open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 206/4267/20

№ 1-в/183/95/21

У Х В А Л А

13 квітня 2021 року Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області, у складі:

головуючої судді ОСОБА_1 ,

секретаря ОСОБА_2

розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі Новомосковськогоміськрайонного судуподання начальника Новомосковського МРВфілії ДУ"Центрпробації"у Дніпропетровськійобласті пронаправлення для відбуття призначеного покарання:

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Нікополь, Дніпропетровської області, громадянина України, не одруженого, офіційно працюючого вантажником дільниці нарізання та пакування ТОВ "Дніпровський хлібокомбінат №11", з неповною середньою освітою, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , в останнє засудженого - 27 жовтня 2020 року Самарським районним судом міста Дніпропетровська за ч.2 ст.185, 75 КК України,

за участю прокурора ОСОБА_4

представника Новомосковського

МРВ ДУ "Центр пробації" у

Дніпропетровської області ОСОБА_5 , засудженого ОСОБА_3

В С Т А Н О В И В :

16 березня 2021 року до Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області надійшло подання начальника Новомосковського МРВфілії державної установи"Центрпробації"у Дніпропетровськійобласті пронаправлення для відбуття призначеного покарання ОСОБА_3 , засудженого Самарським районним судом міста Дніпропетровська 27 жовтня 2020 року за ч. 2 ст.185, ч.4 ст.70 КК Українидо 2 років 10 днів позбавлення волі,на підставі ст.75КК України його звільнено від відбування покарання з випробуванням строком на 1 рік.

В обґрунтування подання зазначено, що 14.01.2020 року до Новомосковського МРВ надійшов на виконання вирок суду стосовно засудженого ОСОБА_3 , якому 19.01.2020 року було роз`яснено правила та порядок відбування покарання та надано направлення до Новомосковського міськрайоного Центру зайнятості населення для реєстрації як безробітного та працевлаштуватись, якщо його буде запропоновано роботу але в зв`язку з відсутністю у засудженого паспорту громадянина України на облік він не став.

Так, 22.02.2021 року засуджений ОСОБА_3 , отримав паспорт громадянина України та повторно отримав направлення до Новомосковського міськрайоного Центру зайнятості населення для реєстрації як безробітного та працевлаштування, де йому було надано список вакансій, в яких він не підійшов за вимогами роботодавця. 04.03.2021 року та 15.03.2021 року засуджений надав письмове пояснення щодо його не працевлаштування у наданий йому термін, з яким була проведена профілактична бесіда в ході якої йому повторно було роз`яснено правила та порядок відбування покарання та повторно винесено застереження у вигляді письмового попередження, також засудженому неодноразово наголошувалось, що матеріали його справи можуть бути передані до суду для вирішення питання про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням та направлення його для відбування призначеного покарання

В судовому засіданні представник Новомосковського МРВ філії державної установи "Центр пробації" у Дніпропетровській області просила задовольнити вказане подання, в зв`язку з тим, що ОСОБА_3 не виконав правила та порядок відбування призначеного йому покарання.

Засуджений ОСОБА_3 в судовому засіданні просив вказане подання не задовольняти, так як він офіційно працевлаштувався.

Прокурор в судовому засіданні вважає подання не обґрунтованим та просив відмовити в його задоволенні.

Суд, вислухавши думки учасників судового розгляду, дослідивши матеріали подання дійшов до наступного:

Вироком Новомосковського міськрайоного суду Дніпропетровської області від 27.10.2020 року ОСОБА_3 засуджено за ч. 2 ст.185, ч.4 ст.70 КК України до 2 років 10 днів позбавлення волі,на підставі ст.75КК України його звільнено від відбування покарання з випробуванням строком на 1 рік.

Відповідно до ч. 2 ст. 78 КПК України, якщо засуджений не виконує покладені на нього обов`язки або систематично вчинює правопорушення, що потягли за собою адміністративні стягнення і свідчать про його небажання стати на шлях виправлення, суд направляє засудженого для відбування призначеного покарання.

В судовому засіданні встановлено, що засуджений ОСОБА_3 , дійсно порушив порядок і умови відбування покарання призначеного йому вироком Новомосковського міськрайоного суду Дніпропетровської області, не працевлаштувавшись у наданий йому термін, але на день розгляду подання засуджений ОСОБА_3 працевлаштувався вантажником дільниці нарізання та пакування на підприємстві ТОВ "Дніпровський хлібокомбінат №11", а тому безумовних підстав, які і свідчать про небажання ОСОБА_3 стати на шлях виправлення, суду не надано, у зв`язку з чим в задоволенні подання необхідно відмовити.

На підставі викладеного, керуючись ч.2ст.78 КК України,ст.ст.537,539 КПК України, суд

У Х В А Л И В:

В задоволенні подання начальника Новомосковського МРВ філії ДУ "Центр пробації" у Дніпропетровської області про скасування звільнення з випробуванням і направлення засудженого ОСОБА_3 в місця позбавлення волі, згідно вироку Самарського районного суду міста Дніпропетровська від 27 жовтня 2020 року відмовити.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга протягом семи днів з дня її проголошення.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 96510051
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку