open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа№751/8923/20

Провадження №3/751/141/21

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 квітня 2021 року

СУДДЯ НОВОЗАВОДСЬКОГО РАЙОННОГО СУДУ МІСТА ЧЕРНІГОВА

Овсієнко Ю.К.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Чернігові заяву ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , про розстрочення виконання постанови суду від 04 лютого 2021 року про накладення адміністративного стягнення у виді штрафу за ч. 1 ст. 130 КУпАП,

в с т а н о в и в:

17.03.2021 року ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою, у якій просить розстрочити йому сплату штраф у розмірі шістсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 10200,00 грн., визначеного за постановою Новозаводського районного суду м. Чернігова від 04 лютого 2021 року по справі про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 130 КУпАП, строком на чотири місяці, встановивши щомісячну суму виплати штрафу у розмірі 2550 (дві тисячі п`ятсот п`ятдесят) гривень 00 копійок.

Заяву обґрунтовує тим, що він офіційно працевлаштований, але розмір отримуваної заробітної плати не дозволяє сплатити всю суму штрафу відразу. Зазначає, що має кредитні зобов`язання перед АТ «Альфа-банк» та щомісячно за них сплачує. Також щомісячно сплачує частину комунальних послуг.

ОСОБА_1 у судове засідання не з`явився. Про час та місце його проведення повідомлявся у встановленому порядку.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає за можливе задовольнити заяву ОСОБА_1 , виходячи з наступного.

Судом встановлено, що постановою Новозаводського районного суду м. Чернігова від 04.02.2021 року ОСОБА_1 визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП та накладено стягнення у виді штрафу у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 10200 (десять тисяч двісті) грн. з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Відповідно до ст. 298 КУпАП, постанова про накладання адміністративного стягнення є обов`язковою для виконання державними і громадськими органами, підприємствами, установами, організаціями, посадовими особами і громадянами.

Згідно зі ст. 307 КУпАП, штраф має бути сплачений порушником не пізніш як через п`ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, крім випадків, передбачених статтею 300-1 цього Кодексу, а в разі оскарження такої постанови - не пізніш як через п`ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги без задоволення.

Умови і порядок виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб), що відповідно до закону підлягають примусовому виконанню у разі невиконання їх у добровільному порядку, визначені Законом України «Про виконавче провадження».

Частиною 1 статті 33 даного Закону передбачене право особи за наявності обставин, що ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим (хвороба сторони виконавчого провадження, відрядження сторони виконавчого провадження, стихійне лихо тощо), звернутися до суду, який видав виконавчий документ, із заявою про відстрочку або розстрочку виконання рішення.

Зі змісту вказаної норми слідує, що підставою вирішення судом питання про відстрочку або розстрочку виконання є наявність обставин, що ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим.

Згідно статті 304 КУпАП, питання, зв`язані з виконанням постанови про накладення адміністративного стягнення, вирішуються органом (посадовою особою), який виніс постанову.

Як встановлено в судовому засіданні, у ОСОБА_1 має скрутне матеріальне становище, тому суд вважає, що зазначені обставини ускладнюють заявнику виконання постанови суду.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку, що заяву слід задовольнити, розстрочити сплату штрафу строком на чотири місяців.

Керуючись ст.ст. 298, 301, 304, 307 КУпАП, ст. 33 Закону України «Про виконавче провадження», суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву ОСОБА_1 про розстрочення виконання постанови суду від 04 лютого 2021 року про накладення адміністративного стягнення у виді штрафу за ч. 1 ст. 130 КУпАП задовольнити.

Розстрочити ОСОБА_1 сплату штрафу у розмірі шістсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 10200 грн., визначеного постановою Новозаводського районного суду м. Чернігова від 04 лютого 2021 року по справі про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 130 КУпАП, строком на чотири місяці з дня звернення до суду з заявою, тобто до 17 липня 2021 року, встановивши щомісячну суму виплати штрафу у розмірі 2550 (дві тисячі п`ятсот п) гривень 00 копійок.

Постанова може бути оскаржена до Чернігівського апеляційного суду через Новозаводський районний суд м. Чернігова протягом десяти днів з дня її винесення.

Суддя: Ю. К. Овсієнко

Джерело: ЄДРСР 96236186
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку