open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №:755/4714/21

Провадження №: 4-с/755/100/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"19" березня 2021 р. суддя Дніпровського районного суду м. Києва Чех Н.А., перевіривши матеріали по справі за скаргою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінфорс», приватний нотаріус Житомирського міського нотаріального округу Горай Олег Станіславович, на дії приватного виконавця Виконавчого округу м. Києва Дорошкевич Віри Леонідівни,

установила:

До Дніпровського районного суду м. Києва надійшла скарга ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінфорс», приватний нотаріус Житомирського міського нотаріального округу Горай Олег Станіславович, на дії приватного виконавця Виконавчого округу м. Києва Дорошкевич Віри Леонідівни.

З матеріалів справи установлено, що 19.08.2020 року приватний виконавець Дорошкевич В.Л. відкрив виконавче провадження № 62689293 на підставі виконавчого напису приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу Горай О.С. № 7712 від 03.07.2020 року.

Скарга ОСОБА_1 подана до Дніпровського районного суду м. Києва на підставі ст. 447 ЦПК України.

Однак, суд не погоджується з доводами скаржника у зв`язку з наступним.

Статтею 447 ЦПК України визначено, що сторони виконавчого провадження мають право звернутися до суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цього Кодексу, порушено їхні права чи свободи.

Згідно частини 1 статті 448 ЦПК України скарга подається до суду, який розглянув справу як суд першої інстанції.

По даній справі скаржник оскаржує дії виконавця в рамках виконавчого провадження, яке відкрито не на підставі рішення суду (виконавчого листа виданого на примусове виконання рішення суду), а на підставі виконавчого напису нотаріуса, у зв`язку з чим оскарження дій виконавця у порядку Розділу VІІ ЦПК України є безпідставним.

Відповідно до ст. 287 КАС України учасники виконавчого провадження (крім державного виконавця, приватного виконавця) та особи, які залучаються до проведення виконавчих дій, мають право звернутися до адміністративного суду із позовною заявою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця порушено їхні права, свободи чи інтереси, а також якщо законом не встановлено інший порядок судового оскарження рішень, дій чи бездіяльності таких осіб.

Позовну заяву може бути подано до суду: у десятиденний строк з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення її прав, свобод чи інтересів; у триденний строк з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення її прав, свобод чи інтересів, у разі оскарження постанови про відкладення провадження виконавчих дій.

Відповідачем у справах з приводу рішень, дій або бездіяльності державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби є відповідний орган державної виконавчої служби, а у справах з приводу рішень, дій або бездіяльності приватного виконавця - приватний виконавець.

Відповідно до 1 ст. 19 КАС України юрисдикція адміністративних судів поширюється на спори фізичних чи юридичних осіб із суб`єктом владних повноважень щодо оскарження його рішень (нормативно-правових актів чи індивідуальних актів), дій чи бездіяльності, крім випадків, коли для розгляду таких спорів законом встановлено інший порядок судового провадження.

У даному випадку, скарга подана за правилами цивільного судочинства, що суперечить нормам законодавства України.

Згідно п. 1 ч. 1 до ст. 186 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті провадження у справі, якщо заява не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Окрім того, справи щодо оскарження дій виконавця в процесі виконання виконавчих написів нотаріусів підсудні окружним адміністративним судам згідно ст. 20 КАС України.

Враховуючи викладене, у відкритті провадження у даній справі належить відмовити.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 186, 258, 259, 260, 353, 354 ЦПК України, -

ухвалила:

У відкритті провадження у справі за скаргою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінфорс», приватний нотаріус Житомирського міського нотаріального округу Горай Олег Станіславович, на дії приватного виконавця Виконавчого округу м. Києва Дорошкевич Віри Леонідівни - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до суду апеляційної інстанції. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя:

Джерело: ЄДРСР 95637852
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку