open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 375/248/21

Провадження № 2/375/292/21

УХВАЛА

про проведення судового засідання в режимі відеоконференції

07 квітня 2021 року смт Рокитне

Рокитнянський районний суд Київської області у складі головуючої судді Чорненької О.І., розглянувши клопотання адвоката Халаґера Олени Анатоліївни (посвідчення адвоката України №655, видане 31.08.2012) у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Онлайн Фінанс" треті особи які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Приватний виконавець виконавчого округу Київської області Голяченко Іван Павлович, Приватний нотаріус Житомирського міського нотаріального округу Горай Олег Станіславович про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, про залучення у справу як представника позивача та участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду,

В С Т А Н О В И В:

01 березня 2021 року ОСОБА_1 звернувся до суду з вказаним позовом, яким просить визнати виконавчий напис, таким що не підлягає виконанню №55229 від 28.09.2020 року, яким запропоновано стягнути з ОСОБА_1 на користь ТОВ "Фінансова компанія "Онлайн Фінанс" заборгованості в розмірі 26 797,00 гривень.

Позивач свої вимоги обгрунтовує тим що 28 вересня 2020 року приватним нотаріусом Житомирського міського нотаріального округу Гораєм Олегом Станіславовичем було вчинено виконавчий напис, який зареєстровано в реєстрі за номером 55229, від 28.09.2020 року, згідно якого, 05 листопада 2020 року приватним виконавцем виконавчого округу Київської області Голяченко Іваном Павловичем відкрито примусове виконавче провадження про стягнення з позивача, заборгованість у сумі 26797,00 гривень, а саме: виконавчого збору - основну винагороду приватного виконавця у розмірі 2679,70 гривень, розмір мінімальних витрат на проведення виконавчих дій у розмірі 400,00 гривень., які підлягають стягненню з боржника на користь стягувача.

Ухвалою Рокитнянського районного суду Київської області від 19 березня 2021 року зазначена заява прийнята до розгляду, провадження у справі відкрите за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання на 11 годину 30 хвилин 14 квітня 2021 року.

05 квітня 2021 року на адресу суду надійшла заява адвоката Халагери Олени Анатоліївни (посвідчення адвоката України №655, видане 31.08.2012) про вступ у вказану справу як представника позивача ОСОБА_1 та проведення підготовчого судового засідання та всіх наступних засідань у вказаній цивільній справі за її участю у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою сервісу EasyCon. До вказаної заяви також додано копію ордеру серії АІ №1098876 від 31 березня 2021 року на надання правничої (правової) допомоги ОСОБА_1 адвокатом Халагера О.А.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає, що клопотання адвоката Халагери О.А. про залучення у справу як представника позивача та участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду підлягає задоволенню з таких підстав.

Відповідно до положень ст. 59 Конституції України, кожен має право на професійну правничу допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно. Кожен є вільним у виборі захисника своїх прав.

Положеннями ст.15 ЦПК України визначено, що учасники справи мають право користуватися правничою допомогою. Представництво у суді як вид правничої допомоги здійснюється виключно адвокатом (професійна правнича допомога), крім випадків, встановлених законом.

Як вбачається з вимог ст.58 ЦПК України сторона, третя особа, а також особа, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, може брати участь у судовому процесі особисто (самопредставництво) та (або) через представника.

Представництвом є правовідношення, в якому одна сторона (представник) зобов`язана або має право вчинити правочин від імені другої сторони, яку вона представляє. Представництво виникає на підставі договору, закону, акта органу юридичної особи та з інших підстав, встановлених актами цивільного законодавства (ч. ч.1, 3 ст.237 Цивільного кодексу України).

Відповідно до положень ст.60 ЦПК України, представником у суді може бути адвокат або законний представник.

Документами, що підтверджують повноваження адвоката як представника є довіреність або ордер, виданий відповідно до Закону України «Про адвокатуру і адвокатську діяльність»( ч. 4 ст. 62 ЦПК України).

З огляду на викладене суд вважає, що подана адвокатом Халагера О.А. заява про її залучення у справу як представника позивача підлягає задоволенню.

З приводу участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, судом встановлено, що статтею 212 ЦПК України передбачено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Суд, який забезпечує проведення відеоконференції, перевіряє явку і встановлює особи тих, хто з`явився, а також перевіряє повноваження представників.

Відеоконференція, у якій беруть участь учасники справи, фіксується судом, який розглядає справу, за допомогою технічних засобів відео- та звукозапису. Відео- та звукозапис відеоконференції зберігається в матеріалах справи.

Наказом Державної судової адміністрації України № 196 від 23 квітня 2020 року затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду.

Відповідно до зазначеного Порядку передбачено проведення судових засідань поза межами приміщення суду за допомогою судової системи за посиланням на офіційному веб порталі «Судова влада України» vkz.court.gov.ua. Даною системою є «EasyCon». Крім того, вказана система, забезпечує ідентифікацію особи за допомогою ЕЦП, що передбачено пунктом 1 розділу ІІІ Порядку.

Зважаючи на технічну можливість проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи EasyCon, з метою дотримання принципу розумності строків розгляду справи, необхідності забезпечення захисту здоров`я учасників судового процесу і співробітників суду, суд, вважає за можливе проводити судові засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи EasyCon з представником позивача - адвокатом Халагера О.А., яка зареєстрована у системі EasyCon за електронною адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 212, 258-260, 353 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву адвоката Халаґери Олени Анатоліївни (посвідчення адвоката України №655, видане 31.08.2012) про вступ у справу як представника позивача ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Онлайн Фінанс" треті особи які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Приватний виконавець виконавчого округу Київської області Голяченко Іван Павлович, Приватний нотаріус Житомирського міського нотаріального округу Горай Олег Станіславович про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, - задовольнити.

Допустити адвоката Халагеру Олену Анатоліївну, РНОКПП НОМЕР_1 , адреса для листування: 04053, м. Київ, вул. Січових Стрільців, 21, офіс 501 , до участі у справі як представника позивача ОСОБА_1 .

Клопотання - представника позивача адвоката Халаґера Олени Анатоліївни (посвідчення адвоката України №655, видане 31.08.2012) про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду - задоволити.

Провести підготовче судове засідання у справі, призначене на 11 годину 30 хвилин 14 квітня 2021 року та всі наступні судові засідання у вказаній цивільній справі у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, а саме за допомогою програмного забезпечення «EasyCon» (https:/easycon.com.ua/) за участю представника позивача - адвоката Халаґера О.А., яка зареєстрована у системі EasyCon за електронною адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2

Попередити представника позивача - адвоката Халагера О.А., що відповідно до частини 5 статті 212 ЦПК України, ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду направити представнику позивача - адвокату Халагера О.А. (04053, м. Київ, вул. Січових Стрільців, 21, офіс 501) для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуюча суддя О.І.Чорненька

Джерело: ЄДРСР 96154531
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку