open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 530/482/21

Номер провадження 2/530/237/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18.01.2021 року суддя Зіньківського районного суду Полтавської області Должко С.Р., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , місце реєстрації проживання: АДРЕСА_1 , до Товариства з обмеженою відповідальністю "Вердикт Капітал", місце знаходження: м.Київ, вул.Кудрявський узвіз, 5Б, треті особи, що не заявляють самостійних вимог: Приватний нотаріус Житомирського міського нотаріального округу Горай Олег Станіславович, місце знаходження: м.Житомир вул.Велика Бердичівська, 35; приватний виконавець, що працює в виконавчому округу міста Києва, Малкова Марія Вікторівна, юридична адреса: м.Київ, вул.Юрія Поправки, 6 оф. 14 про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню, -

ВСТАНОВИВ:

Заявник, ОСОБА_1 звернувся до Зіньківського районного суду Полтавської області із позовною заявою про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню.

В позовній заяві відповідачем вказано, ТОВ "Вердикт Капітал", що знаходиться за адресою: м.Київ, вул.Кудрявський узвіз, 5Б.

Згідно ч. 2 ст. 27 Цивільного процесуального кодексу України, позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Позови до стягувача про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню, або про повернення стягненого за виконавчим написом нотаріуса можуть пред`являтися також за місцем його виконання, відно до ч. 12 ст. 28 Цивільного процесуального кодексу України.

Відповідно до копії постанови про відкриття виконавчого провадження ВП №64660518 відкрито виконавче провадження приватним виконавцем виконавчого округу м. Києва Малковою М.В. відносно ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса АДРЕСА_2 .

Відповідно до роз`яснень п. 2 Постанови Вищого Спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ №3 від 01.03.2013 року, суди мають враховувати, що забезпечення кожному права на справедливий суд та реалізація права особи на судовий захист мають здійснюватися з урахуванням норм Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод(РИМ, 4.XI.1950, далі - Конвенція 1950 року), а також практики Європейського суду з прав людини, які відповідно достатті 17Закону України від 23 лютого 2006 року № 3477-IV"Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини"застосовуються судами при розгляді справ як джерело права.

Відповідно до пункту 1 статті 6 Конвенції 1950 року кожен при вирішенні спору щодо його цивільних прав та обов`язків має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом.

Ніхто не може бути позбавлений права на розгляд його справи в суді, до підсудності якого вона віднесена процесуальним законом (стаття 8 Закону № 2453-VI).

Вирішуючи питання про відкриття провадження у справі, суди повинні перевірити належність справ до їх юрисдикції та підсудності.

Цивільна юрисдикція - це визначена законом сукупність повноважень судів щодо розгляду цивільних справ, віднесених до їх компетенції (стаття 19 ЦПК). Підсудність визначає коло цивільних справ у спорах, вирішення яких належить до повноважень конкретного суду першої інстанції (статті 26 - 30 ЦПК).

Згідно Конвенції прозахист правлюдини іосновоположних свобод від 04 листопада 1950 року, Закону України «Про виконання рішень, застосування практики Європейського суду з прав людини», інститут підсудності безпосередньо пов`язаний із забезпеченням права на справедливий судовий розгляд, який закріплений у п. 1 ст. 6 Конвенції, оскільки, за його допомогою визначається «належний суд», тобто суд, уповноважений розглядати конкретну справу.

Відповідно до ч. 9 ст. 187 ЦПК України - якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленомустаттею 31 цього Кодексу.

За приписами п. 1 ч. 1ст. 31 ЦПК України,суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належитьдо територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

У відповідності до положень ч. ч. 1, 2 ст.32ЦПК України,, спори між судами про підсудність не допускаються і справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому ст. 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Згідно з ч. 3 ст. 31 ЦПК України, передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Таким чином, враховуючи наведені норми, суд приходить до висновку про передачу цивільної справи за підсудністю до Деснянського районного суду міста Києва (проспект Володимира Маяковського, 5В, Київ, 02000).

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 27, 31, 187, 260, 261,353 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Передати цивільну справу № 530/482/21 за позовною заявою ОСОБА_1 , місце реєстрації проживання: АДРЕСА_1 , до Товариства з обмеженою відповідальністю "Вердикт Капітал", місце знаходження: м.Київ, вул.Кудрявський узвіз, 5Б, треті особи, що не заявляють самостійних вимог: Приватний нотаріус Житомирського міського нотаріального округу Горай Олег Станіславович, місце знаходження: м.Житомир вул.Велика Бердичівська, 35; приватний виконавець, що працює в виконавчому округу міста Києва, Малкова Марія Вікторівна, юридична адреса: м.Київ, вул.Юрія Поправки, 6 оф. 14 про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню до Деснянського районного суду міста Києва (проспект Володимира Маяковського, 5В, Київ, 02000).

Копію ухвали про передачу справи за підсудністю направити заявнику.

Апеляційна скарга може бути подана протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали шляхом подання апеляційної скарги через Зіньківський районний суд Полтавської області до Полтавського апеляційного суду.

Передача справи на розгляд іншого суду за встановленою підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першоїстатті 31 ЦПК України, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Суддя Зіньківського районного суду

Полтавської області С.Р.Должко

Джерело: ЄДРСР 95634404
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку