open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 282/587/21

Провадження № 3/282/281/21

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 травня 2021 р.

смт. Любар

Суддя Любарського районного суду Носач В.М., перевіривши матеріали, які надійшли з від начальника відділу поліції №1 Житомирського РУП ГУНП у Житомирській області, про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешкає за адресою: АДРЕСА_1 , громадянки України, не працюючої, паспорт НОМЕР_1 , виданий Любарським РВ від 22.12.1999 ,

за ч. 1 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення,-

ВСТАНОВИВ:

05 травня 2021 року до Любарського районного суду Житомирської області надійшов протокол про адміністративне правопорушення серії ВАБ № 670741 від 15.04.2021 відносно ОСОБА_1 за ч.2 ст. 184 КУпАП.

Зазначений адміністративний протокол необхідно повернути до Відділення поліції№1Житомирського районногоуправління поліції ГУНПу Житомирськійобласті для належного оформлення, виходячи з наступного.

Згідно ч. 1-3 ст. 7 КУпАП, ніхто не може бути підданий заходу впливу в зв`язку з адміністративним правопорушенням інакше як на підставах і в порядку, встановлених законом.

Провадження в справах про адміністративні правопорушення здійснюється на основі суворого додержання законності.

Застосування уповноваженими на те органами і посадовими особами заходів адміністративного впливу провадиться в межах їх компетенції, у точній

Обов`язок щодо збирання доказів покладається на осіб, уповноважених на складання протоколів про адміністративні правопорушення, визначених статтею 255 КУпАП.

Відповідно до статті 280 КУпАП, орган (посадова особа) при розгляді справи про адміністративне правопорушення зобов`язаний з`ясувати чи було вчинено адміністративне правопорушення, чи винна дана особа в його вчиненні, а також з`ясувати інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Виконуючи вимоги ст.ст.268, 280, 283 КУпАП, з метою уникнення поверховості та неповноти дослідження фактичних обставин правопорушення, суддя з`ясовує чи правильно складений протокол про адміністративне правопорушення, чи відповідає він положенням ст. 256 КУпАП.

Диспозицією ч.2 ст. 184 КУпАп передбачена відповідальність за ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов`язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей, якщо такі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення.

Проте, до протоколу про адміністративне правопорушення серії ВАБ №670741 від 15.04.2021 не додано матеріалів, які б підтверджували факт накладення адміністративного стягнення відносно ОСОБА_1 за ч.1 ст.184-2 КУпАП. Вказані вище обставини унеможливлюють правильне вирішення справи відповідно до вимог статей245, 280 КУпАП, а тому протокол про адміністративне правопорушення слід повернути до Відділення поліції №1 Житомирського РУП ГУНП у Житомирській області для доопрацювання.

На підставівикладеного такеруючись ст.184,251,256,278,280Кодексу України про адміністративні правопорушення, суддя -

ПОСТАНОВИВ:

Матеріали справи про адміністративне правопорушення за ч. 2 ст. 184 КУпАП відносно ОСОБА_1 повернути до Відділення поліції№1Житомирського районногоуправління поліції ГУНПу Житомирськійобласті для належного оформлення.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя В.М. Носач

Джерело: ЄДРСР 96707687
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку