open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 643/1838/21

Провадження № 3/643/1076/21

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12.04.2021 м.Харків

Суддя Московського районного суду м. Харкова Семенова Я.Ю., розглянувши матеріали, що надійшли з Управління патрульної поліції в Харківській області Департаменту патрульної поліції про притягнення до адміністративної відповідальності:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина Турції, який працює водієм в ТОВ «ГРАНФУЛЛ БРАЙГТ ІНТЕРНЕШІОНАЛ ЛІМІТЕД», який проживає за адресою: АДРЕСА_1 ,

у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 9 ст. 121 Кодексу України про адміністративне правопорушення,

у с т а н о в и в :

19 січня 2021 року о 20 годині 55 хвилин ОСОБА_1 керував транспортним засобом Volkswagen Golf, державний номерний знак НОМЕР_1 , по вул. Академіка Павлова, 140 в м. Харкові, щодо транспортного засобу порушено обмеження, встановлені Митним кодексом України, а саме: транспортний засіб перебуває на території України з порушенням строків перебування в режимі тимчасового ввезення терміном до 1-го року, згідно з даними бази ІПНП транспортний засіб ввезено 12.12.2018 ОСОБА_2 та використовувався ОСОБА_1 , який не ввозив транспортний засіб на митну територію України, тим самим ОСОБА_1 порушив вимоги ст. 380 Митного Кодексу України та ст. ст. 16, 31, 34 «Про дорожній рух» повторно протягом року, за що передбачена відповідальність за ч. 9 ст. 121 КУпАП: керування водієм транспортним засобом, щодо якого порушено обмеження, встановлені Митним кодексом України, а саме: порушено строки його тимчасового ввезення та переміщення в митному режимі транзиту; транспортний засіб використовується для цілей підприємницької діяльності та отримання доходів в Україні; транспортний засіб передано у володіння, користування або розпорядження особі, яке не ввозила його на митну територію України або не поміщувала в митний режим транзиту вчинення правопорушення повторне протягом року.

У судове засідання особа, яка притягається до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , не з`явився, через канцелярію суду подав заяву, в якій зазначив, що визнає вину у вчиненому правопорушенні, передбаченому ч. 9 ст. 121 КУпАП, в повному обсязі, щиро розкаюється, фактичні обставини справи не оспорює, в подальшому зобов`язується не порушувати правила дорожнього руху України, у тому числі, правила керування транспортним засобом щодо якого Митним Кодексом України встановлені строки його тимчасового ввезення та/або переміщення в митному режимі транзиту, розгляд справи просив проводити за його відсутності.

Разом із заявою подав суду клопотання, в якому просив передати матеріал про адміністративне правопорушення стосовно нього на розгляд трудового колективу - ТОВ «ГРАНФУЛЛ БРАЙГТ ІНТЕРНЕШІОНАЛ ЛІМІТЕД», у якому він працює на посаді водія, що відповідає вимогам ст. 21 КУпАП, - для застосування заходів громадського впливу.

Крім визнання особою, яка притягається до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , вини у вчиненні вказаного адміністративного правопорушення, факт його вчинення знаходить своє підтвердження сукупністю доказів, а саме: протоколом про адміністративне правопорушення серії ДПР18 № 284298 від 19.01.2021, рапортом інспектора взводу 1 роти 4 батальйону 1 УПП в Харківській області ДПП лейтенантом поліції Дорошко А., довідкою від 21.01.2021, складеною старшим інспектором ВАП УПП в Харківській області ДПП старшим лейтенантом поліції Скицькою Г., згідно з якою, відповідно до облікової бази ІПНПІ транспортний засіб Volkswagen Golf, державний номерний знак НОМЕР_1 було ввезено на територію України 12.12.2018 ОСОБА_2 та було передано керування вказаним транспортним засобом ОСОБА_1 , копією постанови серії ДП18 № 684222 від 16.01.2021, згідно з якою ОСОБА_1 було притягнуто до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 8 ст. 121 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі 8500 гривень, відеозаписом з бодікамери АХ 1930, 01865.

Вивчивши матеріали справи про адміністративне правопорушення, суд вважає доведеним факт вчинення ОСОБА_1 адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 9 ст. 121 КУпАП, а саме: керування водієм транспортним засобом, щодо якого порушено обмеження, встановлені Митним кодексом України, а саме: порушено строки його тимчасового ввезення та переміщення в митному режимі транзиту; транспортний засіб використовується для цілей підприємницької діяльності та отримання доходів в Україні; транспортний засіб передано у володіння, користування або розпорядження особі, яке не ввозила його на митну територію України або не поміщувала в митний режим транзиту вчинення правопорушення повторне протягом року.

Водночас, до суду особою, яка притягається до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 надано клопотання ТОВ «ГРАНДФУЛЛ БРАЙГТ ІНТЕРНЕШІОНАЛ ЛІМІТЕД», в якому трудовий колектив ТОВ «ГРАНДФУЛЛ БРАЙГТ ІНТЕРНЕШІОНАЛ ЛІМІТЕД» просить передати їм на поруки водія ОСОБА_1 , а матеріали справи - на розгляд трудового колективу ТОВ «ГРАНДФУЛЛ БРАЙГТ ІНТЕРНЕШІОНАЛ ЛІМІТЕД». До клопотання додано характеристику товариства на ОСОБА_1 , згідно з якою, ОСОБА_1 за місцем роботи зарекомендував себе з позитивного боку, як досвідчений, ініціативний, професійно грамотний та дисциплінований, здібний та принциповий працівник, користується авторитетом серед трудового колективу товариства. Згідно з довідкою № 12 від 12.04.2021, виданою ТОВ «ГРАНДФУЛЛ БРАЙГТ ІНТЕРНЕШІОНАЛ ЛІМІТЕД» за підписом керівника товариства ОСОБА_3 , ОСОБА_1 з 01 грудня 2020 року по теперішній час працює у вказаному товаристві на посаді водія. Відповідно до протоколу № 15 загальних зборів трудового колективу ТОВ «ГРАНДФУЛЛ БРАЙГТ ІНТЕРНЕШІОНАЛ ЛІМІТЕД» від 09 квітня 2021 року, трудовий колектив товариства вирішив взяти ОСОБА_1 на поруки трудового колективу, зобов`язується здійснювати стосовно ОСОБА_1 заходи виховного впливу, спрямовані на недопущення вчинення ним нових правопорушень.

За правилами ч. 1 ст.21КУпАП особа, яка вчинила адміністративне правопорушення, крім посадової особи, звільняється від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд громадської організації або трудового колективу, якщо з урахуванням характеру вчиненого правопорушення і особи правопорушника до нього доцільно застосувати захід громадського впливу.

Відповідно до ч. 2 ст. 284 КУпАП, при оголошенні усного зауваження, передачі матеріалів на розгляд громадської організації чи трудового колективу, виноситься постанова про закриття справи.

З огляду на вказане вище, беручи до уваги характер вчиненого правопорушення, особистість ОСОБА_1 , обставини, що пом`якшують відповідальність, зокрема щире каяття особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, суд вважає, що до ОСОБА_1 можливо застосувати захід громадського впливу та звільнити його від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд трудового колективу.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст. 21, ч. 9 ст. 121, 283, 284 КУпАП, суд, -

п о с т а н о в и в :

ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 9 ст. 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та звільнити його від адміністративної відповідальності.

Матеріали стосовно ОСОБА_1 передати на розгляд трудовому колективу Товариству з обмеженою відповідальністю «ГРАНДФУЛЛ БРАЙГТ ІНТЕРНЕШІОНАЛ ЛІМІТЕД» (м. Харків, вул. Гвардійців Широнінців, буд. 59-А, кв. 52), - для застосування заходів громадського впливу.

Провадження по справі стосовно ОСОБА_1 про притягнення до адміністративної відповідальності за ч. 9 ст. 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення - закрити.

Про заходи громадського впливу, застосовані до ОСОБА_1 , керівник ТОВ «ГРАНДФУЛЛ БРАЙГТ ІНТЕРНЕШІОНАЛ ЛІМІТЕД » повинен не пізніш, як у десятиденний строк з дня одержання матеріалів повідомити Московський районний суд м. Харкова.

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги через Московський районний суд м. Харкова протягом десяти днів з дня її винесення.

Суддя: Я.Ю. Семенова

Джерело: ЄДРСР 96202624
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку