open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 347/558/21

Провадження № 1-кд/347/1/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06.05.2021 року Косівський районний суд Івано-Франківської області в складі:

судді ОСОБА_1 ,

за участі секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши матеріали доручення Окружного суду м. Хамм (ФРН) про вручення судових документів обвинуваченому ОСОБА_3 , що надійшло на підставі Європейської конвенції про взаємну допомогу у кримінальних справах 1959 року,

в с т а н о в и в:

30.03.2021року доКосівського районногосуду Івано-Франківськоїобласті надійшлиматеріали доручення Окружного суду м.Хамм (ФРН) про вручення судових документів обвинуваченому ОСОБА_3 у строк до 30.04.2021 року на підставі Європейської конвенції про взаємну допомогу у кримінальних справах 1959 року.

Дослідивши матеріали доручення, суд вважає, що доручення підлягає поверненню Південно-західному міжрегіональному управлінню Міністерства юстиції (м.Івано-Франківськ) з наступних підстав.

Згідно ч.2 ст.558 КПК України, компетентного органу іноземної держави про міжнародну правову допомогу виконується упродовж одного місяця з дати його надходження до безпосереднього виконавця. За необхідності виконання складних та великих за обсягами процесуальних дій, у тому числі таких, що потребують погодження прокурора або можуть бути проведені лише на підставі ухвали слідчого судді, строк виконання може бути продовжений центральним органом України або органом, уповноваженим здійснювати зносини з компетентними органами іноземної держави відповідно до частини третьоїстатті 545 цього Кодексу.

А відповідно до ч.3 ст. 558 КПК України, складені органом досудового розслідування, слідчим, прокурором або суддею документи для забезпечення виконання запиту про міжнародну правову допомогу підписуються зазначеними посадовими особами та скріплюються печаткою відповідного органу. Отримані за результатами виконання запиту від інших відомств, установ чи підприємств (незалежно від форми власності) документи повинні бути підписані їхніми керівниками та скріплені печаткою відповідного відомства, установи чи підприємства.

В свою чергу, слідчий, прокурор або суд для виконання запиту компетентного органу іноземної держави про міжнародну правову допомогу викликає особу для вручення документів. Якщо особа не з`явилася без поважних причин, до неї може бути застосовано привід у порядку, передбаченому цим Кодексом (ч.2 ст. 564 КПК України).

На виконаннявищевказаних вимогзаконодавстваКосівський районнийсуд направив судову повістку з вимогою про явку до суду для отримання документів іноземного суду на 12.04.2021 року, проте ОСОБА_4 до суду не з`явився.

Тому,з метою забезпечення своєчасного та повного виконання доручення іноземного суду, 13.04.2021 року ухвалою Косівського районного суду до ОСОБА_5 було застосовано примусовий привід в суд на 11:00 годину 16.04.2021 року.

Однак, згідно поданих 16.04.2021 року Косівським районним відділом поліції Головного управління національної поліції в Івано-Франківській області матеріалів, складених у ході виконання примусового приводу вказаної особи - привід виконати не представилося можливим, в зв`язку із відсутністю особи по його місцю проживання: АДРЕСА_1 , який фактично за даною адресою не проживає.

Ухвалою Косівського районного суду від 16.04.2021 року до Гордія Ростислава було повторно застосовано примусовий привід в суд на 11:00 годину 21.04.2021 року.

Натомість і ця ухвала залишилась без виконання. Згідно рапорту за результатом виконання ухвали про привід від 21.04.2021 року під час неодноразової перевірки по місцю проживання ОСОБА_6 по місцю його реєстрації в с.Вербовець Косівського району двері будинку були зачинені та, зі слів сусідів, в даному будинку вже протягом тривалого часу ніхто не проживає; було здійснено виїзд в с.Пістинь Косівського району за місцем проживання матері ОСОБА_7 , яка пояснила, що проживає спільно із дочкою, а її син ОСОБА_7 з ними не проживає та місце перебування останнього їй не відомо.

Ухвалою Косівського районного суду від 21.04.2021 року до ОСОБА_5 було застосовано примусовий привід в суд на 09:00 годину 27.04.2021 року в межах місячного строку, передбаченого законом для виконання доручення.

Однак згідно поданого 06.05.2021 року рапорту від 27.04.2021 року Косівським відділом поліції Головного управління національної поліції в Івано-Франківській області привід виконати не представилося можливим, в зв`язку із відсутністю особи по його місцю проживання в АДРЕСА_1 . Під час виїзду встановлено, що будинок є нежилим, сусіди вказують на той факт, що в будинку вже тривалий час ніхто не проживає, а зі слів матері, яка проживає в с. Пістинь, з сином контактів не підтримує та не знає його місцезнаходження.

Таким чином, судом вжито всіх процесуальних заходів для належного повідомлення та виклику ОСОБА_5 в суд для вручення документів, однак через його неприбуття на виклики суду та неможливість з об`єктивних причин здійснити його примусовий привід в суд - виконати доручення виявилось неможливим.

Отже, доручення Окружного суду м. Хамм (ФРН) про вручення судових документів обвинуваченому ОСОБА_3 , місце проживання якого зареєстровано в АДРЕСА_1 , слід повернути Південно-західному міжрегіональному управлінню Міністерства юстиції (м.Івано-Франківськ) без виконання.

Керуючись ст.ст.558, 560, 564 КПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Доручення Окружного суду м. Хамм (ФРН), що надійшло на підставі Європейської конвенції про взаємну допомогу у кримінальних справах 1959 року, про вручення судових документів обвинуваченому ОСОБА_3 , жителю АДРЕСА_1 , повернути без виконання Південно-західному міжрегіональному управлінню Міністерства юстиції (м.Івано-Франківськ).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 96753236
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку