020 засобів для прання під торговими марками Tide;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки №2459т/55/122/01-2020 від 16.07.2020, згідно з яким ОСОБА_27 02.07.2020 придбав у ОСОБА_11 засоби для прання під торговими марками Tide та Persil;

-даними протоколу про результати проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді аудіо-, відеоконтроль особи ОСОБА_11 №2738т/55/122/01-2020 від 04.08.2020, згідно з яким задокументовано на носій інформації збут 02.07.2020 засобів для прання під торговими марками Tide та Persil;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки №4054т/55122/01-2020 від 16.10.2020, згідно з яким ОСОБА_27 21.08.2020 придбав у ОСОБА_11 засоби для прання під торговими марками Tide та Persil;

-даними протоколу про результати проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді аудіо-, відеоконтроль особи ОСОБА_11 №4268т/55/122/01-2020 від 29.10.2020, згідно з яким задокументовано на носій інформації збут 21.08.2020 засобів для прання під торговими марками Tide та Persil;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки №2938т/55/122/01-2020 від 11.08.2020, згідно з яким ОСОБА_38 09.07.2020 придбав у ОСОБА_18 засоби для прання під торговими марками Persil;

-даними протоколу про результати проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді аудіо-, відеоконтроль особи ОСОБА_18 №4236т/55/122/01-2020 від 28.10.2020, згідно з яким задокументовано на носій інформації збут 26.08.2020 засобів для прання під торговими марками Tide та Persil;

-даними протоколу за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді контролю за вчиненням злочину у формі контрольованої закупки №4022т/55/122/01-2020 від 15.10.2020, згідно з яким ОСОБА_38 26.08.2020 придбав у ОСОБА_18 засоби для прання під торговими марками Tide та Persil;

-даними протоколу про результати проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді аудіо-, відеоконтроль особи ОСОБА_18 №2942т/55/122-2020 від 11.08.2020, згідно з яким задокументовано на носій інформації збут 09.07.2020 засобів для прання під торговими марками Tide та Persil;

-даними протоколу обшуку від 03.10.2020 автомобіля Peugeot Boxer д.н.з. НОМЕР_23 , яким користується ОСОБА_12 , під час якого поміж іншого було виявлено та вилучено: пластикові каністри білого кольору, місткістю 4,65 л з етикеткою «Tide» в кількості 12 одиниць;

-даними протоколу обшуку від 03.10.2020 автомобіля ОСОБА_5 Фольсваген TRAFIC, д.н.з. НОМЕР_8 , під час якого, поміж іншого було виявлено та вилучено пластикові каністри білого кольору місткістю 5,1 л з етикеткою «Persil» в кількості 8 одиниць;

-даними протоколу обшуку від 03.10.2020 в складському приміщенні, розташованому за адресою: АДРЕСА_2 , яким користується ОСОБА_9 , під час якого, поміж іншого було виявлено та вилучено: пластикові каністри білого кольору місткістю 5,1 л з етикеткою «Persil» в кількості 5 одиниць та пластикові каністри білого кольору, місткістю 4,65 л з етикеткою «Tide» в кількості 7 одиниць;

-даними протоколу обшуку від 03.10.2020 автомобіля «WV LT 35» д.н.з. НОМЕР_5 , який належить ОСОБА_9 під час якого, поміж іншого було виявлено та вилучено: пластикові каністри білого кольору, місткістю 4,65л з етикеткою «Tide» в кількості 11 одиниць;

-даними протоколу обшуку від 03.10.2020 за місцем проживання ОСОБА_8 за адресою: АДРЕСА_4 , під час якого, поміж іншого було виявлено та вилучено: пластикові каністри білого кольору місткістю 5,1 л з етикеткою «Persil» в кількості 269одиниць та пластикові каністри білого кольору, місткістю 4,65л з етикеткою «Tide» в кількості 81одиниця;

-даними протоколу огляду предметів від 28.10.2020 - інтернет-сторінки соціальної мережі «Фейсбук» під нік-неймом « ОСОБА_44 »;

-даними протоколу огляду предметів від 23.11.2020 блокноту та документів, вилучених під час проведення обшуку 03.10.2020 за місцем проживання ОСОБА_8 за адресою: АДРЕСА_4 ;

-даними протоколу огляду предметів від 04.11.2020 системного блоку, вилученого під час проведення обшуку 03.10.2020 за місцем проживання ОСОБА_8 за адресою: АДРЕСА_4 ;

- даними протоколу огляду предметів від 06.11.2020 мобільних телефонів, вилучених під час проведення обшуку 03.10.2020 за місцем проживання ОСОБА_8 за адресою: АДРЕСА_4 ;

-даними протоколу огляду предметів від 24.11.2020 блокноту та документів, вилучених під час проведення обшуку 03.10.2020 автомобіля Peugeot Boxer д.н.з. НОМЕР_23 , яким керував ОСОБА_12 ;

-даними протоколу огляду предметів від 24.11.2020 мобільного телефону, вилученого під час проведення обшуку 03.10.2020 автомобіля Peugeot Boxer д.н.з. НОМЕР_23 , яким керував ОСОБА_12 ;

-даними протоколу огляду предметів від 01.12.2020 блокноту, вилученого під час проведення обшуку 03.10.2020 автомобіля Фольсваген Трафік д.н.з. НОМЕР_8 , яким керував ОСОБА_5 ;

- даними протоколу огляду предметів від 30.11.2020 мобільного телефону, вилученого під час проведення обшуку 03.10.2020 автомобіля Фольсваген Трафік д.н.з. НОМЕР_8 , яким керував ОСОБА_5 ;

- даними протоколу огляду предметів від 30.11.2020 блокноту та наклейок, вилучених під час проведення обшуку 03.10.2020 автомобіля Фольсваген Трафік д.н.з. НОМЕР_8 , яким керував ОСОБА_5 ;

-даними протоколу огляду предметів від 02.12.2020 блокноту, вилученого під час проведення обшуку 03.10.2020 за місцем проживання ОСОБА_11 за адресою: АДРЕСА_11 ;

-даними протоколу огляду предметів від 01.12.2020 мобільного телефону, вилученого під час проведення обшуку 03.10.2020 за місцем проживання ОСОБА_11 за адресою: АДРЕСА_11 ;

-даними протоколу огляду предметів від 16.12.2020 блокнотів, вилучених під час проведення обшуку 03.10.2020 складського приміщення за адресою: АДРЕСА_2 ;

-даними протоколу огляду предметів від 24.11.2020 мобільного телефону, вилученого під час проведення обшуку 03.10.2020 складського приміщення за адресою: АДРЕСА_2 ;

-показами свідків ОСОБА_27 , ОСОБА_33 , ОСОБА_29 , ОСОБА_45 , ОСОБА_46 , ОСОБА_47 , ОСОБА_48 , ОСОБА_49 , ОСОБА_50 , ОСОБА_51 , ОСОБА_52 , ОСОБА_53 , ОСОБА_54 , ОСОБА_55 , ОСОБА_56 , ОСОБА_57 , ОСОБА_58 , ОСОБА_59 , ОСОБА_24 , ОСОБА_60 , ОСОБА_61 , ОСОБА_13 , ОСОБА_18 та інших;

-даними протоколів пред`явлення фотознімків для впізнання;

- даними документів, вилучених під час проведення тимчасового доступу до документів ТОВ«Делівері» від 11.02.2020;

-даними документів, вилучених під час проведення тимчасового доступу до документів ТОВ«Нова пошта» від 08.02.2020;

-даними документів, вилучених під час проведення тимчасового доступу до документів АТ«Укрпошта» від 15.02.2020;

-даними документів, вилучених під час проведення тимчасового доступу до документів ТОВ«Легіон Хімгруп» від 04.02.2020;

-даними документів, вилучених під час проведення тимчасового доступу до документів ФОП ОСОБА_24 від 16.02.2020;

-даними документів, вилучених під час проведення тимчасового доступу до документів ТОВ«Делівері» від 11.02.2020;

-даними документів, вилучених під час проведення тимчасового доступу до документів АБ«Південний» від 02.03.2020;

-даними документів, вилучених під час проведення тимчасового доступу до документів КБ«Приватбанк» від 17.02.2020;

-даними документів, вилучених під час проведення тимчасового доступу до документів ГУДПС в Черкаській області від 18.02.2020;

-даними документів, вилучених під час проведення тимчасового доступу до документів ГУДПС в Черкаській області від 18.02.2020;

-даними документів, вилучених під час проведення тимчасового доступу до документів ТОВ«Нова пошта» від 03.03.2020;

-матеріалами та висновками експертиз в сфері інтелектуальної власності;

-іншими матеріалами кримінального провадження.

Таким чином,як зазначено,на данийчас ОСОБА_5 обґрунтовано підозрюється у вчиненні тяжкого кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 229 КК України, за яке передбачене покарання у вигляді штрафу від десяти тисяч до п`ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

У зв`язку з цим, орган досудового розслідування приходить до висновку, що усвідомлюючи ступінь тяжкості кримінального правопорушення, у вчиненні якого підозрюється ОСОБА_5 також покарання, передбаченого кримінальним законом, останній після отримання повідомлення про підозру, може умисно ухилятись від виконання процесуальних обов`язків підозрюваного, передбачених ст.42 КПК України, а також може незаконно впливати на свідків чи інших підозрюваних у цьому ж кримінальному провадженні, продовжити кримінальне правопорушення, у якому підозрюється чи перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином, а тому відносно підозрюваного доцільно обрати запобіжний захід у вигляді застави із покладенням на нього відповідних обов`язків, передбачених ст.194 КПК України.

Крім того, на цей час існують ризики, що підозрюваний має реальну можливість як самостійно, так і через інших осіб, незаконно впливати на свідків, інших, не встановлених на цей час осіб, співучасників кримінального правопорушення, з метою примусу останніх до давання неправдивих показань, або відмови від давання показань, а також вчинити інші аналогічні кримінальні правопорушення або злочини з метою приховання вже виявленого, знищити, сховати або спотворити будь-які із речей і документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення.

Так, на підтвердження ризиків, передбачених ст. 177 КПК України ризиків, орган досудового розслідування вважає те, що ОСОБА_5 після проведення обшуків 03.10.2020 та вилучення фальсифікованої продукції, будучи обізнаним (як вказують матеріали НСРД, зокрема зміст телефонних розмов з іншими учасниками групи) про проведення досудового розслідування, не припинив протиправну діяльність, а 08.10.2020 за вказівкою ОСОБА_8 приїхав до складського приміщення ТОВ «Легіон Хімгруп», де отримав сировину для виготовлення пральних гелів, що підтверджується протоколом за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії у вигляді зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж №4699т/55/122/01-2020 від 24.11.2020, згідно з яким зафіксовано розмови ОСОБА_5 з ОСОБА_8 та ОСОБА_62 з приводу отримання сировини.

Також, 08.10.2020 під час проведення обшуку у належному ОСОБА_5 автомобілі Renault TRAFIC, д.н.з. НОМЕР_8 , серед іншого було виявлено та вилучено пластикові каністри, заповнені гелем для прання, на яких зазначено місткість 5.1л з етикеткою «Persil» у кількості 8 одиниць та наклейки (етикетки) «Persil» у кількості 6шт., що свідчить про те, що ОСОБА_5 , будучи обізнаним про проведення обшуків 03.10.2020 та вилучення фальсифікованої продукції, не припинив протиправну діяльність.

Крім цього, ОСОБА_5 , як свідчать матеріали НСРД, з усіма особами, які були ОСОБА_8 та ОСОБА_9 в якості реалі заторів, та які є свідками у справі ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , і завдяки знайомству може чинити вплив на вказаних осіб, тобто має реальну можливість схилити їх до давання неправдивих показань або відмови від давання показань. Це підтверджується тим фактом, що ряд вказаних осіб, а саме: ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_19 , ОСОБА_63 відмовилися від давання показів на підставі ст.63 КК України, а інші особи ОСОБА_13 , ОСОБА_18 , про діяльність, якою займались члени організованої групи, повідомили дуже мало. Свідки ОСОБА_14 , ОСОБА_64 та ОСОБА_22 батько ОСОБА_8 взагалі не з`явилися на допити, хоча неодноразово викликалися.

Таким чином, як зазначено, органом досудового розслідування, відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 184 КПК України, встановлено наявність обґрунтованих ризиків, передбачених п. 3, 4, 5 ч. 1 ст. 177 КПК України, а саме: незаконно впливати на свідків, тим самим перешкоджати кримінальному провадженню; вчинити інше кримінальне правопорушення чи продовжити кримінальне правопорушення, у якому підозрюється чи перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

Останнє дає підстави стороні обвинувачення вважати, що менш суворий запобіжний захід, окрім як застосування застави, не здатен забезпечити виконання ОСОБА_5 процесуальних обов`язків та запобігти вищевказаним ризикам.

Крім того, як зазначено у підозрі ОСОБА_5 , умисними діями членів організованої групи завдано збитків інтересам власника знаку для товарів і послуг «Tide» компанії The Procter & Gamble Company в сумі 86082,78 грн. та власнику знака для товарів і послуг ««Persil» компанії Henkel AG&Co KGaA в сумі 226396,82 грн.

При цьому, клопочучи про застосування запобіжного заходу у вигляді застави, орган досудового розслідування враховує сталі соціальні зв`язки підозрюваного, а саме: наявність постійного місця проживання, тісних родинних зав`язків, оскільки підозрюваний одружений та має на утриманні неповнолітню дитину, 2018 року народження, а також той факт, що підозрюваний не має постійного місця роботи і постійного доходу, в зв`язку з чим сторона обвинувачення вважає за доцільне, з урахуванням всіх обставин вчинення кримінального правопорушення, завданих збитків, ролі підозрюваного у вчиненні злочинів організованою групою, визначити йому суму застави, яка буде достатнім стимулюючим засобом, щоб відбити у останнього бажання перешкоджати у кримінальному провадженні у розмірі 56750 грн., що становить 25 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Крім того, визначення такої суми застави не тільки забезпечить виконання підозрюваним покладених на нього ст. 194 КПК України обов`язків, а і можливе виконання ч. 11 ст. 182 КПК України, де вказано, що застава, яка не була звернена в дохід держави, повертається підозрюваному, обвинуваченому, заставодавцю після припинення дії запобіжного заходу. При цьому застава, внесена підозрюваним, обвинуваченим, може бути повністю або частково звернена судом на виконання вироку в частині майнових стягнень.

Так, орган досудового розслідування, з урахуванням розміру заподіяних збитків і частини прибутку, систематично отримуваного ОСОБА_5 від злочинної діяльності організованої групи протягом тривалого періоду, вважає, що ОСОБА_5 має реальні можливості для виконання вимог у частині сплати застави у розмірі 56750 грн., що становить 25 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

У цьому випадку, застава у меншому розмірі не здатна забезпечити виконання підозрюваним ОСОБА_5 покладених на нього процесуальних обов`язків.

Беручи до уваги, що ОСОБА_5 підозрюється у вчиненні тяжкого кримінального правопорушення, в обґрунтування застосування запобіжного заходу щодо нього у вигляді застави покладається необхідність запобігання спробам підозрюваного незаконно впливати на свідків, інших підозрюваних у цьому ж кримінальному провадженні; вчинити інше кримінальне правопорушення чи продовжити кримінальне правопорушення, у якому підозрюється, чи перешкоджати кримінальномупровадженню іншимчином,а томуслідчий органудосудового розслідуванняпросить застосуватищодо підозрюваного ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , запобіжний західу виглядізастави всумі 56750,00гривень.

У судовому засіданні прокурор ОСОБА_3 та слідчий ОСОБА_4 підтримали клопотання та просили задовольнити у повному обсязі на підставі обгрунтування, що наведене у ньому та з урахуванням доказів, які додані до клопотання.

У судовому засіданні захисник підозрюваного ОСОБА_5 адвокат ОСОБА_6 заперечував проти задоволення даного клопотання. Зазначив, що доводи слідчого та прокурора, у тому числі і про наявність ризиків, визначених ст.177 КПК України та про наявність у ОСОБА_5 вказаних у клопотанні доходів, нічим не підтверджені, підозра є не обґрунтованою, усі докази у даному кримінальному провадженні зібрані з порушенням норм КПК України. Звернув увагу слідчого судді на те, що по епізоду (ч. 3 ст. 190 КК України) не прийняте рішення і по даному епізоду зібрані докази, які потім використовувалися у цьому ж кримінальному провадженні щодо пізніше порушеного епізоду (ч. 3 ст. 229 КК України). Дане клопотання не відповідає вимогам ч.5 ст.182 КПК України. Просив врахувати ту обставину, що з 07.05.2021 і до цього часу підозрюваний ОСОБА_5 не порушував своїх процесуальних обов`язків та стороною обвинувачення не надано будь-яких доказів факту їх порушення. Враховуючи зазначені вище обставини, зазначив, що в разі, якщо слідчий суддя дійде до висновку про можливість обрання запобіжного заходу, то можливо застосувати відносно підозрюваного ОСОБА_5 запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання. До того ж, зазначив, що заявлений у клопотанні розмір застави є непомірним для ОСОБА_5 .

У судовому засіданні підозрюваний ОСОБА_5 підтримав доводи свого захисника.

Заслухавши пояснення осіб, що беруть участь у розгляді клопотання, перевіривши надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження №12020250000000030 від 24.01.2020, у рамках якого було подано клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання не підлягає задоволення, виходячи з наступного:

так, відповідно до витягу з ЄРДР від 11.05.2021р. вбачається, що за матеріалами УСР в Черкаській області ДСР НП України відомості про вчинене кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст. 190 КК України були внесені 24.01.2020р.; відомості про вчинене кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст. 204 КК були внесені 19.05.2020р. (як зазначено отримано відомості інші); відомості про вчинене кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст. 229 КК внесені 22.10.2020р. за заявою представника компанії Procter & Gamble Company Компанця Є.М. (інформація про підозрюваних: ОСОБА_5 , ОСОБА_10 , ОСОБА_9 , ОСОБА_8 ); відомості про вчинене кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст. 229 КК внесені 03.12.2020р. за заявою представника Henkel AG&Go. KGaA ОСОБА_65 (інформація про підозрюваних: ОСОБА_5 , ОСОБА_10 , ОСОБА_9 , ОСОБА_8 ); відомості про вчинене кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 229 КК внесені 11.12.2020р. на підставі заяви адвоката ОСОБА_66 представника компанії Brown-Forman Finlend, Ltd.; відомості про вчинене кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 229 КК внесені 11.12.2020р. на підставі заяви адвоката ОСОБА_66 представника компанії Jack Daniel`s Properties Ins.

Відповідно до ст. 12 КК України, кримінальні правопорушення, передбачені ч.3 ст. 190 КК, ч.3 ст.204 КК та ч.3 ст. 229 КК віднесені до категорії тяжких злочинів; кримінальні правопорушення, передбачені ч.2 ст. 229 КК віднесені до категорії нетяжких злочинів.

Крім того, відповідно до п.1 ч.1 ст. 477 КПК України, кримінальним провадженням у формі приватного обвинувачення є провадження, яке може бути розпочате слідчим, дізнавачем, прокурором лише на підставі заяви потерпілого щодо кримінальних правопорушень, передбачених, зокрема ст.229 КК України.

Встановлено, що ОСОБА_5 07.05.2021р. оголошено повідомлення про підозру про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 229 КК незаконне використання знаку для товарів і послуг, що завдало матеріальної шкоди у значному розмірі, вчинене організованою групою та ч.3 ст. 229 КК незаконне використання знаку для товарів і послуг, що завдало матеріальної шкоди у великому розмірі, вчинене повторно організованою групою. Події кримінальних правопорушень охоплюють період часу кінець 2019р. - 03.10.2020р.

Органом досудового розслідування на даний час ОСОБА_5 не оголошено повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.190 та ч.3 ст. 204 КК України.

Умовою допустимості доказів є, зокрема, одержання фактичних даних у належному процесуальному порядку.

Слід зазначити, що докази в обґрунтування підозри ОСОБА_5 були зібрані органом досудового розслідування за кримінальним провадженням за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 190, ч.3 ст. 204 КК України, тобто до звернення потерпілих із заявами щодо вчинених кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 229 КК України, кримінальне провадження за якими може бути порушене лише за наявності такої заяви (кримінальне провадження приватного обвинувачення). Відповідно, і докази у кримінальному провадженні приватного обвинувачення можуть збиратися лише після порушення кримінального провадження і внесення відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР.

На думку слідчого судді, сам по собі факт об`єднання в одне провадження кримінальних проваджень, зокрема за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 229 КПК, не дає підстав вважати належними та допустимими доказами тих, що були зібрані до внесення відомостей до ЄРДР 22.10.2020р.

Що стосується висновків експертиз від 12.03.2021р., то предметом дослідження експертів було визначення розміру збитків, заподіяних власникам торгових марок в результаті їх незаконного використання в період часу з 02.07.2020р. по 03.10.2020р., тобто об`єктом дослідження є речі, що були виявлені та вилучені в ході обшуків 03.10.2020р. та в інші періоди часу, але до внесення 22.10.2020р. відомостей до ЄРДР за заявами потерпілих.

Застосовуючи ч. 1 ст. 87 КПК при визнанні недопустимими похідних доказів, встановлюється не лише те, що первісний доказ отриманий з порушенням і використовувався в процедурах, які призвели до отримання похідного доказу, а також те, що похідний доказ здобутий саме завдяки тій інформації, яка міститься в первісному доказі, що визнаний недопустимим.

Згідно із пунктом 1 частини першоїстатті 194 КПКпід час розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу слідчий суддя, суд зобов`язаний установити, чи доводять надані сторонами кримінального провадження докази обставини, які свідчать про наявність обґрунтованої підозри у вчиненні підозрюваним, обвинуваченим кримінального правопорушення.

Підставою застосування запобіжного заходу є наявність обґрунтованої підозри у вчиненні особою кримінального правопорушення, а також наявність ризиків, які дають достатні підстави слідчому судді, суду вважати, що підозрюваний, обвинувачений, засуджений може здійснити дії, передбачені частиною першою цієї статті. Слідчий, прокурор не мають права ініціювати застосування запобіжного заходу без наявності для цього підстав, передбачених цим Кодексом (ч.2 ст. 177 КПК України). Крім того, відповідно до вимог пункту 1 частини першоїстатті 178 КПК, слідчий суддя при вирішенні питання про обрання запобіжного заходу зобов`язаний оцінити вагомість наявних доказів про вчинення підозрюваним кримінального правопорушення, в т.ч. на предмет належності та допустимості доказів.

Таким чином, на думку слідчого судді, на даний час відсутні підстави для задоволення клопотання про застосування до підозрюваного ОСОБА_5 запобіжного заходу, оскільки воно є передчасним.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 177, 178, 182, 194, 196, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого в ОВС слідчого управління Головного управління національної поліції в Черкаській області ОСОБА_4 , - залишити без задоволення.

Копію ухвали вручити слідчому, прокурору, підозрюваному, захиснику.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Черкаського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 97011073
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку