open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №: 148/437/21

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18 березня 2021 року суддя Тульчинськогорайонного судуВінницької областіКовганич С.В. розглянув матеріали, які надійшли з Тульчинського РВП ГУ НП у Вінницькій області про те, що ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючий за адресою АДРЕСА_1 , притягується до адміністративної відповідальності за порушення ст.154ч.2 КУпАП,

В С Т А Н О В И В :

У провадженні Тульчинського районного суду знаходиться справа про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 за порушення ст. 154 ч. 2 КУпАП.

До Тульчинського районного суду звернувся представник потерпілої адвокат Кравець В.А. із заявою про залучення ОСОБА_2 у якості потерпілої. Клопотання мотивує тим, що 24.01.2021 внаслідок неналежного тримання тварини, у вчиненні якого звинувачується ОСОБА_1 , ОСОБА_2 заподіяно фізичної шкоди.

Розглянувши заяву та дослідивши матеріали справи про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 , приходжу до висновку про те, що вказана заява підлягає задоволенню з огляду на наступне.

Як вбачається з протоколу про адміністративне правопорушення серії ВАБ №369671 від 03.03.2021, 24.01.2021 о 20:10 год. ОСОБА_1 в АДРЕСА_1 неналежно утримував свою собаку породи німецька вівчарка, внаслідок чого собака вкусив ОСОБА_2 , чим наніс їй легкі тілесні ушкодження з короткочасним розладом здоров`я за що передбачена відповідальність за ст. 154 ч. 2 КУпАП(а.с. 2).

Відповідно дост. 269 КУпАП, потерпілим є особа, якій адміністративним правопорушенням заподіяно моральну, фізичну або матеріальну шкоду.

Потерпілий має право знайомитися з матеріалами справи, заявляти клопотання, при розгляді справи користуватися правовою допомогою адвоката, іншого фахівця у галузі права, який за законом має право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи, оскаржувати постанову по справі про адміністративне правопорушення.

Відповідно дост. 271 КУпАП у розгляді справи про адміністративне правопорушення можуть брати участь адвокат, інший фахівець у галузі права, який за законом має право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи. Ці особи мають право знайомитися з матеріалами справи; заявляти лопотання; за дорученням особи, яка його запросила, від її імені подавати скарги на рішення органу (посадової особи), який розглядає справу, а також мають інші права, передбачені законами України.

ЧиннийКУпАПне визначає процедури залучення особи до провадження у якості потерпілого. Тому з огляду на встановленийст. 7 КУпАПпринцип здійснення провадження на основі суворого додержання законності, враховуючи передбачене ст.6 Конвенцією про захист прав і основних свобод людини право на справедливий судовий розгляд, а суд має забезпечити гарантії і принципи законності як щодо особи, яка притягується до адмінвідповідальності, так і щодо потерпілих осіб.

Згідно із ст. 55 ч.2 КПК Україниправа і обов`язки потерпілого виникають у особи з моменту подання заяви про вчинення щодо неї кримінального правопорушення або заяви про залучення її до провадження як потерпілого. Цією ж нормою встановлено, що за наявності очевидних і достатніх підстав вважати, що заява, повідомлення про кримінальне правопорушення або заява про залучення до провадження як потерпілого подана особою, якій не завдано шкоди, слідчий або прокурор виносить вмотивовану постанову про відмову у визнанні потерпілим.

Враховуючи, до внаслідок неналежного тримання собаки, у вчиненні якого звинувачується ОСОБА_1 , ОСОБА_2 заподіяно фізичної шкоди, відтак останню слід визнати потерпілим у даному провадженні.

Відповідно до вимог ст.ст. 245, 280 КУпАП, завданням провадження в справі про адміністративне правопорушення є своєчасне, всебічне, повне та об`єктивне з`ясування обставин, вирішення її в точній відповідності з законом. При розгляді справи про адміністративне правопорушення в обов`язковому порядку має бути з`ясовано: чи було вчинено адміністративне правопорушення, чи винна особа у його вчиненні, чи підлягає вона адміністративній відповідальності, чи є обставини, що помякшують чи обтяжують її відповідальність, тощо.

Згідно ст. 1 КУпАП, завданням Кодексу України про адміністративні правопорушення є охорона прав і свобод громадян, власності, конституційного ладу України, прав і законних інтересів підприємств, установ і організацій, встановленого правопорядку, зміцнення законності, запобігання правопорушенням, виховання громадян у дусі точного і неухильного додержанняКонституціїізаконів України, поваги до прав, честі і гідності інших громадян, до правил співжиття, сумлінного виконання своїх обов`язків, відповідальності перед суспільством.

Відповідно до ст. 9 КУпАП, адміністративним правопорушенням (проступком) визнається протиправна, винна (умисна або необережна) дія чи бездіяльність, яка посягає на громадський порядок, власність, права і свободи громадян, на встановлений порядок управління і за яку законом передбачено адміністративну відповідальність.

З метою недопущення обмежень прав ОСОБА_2 , як потерпілої особи, яка зазнала фізичної шкоди, вважаю за необхідне задовольнити заяву представника потерпілої - адвоката Кравець В.А. та залучити ОСОБА_2 , як потерпілу особу до провадження у справі про адміністративне правопорушення, передбаченест. 154 ч. 2 КУпАП, відносно ОСОБА_1 .

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 1, 7, 9, 269, 271, 294 КУпАП , ст. 55 КПК України, суддя,-

П О С Т А Н О В И В :

Заяву представника потерпілої-адвоката КравецьВ.А. про залучення у якості потерпілої ОСОБА_2 до провадження у справі про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 за порушення ст. 154 ч. 2 КУпАП- задовольнити.

Залучити ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жительку АДРЕСА_2 , у якості потерпілої до провадження у справі про адміністративне правопорушення № 148/437/21 відносно ОСОБА_1 за порушення ст. 154 ч. 2 КУпАП,

Постанова є остаточною і оскарженню не підлягає.

Суддя

Джерело: ЄДРСР 95657939
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку