open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №: 653/867/21

Провадження № 3/653/669/21

П О С Т А Н О В А

іменем України

13 квітня 2021 року м. Генічеськ

Суддя Генічеського районного суду Херсонської області Мотонок Т.Я, розглянувши матеріали, які надійшли від Відділу рибоохоронного патруля №2 Азовського Басейнового управління Державного агентства рибного господарства, про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 , не працюючого, проживаючого по АДРЕСА_1 , за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.88-1 КУпАП,

ВСТАНОВИЛА:

В провадження судді Генічеського районного суду Херсонської області надійшла справа про адміністративне правопорушення у відношенні ОСОБА_1 за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.88-1 КУпАП.

При розглядіадміністративного матеріалусудом встановлено,що 18.03.2021року о07год.00хв.в Утлюкськомулимані,район м.Генічеськ, ОСОБА_1 скупив уневідомих осібрибу бичок 6кг.,без документівякі підтверджуютьзаконність придбаннята вилученняїї зприроднього середовища,чим порушивпорядок придбанняоб`єктівтваринного світупередбачених ЗакономУкраїни «Прорибне господарство,промислове рибальствота охоронуводних біоресурсів»,ст.3.14«Правил любительськогоі спортивногорибальства», ст.63Закону України«Про твариннийсвіт».Своїми діями ОСОБА_1 скоїв правопорушення,відповідальність заяке передбаченач.1ст.88-1КУпАП - порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об`єктів тваринного або рослинного світу

Під час затримання у правопорушника було вилучено: рибу бички - 6 кг, яку передано на відповідальне зберігання до ТОВ «МАЛ КОНФ» до вирішення справи.

У судове засідання ОСОБА_1 не прибув, про дату та час розгляду справи, повідомлявся шляхом направлення SMS повідомлення на номер телефону, який зазначений у протоколі про адміністративне правопорушення. Під час складання протоколу останній в графі «пояснення» свою вину визнав. Судові повістки не надсилались, у зв`язку з відсутністю в суді поштових марок. Причини неприбуття ОСОБА_1 не повідомив. Жодних клопотань на адресу суду не надходило.

Слід зазначити, що відповідно до положеньст. 19 Закону України «Про міжнародні договори України»таст. 17 Закону України «Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини»при розгляді справ суди застосовують Конвенцію та практику Європейського суду з прав людини як джерело права.

У своїх рішеннях ЄСПЛ визначає правові підходи щодо розуміння порушення права особи на участь у судовому розгляді як з точки зору принципу процесуальної рівності, так й самої процесуальної поведінки сторони провадження, та наголошує, що сторони в розумні інтервали часу мають вживати заходів, щоб дізнатись про стан відомого їм судового провадження («Олександр Шевченко проти України», «Трух проти України», «Пономарьов проти України»).

За таких обставин, враховуючи принцип судочинства, яким визнано пріоритет публічного інтересу над приватним, суддя вважає за можливе провести розгляд справи за відсутності особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, оскільки безпідставне умисне затягування справи нівелює завданняКУпАП, яким є охорона конституційного ладу України, встановленого правопорядку, зміцнення законності, запобігання правопорушенням, виховання громадян у дусі точного і неухильного додержанняКонституції, законів України, поваги до прав, честі і гідності інших громадян, до правил співжиття, сумлінного виконання своїх обов`язків, відповідальності перед суспільством (стаття 1 КУпАП).

Також слід зазначити, що положенняст. 268 КУпАПне містять заборони щодо розгляду справи про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1ст. 88-1КУпАП, без обов`язкової присутності особи, яка притягується до адміністративної відповідальності.

Вина ОСОБА_1 у вчинені адміністративного, передбаченого ч.1 ст.88-1 КУпАП, підтверджується наявними матеріалами справи, зокрема: даними протоколу про адміністративне правопорушення № 029296/139 від 18.03.2021 року, описом водних живих ресурсів, знарядь лову, іншого майна, вилученого в порушника, квитанцією про отримання речей і документів.

Таким чином досліджені в судовому засіданні документи в повному обсязі підтверджують обставини викладені у протоколі про адміністративне правопорушення та підтверджують порушення ОСОБА_1 правил рибальства, та вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.88-1 КУпАП.

При визначенні виду та розміру адміністративного стягнення суд приймає до уваги всі обставини справи в їх сукупності та вважає, що у даному конкретному випадку застосування до ОСОБА_1 адміністративного стягнення у виді штрафу, буде достатньо та необхідно для здійснення виховного впливу на порушника та виконання завдань провадження у справах про адміністративні правопорушення.

Відповідно до ст. 40-1 КУпАП підлягає стягненню судовий збір.

Керуючись статтями 27,33-35,40-1,88-1,245,280,283,284 КУпАП, суддя,-

ПОСТАНОВИЛА

Визнати винним ОСОБА_1 у скоєнні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.88-1 КУпАП.

Застосувати відносно ОСОБА_1 адміністративне стягнення у вигляді адміністративного штрафу в сумі 510 /п`ятсот десять/ гривень на р/р UA628999980313090106000021112, код ЄДРПОУ 37959517, МФО 899998, УК у Генічес р-ні/Генічес р-н/21081100, Казначейство України (ЕАП), код класифікації доходів бюджету: 21081100, найменування коду класифікації доходів бюджету: Адміністративні штрафи та інші санкції.

У разі несплати правопорушником ОСОБА_1 , штрафу у строк, встановленийстаттею 307 КУпАП, штраф підлягаєстягненню із правопорушника у примусовомупорядку у подвійному розмірі, відповідно дост.308КУпАП.

Рибу бички 6 кг, яку передано на відповідальне зберігання до ТОВ «МАЛКОНФ» /м. Генічеськ, вул.Шуменська, 6/ - конфіскувати.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь держави судовий збір в розмірі 454 /чотириста п`ятдесят чотири/ гривні 00 коп. на р/р UA908999980313111256000026001, ГУК у м. Києві/м. Київ/22030106, (код за ЄДРПОУ) 37993783, Казначейство України (ЕАП), Код банку отримувача (МФО) 899998, Код класифікації доходів бюджету 22030106, Відповідно до п. 5 З.У. «Про судовий збір»/.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Постанова судді у справі про адміністративнеправопорушення може бути оскарженаособою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, їїзаконним представником, захисником, потерпілим, його представником протягом десяти днів з дня винесенняпостанови.

Апеляційна скарга може бути подана до Херсонського апеляційного суду через Генічеський районний суд Херсонської області протягом десяти днів з дня винесення даної постанови.

Постанова може бути пред`явлена _________________2021 р.

Набрала чинності _________________2021 р.

Суддя Генічеського районного суду Т. Я. Мотонок

Джерело: ЄДРСР 96235391
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку