open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 171/824/21

1-кд/171/2/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"07" травня 2021 р. м. Апостолове

Суддя Апостолівського районного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 , ознайомившись із матеріалами, що надійшли з Південно- Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) щодо виконання доручення іноземного суду про вручення на території України судових документів,

ВСТАНОВИВ:

21.04.2021 року до Апостолівського районного суду Дніпропетровської області надійшли матеріали щодо виконання доручення іноземного суду,а саме німецького суду про вручення на території України судових документів підсудному ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який мешкає за адресою: АДРЕСА_1 .

22.04.2021 року суддею постановлено ухвалу про прийняття доручення німецького суду про вручення на території України судових документів до провадження та викликано підсудного ОСОБА_2 на 09-00 годину 07 травня 2021 року, якому направлено судову повістку за адресою: АДРЕСА_1 .

Крім того, 26.04.2021 року Апостолівським районним судом Дніпропетровської області в порядку ст.561 КПК України направлено доручення начальнику відділення поліції № 10 Криворізького РУП ГУНП в Дніпропетровській області про забезпечення вручення судової повістки ОСОБА_2 та у разі відсутності ОСОБА_2 за місцем проживання доручено вжити заходи до встановлення місця проживання/перебування вказаного обвинуваченого шляхом відібрання письмових пояснень у членів сім`ї обвинуваченого.

29 квітня 2021 року на адресу суду надійшли матеріали з відділення поліції № 10 Криворізького РУП ГУНП в Дніпропетровській області, а саме пояснення ОСОБА_3 , згідно яких ОСОБА_2 є її рідним сином. На даний час іії син за місцем мешкання відсутній у звязку з тим, що перебуває на заробітка, але де він не говорить.

Відповідно до ч.2ст.558КПК України запит компетентного органу іноземної держави про міжнародну правову допомогу виконується упродовж одного місяця з дати його надходження до безпосереднього виконавця.

Відповідно до ч.7ст.558КПК України у разі неможливості виконати запит про міжнародну правову допомогу, а також у разі відмови у наданні міжнародної правової допомоги з підстав, передбаченихстаттею 557 цього Кодексу, центральний орган України щодо міжнародної правової допомоги або орган, уповноважений здійснювати зносини відповідно до частини третьоїстатті 545 цього Кодексу, повертає такий запит компетентному органу іноземної держави із зазначенням причин.

Оскільки доручення німецького судупро врученняна територіїУкраїни судовихдокументів підсудному ОСОБА_2 надійшло доАпостолівського районногосуду Дніпропетровськоїобласті 21квітня 2021року,строк виконаннявказаного дорученняскладає 1місяць,виконати увизначений строкдоручення вказаногосуду неможливо взв`язку звідсутністю підсудного ОСОБА_2 замісцем постійногопроживання,тому вважаю за необхідне повернути доручення німецького суду та отримані під час виконання доручення документи до Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) для подальшого інформування німецької сторони через Міністерство юстиції України через неможливість виконання.

Враховуючи вищевикладене та керуючисьст.558 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Доручення Дільничного суду Керпен Нордрінг 2-8 про вручення на території України судових документів підсудному ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який мешкає за адресою: АДРЕСА_1 , у кримінальному провадженні № 48 Дс 10/20 та отримані під час виконання доручення документи повернути до Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро), для подальшого інформування німецької сторони через Міністерство юстиції України через неможливість його виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 96752390
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку