open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 306/650/21

Провадження № 1-кс/306/142/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05 травня 2021 року м. Свалява

Слідчий суддя Свалявського районного суду Закарпатської області ОСОБА_1 , за участі секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого СВ відділення поліції № 1 Мукачівського РУП ГУНП у Закарпатській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Мукачівської окружної прокуратури ОСОБА_4 , у межах кримінального провадження за № 12021071150000097від 27.04.2021 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, про тимчасовий доступ до речей та документів, -

В С Т А Н О В И В:

З поданого клопотання та матеріалів, доданих до нього матерів встановлено, що СВ відділення поліції № 1 Мукачівського РУП ГУНП у Закарпатській області проводиться досудове розслідування кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за № 12021071150000097від 27.04.2021 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України.

Клопотання обґрунтовано тим, що завідуючою ІНФОРМАЦІЯ_1 , будучи службовою та матеріально відповідальною особою, до кола обов`язків якої входить виконання організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, шляхом використання свого службового становища, всупереч інтересам служби, періодично вчиняючи службові підроблення, вносила неправдиві відомості до Табелів обліку використання робочого часу, що засвідчувало відпрацювання робочого дня, які стали підставою для нарахування заробітної плати за вказаний період, та є офіційним документом, про те, що особа, працювала в дошкільному навчальному закладі, хоча у вказаний період на робочому місці була відсутня, та перетинала державний кордон.

Посилається на те, що під час досудового розслідування, в ІНФОРМАЦІЯ_2 було направлено запит, для отримання інформації, та надання копій списків всіх працівників дошкільних навчальних закладів. При отриманні всього списку працівників, було перевірено на перетин державного кордону працівників ІНФОРМАЦІЯ_3 При перевірці, було встановлено, що окремими працівниками ІНФОРМАЦІЯ_3 було здійснено перетин кордону.

Стверджує, що з метою всебічного, повного та об`єктивного розслідування даного кримінального правопорушення, у кримінальному провадженні необхідно провести перевірку та провести слідчі дії, зокрема провести почеркознавчу експертизу, для забезпечення проведення яких слідчому необхідно надати оригінали документів, а саме: табелів обліку робочого часу працівників ІНФОРМАЦІЯ_3 за період 01.01.2018 року по 31.12.2020 року, що зберігаються у ІНФОРМАЦІЯ_4 , розташованій за адресою: АДРЕСА_1 .

На підставі вищевикладеного слідча в поданому клопотанні просила надати тимчасовий доступ до вищезазначених документів.

Старша слідча СВ відділення поліції № 1 Мукачівського РУП ГУНП у Закарпатській області ОСОБА_5 в судове засідання не з`явилася, подала заяву про розгляд клопотання у її відсутності та просить задовольнити клопотання із наведених у ньому підстав.

За таких обставин слідчий суддя вважає, за можливе розглядати клопотання без участі слідчого.

Клопотання старшого слідчого СВ відділення поліції № 1 Мукачівського РУП ГУНП у Закарпатській області ОСОБА_3 про розгляд справи без повідомлення особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, а саме представника ІНФОРМАЦІЯ_5 ,є безпідставним, тому слідчим суддею здійснено повідомлення представника ІНФОРМАЦІЯ_5 .

Представник особи у володінні якої знаходяться речі і документи, тимчасовий доступ до яких просить старший слідчий, в судове засідання не з`явився, про час і місце розгляду клопотання повідомлений належним чином, однак його неявка відповідно до вимог ч. 4 ст.163 КПК України не є перешкодою для розгляду клопотання.

Відповідно до ч. ч. 1, 4 ст.107 КПК України рішення про фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час досудового розслідування приймає особа, яка проводить відповідну процесуальну дію. За клопотанням учасників процесуальної дії застосування технічних засобів фіксування є обов`язковим. Фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Дослідивши клопотання та додані матеріали, зважаючи на обґрунтування клопотання, слідчий суддя доходить наступних висновків.

Відповідно до ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення. Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно з ч.ч. 5, 6 ст.163 КПК України суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно доп.4ч.1ст.162КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить комерційну таємницю.

Згідно з ч. 6 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя враховує, що старшим слідчим СВ відділення поліції № 1 Мукачівського РУП ГУНП у Закарпатській області наведені правові підстави для застосування вказаного виду заходу забезпечення кримінального провадження, вказана інформація, що міститься в табелях обліку робочого часу працівників ІНФОРМАЦІЯ_6 , може мати важливе значення для встановлення фактичних даних у кримінальному провадженні, отримані відомості можуть використовуватися як докази, іншим способом довести обставини неможливо.

З огляду на наведене, клопотання підлягає до задоволення.

Відповідно до положень ст.165 КПК України, особа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду. Зазначена в ухвалі слідчого судді, суду особа зобов`язана пред`явити особі, яка зазначена в ухвалі як володілець речей і документів, оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію. Особа, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, зобов`язана залишити володільцю речей і документів опис речей і документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді, суду. На вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів. Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Враховуючи наведене та керуючись ст.ст. 131, 132, 159-164, 309, 372 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати стороні кримінального провадження - старшому слідчомуСВ відділенняполіції №1Мукачівського районногоуправління поліціїГУ НПв Закарпатськійобласті капітануполіції ОСОБА_6 тимчасовий доступ до речей та документів: - табелів обліку робочого часу працівників ІНФОРМАЦІЯ_3 за період з 01.01.2018 по 31.12.2020, які зберігаються в ІНФОРМАЦІЯ_7 , розташованій за адресою: АДРЕСА_1 - з можливістю їх вилучення.

Обов`язок по наданню права (забезпечення) тимчасового доступу до табелів обліку робочого часу працівників ІНФОРМАЦІЯ_8 капітану поліції ОСОБА_6 покласти на керівництво ІНФОРМАЦІЯ_5 ( АДРЕСА_1 ,ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Строк дії ухвали встановити до 04 червня 2021 року включно.

У разі невиконання даної ухвали слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Свалявського районного суду

Закарпатської області ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 96712719
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку