open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 758/3515/21

Провадження № 3/758/3268/21

Категорія 156

О К Р Е М А У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 квітня 2021 року Подільський районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді - Скрипник О. Г. ,

при секретарі - Дукач А. А., розглянувши адміністративний матеріал, який надійшли від Управління патрульної поліції в м. Києві Департаменту патрульної поліції про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 , за ч.1 ст. 130 КУпАП , -

В С Т А Н О В И В :

22.03.2021 року до Подільського районного суду м. Києва від Управління патрульної поліції в м. Києві Департаменту патрульної поліції надійшов протокол про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 за ч.1 ст. 130 КУпАП.

Згідно протоколу про адміністративне правопорушення серії ААБ № 130104, складеного 06.02.2021 поліцейським роти УПП у м. Києві молодшим лейтенантом поліції Заворицьким Є.О., водій ОСОБА_1 06.02.2021 року о 12год 04 хв керував автомобілем BMW 320, д.н. НОМЕР_1 по вул.. Костянтинівській в м. Києві в стані наркотичного сп`яніння, тремтіння пальців рук, зіниці очей не реагували на світло,чим порушив ч.1 ст. 130 КУпАП.

З матеріалі справи убачається, що протокол про адміністративне правопорушення, складений відносно ОСОБА_1 06.02.2021 року за ч.1 ст. 130 КУпАП містить виправлення, а саме: ч.3 ст. 130 КУпАП виправлена на ч.1 ст. 130 КУпАП.

В судовому засіданні адвокат ОСОБА_1 надав суду копію вказаного вище протоколу, в якому зазначається, що ОСОБА_1 притягується до адміністративної відповідальності за ч.3 ст. 130 КУпАП,

Крім того, протокол про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 містить неточності часу вчинення правопорушення, а саме: у графі «місце складання протоколу», де зазначається дата, час складання, а також населений пункт або географічна точка, зазначено, що адміністративне правопорушення вчинено 06.02.2021 року о 12 год 04 хв, в той час як в графі «дата, час , місце вчинення адміністративного правопорушення і суть учиненого адміністративного правопорушення» зазначено, що адміністративне правопорушення вчинено 06.02.3021 року об 11 год 50 хв.

Відповідно до п.6 розд. ІІ Інструкції з оформлення адміністративних матеріалів в органах поліції, затвердженого наказом МВС від 06.11.2015 року № 1376 усі реквізити протоколу про адміністративне правопорушення заповнюються чорнилом чорного або синього кольору, розбірливим почерком, державною мовою.

Згідно п.7 розд. ІІ Інструкції з оформлення адміністративних матеріалів в органах поліції, затвердженого наказом МВС від 06.11.2015 року № 1376, не допускаються закреслення чи виправлення відомостей, що заносяться до протоколу про адміністративне правопорушення, а також унесення додаткових записів після того, як протокол про адміністративне правопорушення підписано особою, стосовно якої його складено.

Виправлення, які допущені під час внесення записів до протоколу, до його підписання особою, стосовно якої його складено, повинні бути чітко посадовою особою виправлені та належним чином застережені (проставлена печатка та підпис посадової особи).

Якщо ж такі виправлення заносяться в протокол після підписання його особою, відносно якої його складено, то відповідні виправлення з застереженням вносяться і в копію протоколу, який був виданий особі, відносно якої він складався.

Таким чином, в порушення п.7 розд. ІІ Інструкції з оформлення адміністративних матеріалів в органах поліції, затвердженого наказом МВС від 06.11.2015 року № 1376, протокол про адміністративне правопорушення серії ААБ № 136104 від 06.02.2021 року складений та направлений до суду з розбіжностями в часі притягнення до адміністративної відповідальності особи, яка вчинила адміністративне правопорушення, а також містить виправлення, які не застережені посадовою особою.

Отже, поліцейським роти УПП у м. Києві молодшим лейтенантом поліції Заворицьким Є.О. складено протокол про адміністративне правопорушення з явним порушенням вимог п.7 розд. ІІ Інструкції з оформлення адміністративних матеріалів в органах поліції, затвердженого наказом МВС від 06.11.2015 року № 1376, що призвело до унеможливлення вчасного розгляду справи та постановлення судового рішення.

З метою недопущення порушень працівниками поліції при складанні протоколів про адміністративні правопорушення, складання протоколів про адміністративне правопорушення суд вважає необхідним довести викладені вище обставини до відома начальника Управління патрульної поліції в м. Києві Департаменту патрульної поліції шляхом постановлення окремої ухвали, застосувавши загальні принципи верховенства права, невідворотності покарання та аналогію закону відповідно до норм ЦПК та КАС, який містить такий інститут судового реагування, як окрема ухвала.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 7, 245 КУпАП, -

П О С Т А Н О В И В :

Обставини , викладені в окремій ухвалі довести до відома для реагування в межах повноважень начальнику Управління патрульної поліції в м. Києві Департаменту патрульної поліції разом з постановою про направлення матеріалів для усунення недоліків та копій постанови про притягнення до адміністративної відповідальності.

Про результати розгляду окремої ухвали повідомити Подільський районний суд м. Києва протягом місяця з дня отримання копії даної ухвали та роз`яснити, що залишення без розгляду окремої ухвали суду або невжиття заходів до усунення зазначених в ній порушень закону, а так само несвоєчасна відповідь на окрему ухвалу суду тягне за собою адміністративну відповідальність, визначену ст. 185-6 КУпАП.

Окрема ухвала по справах про адміністративне правопорушення може бути оскаржена протягом 10 (десяти) днів з дня винесення окремої ухвали шляхом подання апеляційної скарги до Київського апеляційного суду через Подільський районний суд м. Києва

Окрема ухвала набирає чинності з наступного дня після закінчення с року на її оскарження, а у випадку такого оскарження - з дня набрання законної сили рішенням за результатами такого оскарження.

СуддяО. Г. Скрипник

Джерело: ЄДРСР 96164038
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку