open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №461/2746/21

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 квітня 2021 року суддя Галицького районного суду м.Львова Мисько Х.М., з участю представника Галицької митниці Держмитслужби Лубоцького Б.І., розглянувши адміністративну справу про притягнення до адміністративної відповідальності, -

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , місце народження - Львівській обл., місце проживання - АДРЕСА_1 . Закордонний паспорт НОМЕР_1 від 20.01.2017, виданий 4641, ідентифікаційний код - НОМЕР_2 , -

за ст.471 Митного Кодексу України, -

В С Т А Н О В И В :

згідно протоколу про порушення митних правил, 06 березня 2020 року близько 23 години 04 хвилин гр.України ОСОБА_2 на автомобілі марки «VW PASSAT», реєстраційний номер НОМЕР_3 прямував з Республіки Польща в Україну в якості водія, з приватної поїздки, через МАПП „Шегині Галицької митниці Держмитслужби, обравши формою проходження митного контролю смугу спрощеного митного контролю «зелений коридор», чим своїми діями заявив про відсутність будь-яких товарів, які підлягають обов`язковому декларуванню та оподаткуванню або, які належать до категорії товарів, на переміщення яких через митний кордон України встановлені заборони чи обмеження.При здійсненні митного контролю даного транспортного засобу виникла підозра щодо наявності в ньому товарів, які підлягають обов`язковому декларуванню та оподаткуванню. Автомобіль було переведено зі смуги спрощеного митного контролю в місце поглибленого догляду транспортних засобів та товарів, де під час проведення огляду автомобіля було виявлено товар, який відповідно до ст.378 МК України та Постанови Кабінету Міністрів України № 434 від 21.05.2012 року обмежений до переміщення через митний кордон України, а саме: 1. Йогурт «FRUVITA», країна-виробник Польща, в упаковках по 0.4 кг, кінцева дата споживання 07.04.21р., кількість - 69 шт, загальною вагою 27,6 кг; 2. Молоко "MLECZNA DOLINA 3,2 %" , країна виробник Польща, термін придатності до 31.07.2021 року в упаковках по 1л, загальна кількість 36 шт, загальною ємністю 36 л. За даними Держприкордонслужби особа ОСОБА_3 переміщується повторно протягом 72 годин, а отже товари підлягають оподаткуванню податком на додану вартість відповідно до ст. 191 Податкового кодексу України. Товари, які не перевищували неоподатковану норму були пропущені на МТУ Даний товар переміщувався без приховування в салоні та багажному відділенні автомобіля.

Отже гр. України ОСОБА_3 порушив встановлений порядок проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю «зелений коридор», тобто переміщувала через митний кордон товар переміщення якого через митний кордон України обмежено законодавством України.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 471 Митного кодексу України.

ОСОБА_4 у судове засідання не з`явився, хоча був належним чином повідомлений про час, дату та місце проведення судового засідання, що підтверджується підписом про отримання примірника протоколу, в якому вказано дату, час та місце розгляду справи. Суд враховує те, що ОСОБА_4 належним чином повідомлена про дату, час та місце розгляду справи, про причини неявки суд не повідомила, клопотання про відкладення розгляду справи від неї не надходило.

Відповідно до ч.4ст.526 МК Українисуд вважає можливим проводити розгляд справи у відсутності особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, хоча належним чином була повідомлена про час і місце розгляду справи.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника Галицької митниці Держмитслужби, вважаю, що в діях ОСОБА_4 наявний склад адміністративного правопорушення передбачений ст.471 Митного Кодексу України, а саме: згідно ст.471 МК України відповідальність настає за порушення порядку проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю, тобто переміщення через митний кордон України особою, яка формою проходження митного контролю обрала проходження (проїзд) через "зелений коридор", товарів, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено законодавством України, або товарів в обсягах, що перевищують неоподатковувану норму переміщення через митний кордон України.

Факт вчиненняадміністративного правопорушеннястверджується:протоколом проадміністративне правопорушення№0442/209000/21 від 07.03.2021 року та іншими матеріалами справи, які знаходяться у об`єктивному взаємозв`язку між собою, нічим не спростовані, доповнюються та уточнюються іншими доказами.

Враховуючи обставини та характер вчиненого адміністративного правопорушення, особу правопорушника, вважаю необхідним притягнути ОСОБА_4 до адміністративної відповідальності та накласти стягнення в межах санкції статті, якою передбачено вчинене правопорушення.

Відповідно до ст.40-1 КУпАП та Закону України «Про судовий збір» з ОСОБА_4 слід стягнути в користь Державної судовоїадміністрації України судовий збір у розмірі 454,00 грн.

Крім того, на підставі ч.1 ст.519 МК України та розрахунку витрат за зберігання на складі митниці, із ОСОБА_4 слід стягнути суму витрат на зберігання, яка складає 196,99 грн.

Керуючись ст.ст. 248, 249, 251, 283-285 КУпАП, ст.ст. 459, 461, 487, 526, 527, 528 МК України, Законом України «Про судовий збір», суддя, -

П О С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.471 МК України та накласти на нього стягнення - 1700,00 грн. штрафу в дохід держави.

Товар, вилучений згідно протоколу про порушення митних правил №0442/209000/21 від 07.03.2021 року, а саме: йогурт «FRUVITA», країна-виробник Польща, в упаковках по 0.4 кг, кінцева дата споживання 07.04.21р., кількість - 69 шт., загальною вагою 27,6 кг; молоко "MLECZNA DOLINA 3,2 %", країна виробник Польща, термін придатності до 31.07.2021 року в упаковках по 1л, загальна кількість 36 шт., загальною ємністю 36 л- конфіскувати в дохід держави.

Стягнути з ОСОБА_1 на користьГалицької митниціДержмитслужби 196,99 грн. витрат за зберігання товару на складі митниці.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь Державної судової адміністрації України 454,00 грн. судового збору.

Постанова може бути оскаржена до Львівського апеляційного суду через Галицький районний суд м.Львова протягом десяти днів з дня її винесення і набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги.

Суддя Х.М. Мисько

Джерело: ЄДРСР 96521195
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку