open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 323/644/21

Провадження № 2-о/323/37/21

РІШЕННЯ

іменем УКРАЇНИ

07.04.2021 м. Оріхів

Оріхівський районний суд Запорізької області в складі головуючої судді Фісун Н.В., за участю секретаря Мірошніченко А.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою

ОСОБА_1 , заінтересована особа: Оріхівська міська рада Запорізької області про встановлення факту родинних відносин, -

В С Т А Н О В И Л А:

Заявник звернувся до суду із заявою, в якій вказує, що ІНФОРМАЦІЯ_1 померла його бабуся ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Відповідно по положення ст.1266 ЦК України заявник являється спадкоємцем за законом першої черги після смерті ОСОБА_2 за правом представлення, оскільки її син, а батько заявника- ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , спадкоємець за законом першої черги спадкування помер ІНФОРМАЦІЯ_4 .

У визначений законодавством шестимісячний строк від дня відкриття спадщини заявник звернувся із заявою про прийняття спадщини ОСОБА_2 до приватного нотаріуса Оріхівського районного нотаріального округу Демидьонок Т.А., на підставі якої було заведено спадкову справу за № 18/2021, а також було повідомлено, що для переоформлення спадкового майна необхідно встановити факт його родинних відносин з померлою, оскільки в свідоцтві про народження батька заявника, ОСОБА_3 , прізвище померлої записане з орфографічною помилкою « ОСОБА_2 », в той час як у свідоцтві про смерть її прізвище записане як « ОСОБА_2 ».

Просить встановити факт його родинних відносин з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка доводиться йому рідною бабусею.

У судове засідання заявник не з?явився. До суду надав заяву, в якій просить справу розглядати без його участі, на задоволенні заяви наполягає.

У судове засідання, представник заінтересованої особи Оріхівської міської ради Запорізької області не з?явився, надав заяву, в якій просить справу розглядати без їх участі. Проти заявлених вимог не заперечує та просить їх задовольнити у повному обсязі.

Відповідно до вимог ч.2 ст.247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, перевіривши матеріали справи, оцінивши докази надані сторонами прийшов до наступного.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.315 ЦПК України, суд розглядає справи про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами.

З досліджених судом доказів вбачається, що відповідно до копії паспорту серія НОМЕР_1 виданого Оріхівським РВ УМВС України в Запорізькій області, заявник « ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , уродженець м. Оріхів Запорізької області» /а.с.3/.

Згідно свідоцтва про народження серії НОМЕР_2 виданого Оріхівським відділом РАЦС Запорізької області 11.08.1984 року, ОСОБА_1 народився ІНФОРМАЦІЯ_6 в м. Оріхів Запорізької області. Його батьком є ОСОБА_3 /а.с.4/.

Згідно свідоцтва про народження серії НОМЕР_3 від 23.07.1953 року, ОСОБА_3 народився ІНФОРМАЦІЯ_7 . Його матір?ю записана « ОСОБА_2 » (російською мовою) /а.с.4/.

Згідно свідоцтва про смерть серії НОМЕР_4 , виданого Оріхівським районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у запорізькій області, ОСОБА_3 помер ІНФОРМАЦІЯ_4 /а.с.7/.

Згідно свідоцтва про народження серії НОМЕР_5 від 12.11.1956 року, ОСОБА_2 народилась ІНФОРМАЦІЯ_2 /а.с.6/.

Згідно свідоцтва про смерть серії НОМЕР_6 виданого 30.11.2020 року Оріхівським районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро), ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Отже, факт родинних відносин між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 підтверджується зібраними по справі доказами.

Встановлення факту родинних відносин має для заявника юридичне значення, оскільки необхідне для створення умов реалізації заявником своїх прав на оформлення спадщини.

Таким чином суд вважає, що встановлення юридичного факту, про яке просить заявник знайшло повне підтвердження в судовому засіданні і його об`єктивність не викликає в суду сумніву. Зібрані у справі докази та їх належна оцінка вказують на наявність підстав для задоволення заяви ОСОБА_1 , а саме що ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , є рідною бабусею ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_6 .

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 12, 76,81, 82, 263-265, 273, 293, 315-319 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИЛА:

Заяву ОСОБА_1 ( місце реєстрації АДРЕСА_1 ), заінтересована особа: Оріхівська міська рада Запорізької області ( місце знаходження: вул. Шевченка, 11, м. Оріхів Запорізької області) про встановлення факту родинних відносин- задовольнити повністю.

Встановити факт родинних відносин між ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_6 та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , а саме, що ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , є рідною бабусею ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_6 .

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення безпосередньо до Запорізького апеляційного суду.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

У відповідності до п.п. 15.5) п.п.15 п. 1 Розділу ХIII Перехідних Положень ЦПК України в редакції Закону №2147-VIII від 03.10.2017 року, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно- телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди.

Суддя Оріхівського районного суду

Запорізької області Н.В.Фісун

Джерело: ЄДРСР 96085195
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку