open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 766/17194/20 н/п 2/766/4373/21

УХВАЛА

про заміну сторони правонаступником

13.04.2021р. Херсонський міський суд Херсонської області в складі

головуючої судді Зуб І.Ю.,

при секретарі Щербань А.А.,

розглянувши у судовому засіданні цивільну справу за позовом Державної екологічної інспекції у Херсонській області (ЄДРПОУ 38044149, місцезнаходження: 73026, м. Херсон, пров. Козацький, б. 10) до ОСОБА_1 (останнє відоме місце реєстрації: АДРЕСА_1 ) про відшкодування шкоди, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду із позовом до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди.

Ухвалою Херсонського міського суду Херсонської області від 16.11.2020 року було відкрито провадження по даній справі за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

В матеріалах справи міститься заява про залучення правонаступника позивача по справі. В поданій заяві представник просить залучити до участі у справі замість позивача Державної екологічної інспекції у Херсонській області його правонаступника Державну екологічну інспекцію Південного округу.

Представник позивача надав заяву про розгляд клопотання про заміну сторони її правонаступником без його участі.

Відповідач в судове засідання не з`явився, повідомлявся, причини неявки суду не повідомив.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, судом встановлено наступне.

Постановою Кабінету Міністрів України від 09.09.2020 року «Про утворення міжрегіональних територіальних органів та ліквідацію територіальних органів Державної екологічної інспекції» в тому числі утворено Державну екологічну інспекцію Південного округу (Запорізька та Херсонська область) та ліквідовано Державну екологічну інспекцію у Херсонській області.

Наказом Державної екологічної інспекції України від 02.02.2021 року №61 затверджено Положення про Державну екологічну інспекцію Південного округу.

Згідно інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Державна екологічна інспекція Південного округу зареєстрована 20.10.2020 року, номер запису 1004991020000023679, ЄДРПОУ 43877338.

Згідно ч.1 ст.55 ЦПК України, у випадках, встановлених законом, органи державної влади, органи місцевого самоврядування, фізичні та юридичні особи можуть звертатися до суду із заявами про захист прав, свобод та інтересів інших осіб або державних чи суспільних інтересів та брати участь у цих справах. При цьому органи державної влади, органи місцевого самоврядування повинні надати суду документи, що підтверджують наявність передбачених законом підстав для звернення до суду в інтересах інших осіб.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне задовольнити заяву та залучити до участі у справі в якості позивача Державну екологічну інспекцію Південного округу, замість позивача Державної екологічної інспекції у Херсонській області.

Керуючись ст. 55, 260, 353-354 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Залучити до участі у справі за позовом Державної екологічної інспекції у Херсонській області (ЄДРПОУ 38044149, місцезнаходження: 73026, м. Херсон, пров. Козацький, б. 10) до ОСОБА_1 (останнє відоме місце реєстрації: АДРЕСА_1 ) про відшкодування шкоди, замість позивача Державної екологічної інспекції у Херсонській області його правонаступника Державну екологічну інспекцію Південного округу (ЄДРПОУ 43877338, місцезнаходження: 73003, м. Херсон, пров. Козацький, 10).

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Херсонського апеляційного суду. У разі вирішення питання без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарга подаються учасниками справи до або через Херсонський міський суд Херсонської області.

Учасник справи, якому ухвала суду не були вручені у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 ЦПК України.

СуддяІ. Ю. Зуб

Джерело: ЄДРСР 96266893
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку