open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 316/841/18

Номер провадження №6/318/2/2021

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"19" січня 2021 р. м. Кам`янка-Дніпровська

Кам`янсько-Дніпровський районний суд Запорізької області у складі: судді Васильченко В.В.; секретар судового засідання Александрова А.А..

розглянувши заяву ТОВ «Фінансова Компанія «ЕСАЙМЕНТ» про зміну стягувана у виконавчому провадженні, -

ВСТАНОВИВ:

До суду звернувся ТОВ «Фінансова Компанія «ЕСАЙМЕНТ» про зміну стягувана у виконавчому провадженні, вказуючи на те, що 27.09.2018 року заочним рішенням Кам`янсько- Дніпровського районного суду Запорізької області стягнуто солідарно з ОСОБА_1 та ОСОБА_2 на користь Публічного акціонерного товариства «Банк «Фінанси та Кредит» заборгованість всумі73001 (сімдесят три тисячі одна) грн. 35 коп.

06 листопада 2019 року між ПАТ «Банк «Фінанси та Кредит» та Товариством з обмежене відповідальністю «ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ «ЕСАЙМЕНТ» укладені договір про відступлення прав вимоги від 06.1 1.2019 та договір про відступлення прав вимоги за договорами застави/іпотеки від 06.11.2019 відповідно до яких ПАТ «Банк «Фінанси та Кредит» відступив шляхом продажу ТОВ «ФК «ЕСАЙМЕНТ», права вимоги, що належали ПАТ «Банк «Фінанси та Кредит» за відповідними договорами.

Позивач просить змінити стягувана ПАТ «Банк Фінанси і кредит» на правонаступника ТОВ «ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ «ЕСАЙМЕНТ» у виконавчому провадженні.

Представник позивача в позовних вимогах вказував про розгляд справи у його відсутність

Сторони по справі до суду не з`явились, причини неявки суду не повідомили, про час та місце розгляду справи повідомлялись завчасно та належним чином.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Відповідно до частин 1. 2 ст. 442 ЦП К України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником.

Стаття 55 ЦП К України визначає процесуальний порядок правонаступництва та містить положення, що у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правописах плин відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії цивільного процесу.

Частинами 1 та 2 ст. 512 ЦК України встановлено, що кредитор у зобов`язанні може бути замінений іншою особою внаслідок: 1) передання ним своїх прав іншій особі за правочином (відступлення права вимоги); 2) правонаступництва; 3) виконання обов`язку боржника поручителем або заставодавцем (майновим поручителем): 4) виконання обов`язку боржника третьою особою. Кредитор у зобов`язанні може бути замінений також в інших випадках, встановлених законом.

Відповідно до ч. 1 ст. 11 Закону України «Про виконавче провадження» сторонами у виконавчому провадженні є стягувач і боржник.

Відповідно до ч. 2 ст. 11 Закону України Про виконавче провадження» стягувачем є фізична особа або юридична особа, на користь чи в інтересах якої видано виконавчий документ. Боржником може бути фізична або юридична особа, яка зобов`язана за рішенням вчинити певні дії, або утриматися від їх вчинення.

06 листопада 2019 року між ПАТ «Банк«Фінанси та Кредит» та Товариством з обмеженою

відповідальністю «ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ «ЕСАЙМЕНТ» (надалі також - ТОВ «ФК«ЕСАЙМЕНТ», Заявник) укладені Договір про відступлення прав вимоги від 06.11.2019 та ДОГОВІР про відступлення прав вимоги за договорами застави/іпотеки від 06.11.2019 відповідно до яких ПАТ «Банк «Фінанси та Кредит відступив шляхом продажу ТОВ «ФК «ЕСАЙМЕНТ», права вимоги, що належали ПАТ «Банк «Фінанси та Кредит» за відповідай; договорами, до яких, зокрема, входять права вимоги до ОСОБА_1 . Кредитним договором № 14-2147-098И від 15.09.2008 року, та укладеними забезпеченнями виконання Договором іпотеки № 14-2147-0981 від15.09.2008 року, Договір іпотеки №14-2147-09811 від 15.09.2008 року Договором поруки №14-2147-098П і 15.09.2008 року.

За таких підстав суд вважає, що заява про зміну сторони у виконавчому провадженні підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 11 Закону України «Про виконавче провадження» ст. 512 ЦК Українич.1 ст.433 ЦПК України, ч.1 ст. 442 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ

Заяву ТОВ «Фінансова Компанія «ЕСАЙМЕНТ» про зміну стягувана у виконавчому провадженні задовольнити.

У виконавчих документах та поданих виконавчих провадженнях рішення Кам`янсько-Дніпровського районного суду Запорізької області від 27 вересня 2018 року у цивільній справі №316/841/18, за позовом Публічного акціонерного товариства «Банк Фінанси та Кредит» до ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за кредитним договором здійснити заміну стягувача ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «БАНК «ФІНАНСИ ТА КРЕДИТ» замінити його правонаступника Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «ЕСАЙМЕНТ».

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Повне найменування сторін у справі:

Заявник: ТОВ «фінансова компанія «ЕСАЙМЕНТ» адреса: м. Київ, вул. Кловський узвіз, буд. 7 поверх.5

Представник заявника: Бикова Олена Павлівна,

Адреса: м. Київ Солом`янська пл.. 2 оф.701

Позивач: Публічне акціонерне товариство «Банк Фінанси та кредит»

Адреса: м. Київ, вул. Артема, буд. 60

Відповідач 1: ОСОБА_1

Адреса: АДРЕСА_1

Відповідач 2: ОСОБА_2

Адреса: АДРЕСА_2

Суддя: В. В. Васильченко

Джерело: ЄДРСР 96519043
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку