open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 462/310/21

ПОСТАНОВА

Іменем України

25 березня 2021 року

Суддя Залізничного районного суду м. Львова Пилип`юк Г.М., розглянувши матеріали справи про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1

громадянина України, непрацюючого,

проживає: АДРЕСА_1

за ст. 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення,

встановив:

ОСОБА_1 06.10.2019 року о 13 год. 27 хв. на автодорозі М-06 "Київ-Чоп" 648км+ 115м керуючи автомобілем "Хонда " д.н.з. НОМЕР_1 , не був уважним, не стежив за дорожньою обстановкою, відповідно не реагував на її зміну, своїми діями створив загрозу безпеці дорожнього руху, не виконав вимог до дорожньої розмітки 1.6 Додатку 2 розділу 34 ПДР України, здійснив обгін автомобіля, який включив лівий покажчик повороту, внаслідок чого відбулось зіткнення з автомобілем Опель Астра д.н.з. НОМЕР_2 під керуванням ОСОБА_2 , що рухався в попутному напрямку та здійснював лівий поворот, внаслідок чого автомобілі отримали технічні пошкодження та завдано матеріальної шкоди, чим порушив вимоги п.п. 1.5, 2.3 (б.д.); 14.2 (б) Правил дорожнього рухута вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ст.124 КУпАП.

У судовому засіданні ОСОБА_1 та його захисник просять закрити провадження по справі за відсутністю складу адміністративного правопорушення, оскільки з оглянутого в судовому засіданні запису та Висновку експерта від 11.11.2020 року № 6620/6621 вбачається, що в дорожній ситуації, що склалася, дії водія автомобіля "Опель Астра" д.н.з. НОМЕР_2 ОСОБА_2 , який виконував маневр лівого повороту, не відповідали вимогам п. 10.1 ПДР України. Окрім цього покликаються на те, що ОСОБА_1 не було належним чином повідомлено про час та місце складення протоколу. Також покликається на закінчення строків, передбачених ст. 38 КУпАП.

Потерпілий ОСОБА_2 вважає, що в діях ОСОБА_1 наявний склад адміністративного правопорушення, пердбачного ст. 124 КУпАП, що підтверджується доданою Постановою Львівського апеляційного суду від 04.02.2021 року, з якої вбачається, що відносно нього закрито провадження по справі у зв`язку з відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення. Окрім цього зазначає, що згідно Висновку експерта від 11.11.2020 року № 6620/6621 з технічної точки зору, дії водія автомобіля "Хонда" д.н.з. НОМЕР_1 ОСОБА_1 , які не відповідали вимогам п. 2.3 (підпункт "б" "д") та п. 1.6 Додатку 2 Розділу 34 ПДР України, знаходились у причинному зв`язку з виникненням ДТП.

Заслухавши думку учасників процесу, оглянувши матеріали справи та відеозапис, долучений ОСОБА_1 , суд приходить до наступного висновку.

Винуватість ОСОБА_1 підтверджується матеріалами справи, зокрема, протоколом про адміністративне правопорушення серія ААБ № 106276 від 11.01.2021 року, схемою місця дорожньо-транспортної пригоди, в якій зафіксована дорожня обстановка і місце розташування транспортних засобів, висновком експерта від 11.11.2020 року № 6620/6621, оглянутим в судовому засіданні відеозаписом.

Окрім цього, суд враховує і те, що Постановою Львівського апеляційного суду від 04.02.2021 року закрито провадження по справі відносно ОСОБА_2 за ст. 124 КУпАП у зв`язку з відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення.

Суд також не бере до уваги покликання на те, що ОСОБА_1 не було повідомлено про час складення відносно нього протоколу, оскільки в матеріалах справи міститься рапорт старшого інспектора А. Шкурпіти про запрошення його для складення протоколу, однак останній відмовився. Окрім цього в матеріалах справи міститься повідомлення про запрошення до підрозділу поліції.

Враховуючи наведене, вважаю, що в діях ОСОБА_1 є склад адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 124 КУпАП.

ВІдповідно до ст. 38 КУпАП якщо справи про адміністративні правопорушення відповідно до цього Кодексу підвідомчі суду, стягнення може бути накладено не пізніше як через три місяці з дня вчинення правопорушення.

Керуючись ст. ст. 38, 283, 284 Кодексу України про адміністративні правопорушення,-

ухвалив:

Провадження по справі про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого ст. 124 КУпАП закрити у зв`язку із закінченням строків накладення адміністативного стягнення, передбачених ст. 38 КУпАП.

Постанова може бути оскаржена до Львівського апеляційного суду через Залізничний районний суд м. Львова протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Суддя/підпис/

З оригіналом згідно:

Суддя: Г.М. Пилип`юк

Джерело: ЄДРСР 95794014
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку