open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 758/5244/21

УКРАЇНА

УХВАЛА

про залишення без руху

23 квітня 2021 року місто Київ

Подільський районний суд м. Києва у складі головуючого судді Петрова Д.В., вивчивши матеріали скарги ОСОБА_1 в особі представника адвоката Розвадовської Олени Леонідівни на дії державного виконавця Подільського районного відділу державної виконавчої служби у м. Києві Харитоненко Катерини Вікторівни,

УСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 в особі представника адвоката Розвадовської О.Л. звернувся до суду зі скаргою на дії державного виконавця Подільського районного відділу державної виконавчої служби у м. Києві Харитоненко К.В.

Відповідно до п. 13 Постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справа № 6 від 07.02.2014 «Про практику розгляду судами скарг на рішення, дії або бездіяльність державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби під час виконання судових рішень у цивільних справах», скарга має відповідати загальним вимогам щодо форми та змісту позовної заяви, передбаченим положеннями ЦПК, та містити відомості, зазначені в пунктах 3 - 5 частини сьомої статті 82 Закону про виконавче провадження, зокрема зміст оскаржуваних рішень, дій чи бездіяльності державного виконавця або іншої посадової особи державної виконавчої служби та норму закону, яку порушено, а також обставини, якими заявник обґрунтовує свої вимоги.

Якщо скарга за формою і змістом не відповідає таким вимогам, то застосовуються положення ЦПК України.

Скарга - це звернення з вимогою про поновлення прав і захист законних інтересів громадян, порушених діями (бездіяльністю), рішеннями державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, об`єднань громадян, посадових осіб (стаття 3 Закону України «Про звернення громадян»).

Скарга у виконавчому провадженні подається виключно у письмовій формі та має містити:

1. найменування органу державної виконавчої служби, до якого вона подається;

2. повне найменування (прізвище, ім`я та по батькові) стягувача та боржника, їхні місця проживання чи перебування (для фізичних осіб) або місцезнаходження (для юридичних осіб), а також найменування (прізвище, ім`я та по батькові) представника сторони виконавчого провадження, якщо скарга подається представником;

3. реквізити виконавчого документа (вид документа, найменування органу, що його видав, день видачі та номер документа, його резолютивна частина);

4. зміст оскаржуваних рішень, дій чи бездіяльності та посилання на порушену норму закону;

5. викладення обставин, якими скаржник обґрунтовує свої вимоги;

6. підпис скаржника або його представника із зазначенням дня подання скарги (частина четверта статті 74 Закону України «Про виконавче провадження».

Розглянувши подану скаргу, суд вважає, що скарга підлягає залишенню без руху, оскільки подана з порушенням вимог ст. 74 Закону України «Про виконавче провадження», а також ЦПК України.

Скаржнику слід уточнити вимоги скарги, оскільки у пункті 2 прохальної частини скарги скаржник просить визнати дії державного виконавця неправомірними, проте не зазначає, які саме дії державного виконавця скаржник вважає неправомірними.

Враховуючи вищевикладене, керуючись положеннями ст. 447 ЦПК України, ст. 74 Закону України «Про виконавче провадження», -

УХВАЛИВ:

Скаргу ОСОБА_1 в особі представника адвоката Розвадовської Олени Леонідівни на дії державного виконавця Подільського районного відділу державної виконавчої служби у м. Києві Харитоненко Катерини Вікторівни - залишити без руху та надати скаржнику семиденний строк з дня вручення копії даної ухвали для усунення вказаних в ухвалі недоліків.

Роз`яснити скаржнику, що якщо скаржник не усунув недоліки скарги у строк, встановлений судом, скарга вважається неподаною і повертається скаржнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Д. В. Петров

Джерело: ЄДРСР 96554421
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку