open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 944/1062/20

Провадження №2/944/413/21

УХВАЛА

26.02.2021 рокум.Яворів

Яворівський районний суд Львівської області в складі:

головуючого судді Кондратьєвої Н.А.

з участю секретаря судового засідання Бундз М.Р.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в м. Яворові цивільну справу за позовом першого заступника керівника Городоцької місцевої прокуратури Львівської області в інтересах держави в особі Смолинської сільської ради Яворівського району Львівської області до ОСОБА_1 про повернення самовільно зайнятої земельної ділянки, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Яворівського районного суду Львівської області перебуває цивільна справа запозовом першого заступника керівника Городоцької місцевої прокуратури Львівської області в інтересах держави в особі Смолинської сільської ради Яворівського району Львівської області до ОСОБА_1 про повернення самовільно зайнятої земельної ділянки.

Прокурор в підготовче судове засідання не з`явилась, на адресу суду скерувала клопотання про залучення правонаступника у справі. В обгрунтування клопотання зазначає, що п. 2 рішення №12 від 07.12.2020 року "Про початок реорганізації сільських та селищних рад шляхом приєднання до Яворівської міської ради" визначено, що Яворівська міська рада є правонаступником всього майна, прав та обов`язків, у тому числі Смолинської сільської ради Яворівського району Львівської області, а відтак просить замінити позивача у справі Смолинську сільську раду на Яворівську міську раду.

Інші учасники в підготовче судове засідання не з`явились, причини неявки суду не повідомили.

Згідно з ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали заяви, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст.55 ЦПК України разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Згідно з п.п 2, 4 п.6-1 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" до прийняття закону про адміністративно-територіальний устрій України закінчення повноважень сільських, селищних, міських рад, їхніх виконавчих органів, а також реорганізація сільських, селищних, міських рад, їхніх виконавчих органів як юридичних осіб у зв`язку із змінами в адміністративно-територіальному устрої України здійснюються з урахуванням таких положень: у день набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною територіальною громадою, територія якої затверджена Кабінетом Міністрів України (далі - сформована територіальна громада), припиняються повноваження сільських, селищних, міських рад, сільських, селищних, міських голів, обраних територіальними громадами, територія яких включена до території сформованої територіальної громади (далі - розформовані територіальні громади); сформована територіальна громада є правонаступником усього майна, прав та обов`язків розформованої територіальної громади з урахуванням особливостей, визначених підпунктами 5 і 6 цього пункту.

Відповідно до ч.3 ст.8 Закону України «Про добровільне об`єднання територіальних громад» об`єднана територіальна громада є правонаступником всього майна, прав та обов`язків територіальних громад, що об`єднались з дня набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною такою об`єднаною територіальною громадою.

Згідно з ч. 4 ст. 8 Закону України «Про добровільне об`єднання територіальних громад» юридична особа - сільська, селищна, міська рада, розміщена в адміністративному центрі об`єднаної територіальної громади, є правонаступником прав та обов`язків всіх юридичних осіб - сільських, селищних, міських рад, обраних територіальними громадами, що об`єдналися, з дня набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною об`єднаною територіальною громадою. Найменування представницького органу місцевого самоврядування об`єднаної територіальної громади як юридичної особи складається з частини, яка є похідною від власного найменування населеного пункту, визначеного її адміністративним центром, у формі прикметника та відповідного загального найменування представницького органу місцевого самоврядування (сільська, селищна, міська рада).

З врахуванням наведеного суд вважає за доцільне залучити до участі в розгляді справи в якості позивача Яворівську міську раду Львівської області.

Керуючись ст.ст. 55, 247, 259-261 ЦПК України, суд,-

п о с т а н о в и в:

Заяву прокурора про заміну сторони позивача правонаступником задовольнити.

Замінити у цивільній справі за позовом першого заступника керівника Городоцької місцевої прокуратури Львівської області в інтересах держави в особі Смолинської сільської ради Яворівського району Львівської області до ОСОБА_1 про повернення самовільно зайнятої земельної ділянки, позивача Смолинську сільську раду Яворівського району Львівської області на його правонаступника Яворівську міську раду (юридична адреса: 81000, м. Яворів, вул. Львівська, 15 Львівської області).

Відкласти підготовче судове засідання судове засідання у справі за позовом першого заступника керівника Городоцької місцевої прокуратури Львівської області в інтересах держави в особі Яворівської міської ради Львівської області до ОСОБА_1 про повернення самовільно зайнятої земельної ділянки до 09 год 00 хв 24 червня 2021 року.

Копію ухвали скерувати учасникам судового розгляду, заміненій стороні у справі копію позовної заяви з додатками та копію ухвали.

В підготовче судове засідання викликати сторони.

Ухвала може бути оскаржена до Львівського апеляційного суду через Яворівський районний суд Львівської області протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали.

Суддя Н.А. Кондратьєва

Джерело: ЄДРСР 95860566
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку